Son günlerin en çok tartışılan oyunu ‘Hayal Satıcısı’nın oyuncusu ve yönetmeni ile bir söyleşi yaptık. Hayal Satıcısı oyunun oyuncusu Berna Laçin ve Yönetmeni Berfin Zenderlioğlu ile Moda Sahnesi’nde ” Kadın kadın kadının kurdu değil, yurdudur’ diyerek Dünya Kadınlar Gününda Kadın dayanışmasına dikkat çektik.

Son günlerin konuşulan ismi Berna Laçin ve Yönetmeni Berfin Zenderlioğlu ‘Hayal Satıcısı’nın hazırlanma sürecinden, yönetmen ve yazar ile birlikte kurdukları kadın dayanışmasına değindi. ” Ancak birlikte olursak çoğalırız, Korkuyorsak sanat yapamayız”

Herkesin merak ettiği oyununun engellenme sürecini Diren Sanat kameralarına anlatan Berna Laçin; Sanatçı toplumsal sorunları bir anda ortadan kaldıramaz. Kadın şiddeti sorununu da bir anda çözemeyiz. Bizler ancak toplumsal sorunlara farkındalık yapabiliriz. Kadın şiddetine ve dikkat çekebiliriz. Sanatçı ancak topluma ayna tutabilir. Bende ayna olmaya çalışıyorum. Bir kadın  oyuncu olarak kadın yazarın ( Zehra İpşiroğlu) Kadın yönetmenle birlikte  (Berfin Zenderlioğlu) kadın sorununa dikkat çekmek için ‘Hayal Satıcısı’nı oynamaya devam edeceğim. Röportajın detaylarını Diren Sanat youtube kanalında izleyebilirsiniz.

Berna Laçin ” Kadın şiddetine dikkat çeken, farkındalık yaratan bir oyun oynuyorum. Yazarı kadın, Yönetmeni kadın , oyuncusu kadın, sahnesi engellenen bir kadın. Belediyeler gelip geçicidir. Ben otuz yıl öncesinde de o sahnelerde oynadım. Halk kalıcıdır. Belediye Başkanları belediyelerin salonlarını kendilerinin sanıyorlar. Oysa o halkındır. onlar bugün var yarın yok. Ama tiyatro binlerce yıldır hep var olan bir gelenek. Kadın haklarına ve Kadın oyuncular ile kurduğu dayanışmanın önemine dikkat çeken röportajı bütün detayları ile Diren Sanat Youtube kanalında izleyip paylaşabilirsiniz.

https://youtu.be/lciYBBIrt2A
 
Hayal Satıcısı oyuncusu Berna Laçin ve Yönetmeni Berfin Zenderlioğlu ile Moda Sahnesi’nde buluştuk. Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken “Kadın Kadının Kurdu Değil, Yurdudur” dedik. Röportajımızı 19:30’da Diren Sanat Youtube kanalında izleyebilirsiniz.
🙏🙏🙏🙏 Son zamanlarda en çok konuşulan #hayalsatıcısı oyununun hazırlanma sürecini ve turne yolculuğunu konuştuk.
 
👏👏👏👏Berna Laçin bu oyunda alışılmışın dışına çıkarak, kadın şiddetine Falcı Kadın Serpil rolü ile dikkat çekiyor.
👏👏👏Zehra İpşiroğlu’nun yazdığı oyun turne yolculuğuna Samsundan başladı. Engellenmeye çalışıldı… Yılmadı nerede olsa oynarım dedi. Samsun halkı sahip çıktı. Bağrına bastı. Oyuna Diyarbakır, Erzurum’ Şırnak’a kadar talepler geldi.
👏👏👏👏İzleyen her seyirci kendinden bir parça buldu. ‘yerli’ sahici, samimi içten geldiği gibi enerjisi yüksek, bizim içinizden çıkan bir karakter bizden biri tarafından bize ayna tuttu. Bir sanatçı sanatını yapıyor ve insanlara ışık tutuyor. Üstelik bunu kimseyi kırmadan, incitmeden germeden,
👏👏👏👏Berna Laçin “Ben bu ülkeyi karış karış gezdim. Her köşesine tiyatro götürdüm. Ülkem için daha ne yapabilirim. Kadın şiddetine dikkat çeken bir oyun oynuyorum. Bir kadın olarak engellerle karşılaşıyorum”
👏👏👏Oyunun yönetmeni Berfin Zenderlioğlu birlikte Dünya Kadınlar Gününe güçlü, ümit veren mesajlar verdiler. İki kıymetli sanat insanına çok teşekkür ediyorum. Sanatı yalnız bırakmadınız. Sizler gibi güçlü kadınlar oldukça tiyatro hayata ayna olmaya devam edecek.
@bernalacin35.5 @berfinzenderlioglu @besiktasssal @sanataevet @sabancivakfi @sabanciart @sabanciholding @sakipsabancimuzesi @kisafilmplatformusabancivakfi @ssalmezun @besiktas_ssal #sakıpsabancıanadolulisesi @ssal_dans #sakıpsabancı #tiyatro #tiyatroi̇yidir #tiyatroiyileştirir #bernalaçin #hayalsatıcısı @zipsiroglu

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.