Kadın Dizisi’nin Terzi Enver karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Şerif Erol Diren Sanat youtube kanalında Sabit Doğan’a verdiği video röportajda; “ Dizileri Küçümseyemeyiz” dedi.  Tiyatro yolculuğundan, oynadığı oyunlara, Dizi ve filmlerden yazdığı senaryolara da değindi. Yeni sahnelediği ‘Baba’ oyununu da konuştuk.


Sevgili okurlarımız youtube kanalında yayınladığımız röportajı buradan izleyebilirsiniz. Aşağıda video röportaj hakkında  özet bilgiler de koyduk. Dilerim beğenir ve Diren Sanat youtube kanalımıza abone olup desteklersiniz.

 

Bir İstanbul Masalı, Bıçak Sırtı, Koyu Kırmızı, Hırsız Polis gibi dizi filmlerin senaryo ekibinde de bulunan başarılı  Oyuncu Şerif Erol; son zamanlarda senaryo yazmanın giderek zorlaştığını, sınırların giderek daraldığını dile getirdi.

“Depresif Hissediyorum”

 

Sabit Doğan’ın röportaja başlarken, Bu korona sürecinde kendinizi nasıl hissediyorsunuz sorusuna; “ Depresif hissediyorum… komik halimiz kalmadı”  cevabını vererek yaşadığımız bu pandemi sürecinin sıkıntılarına da değindi.

 

Oyunculuk yolculuğu:

 

Erken yaşta oyuncu olacağım aklımda hiç yoktu diyen Şerif Erol: İnsan ancak sağlıklı bir karara zihinsel olarak  biraz daha olgunlaşınca karar veriyor. Ben okumaya ve dinlemeye meraklıydım.

 

Boğaziçi Fizik Bölümünü Fizik Öğretmenime inat olsun diye  seçtim.

Boğaziçi Üniversitesi fizik bölümünü kazanmamın nedeni;  bize okulda “ Çocuklar siz bu fiziği hiçbir zaman yapamazsınız” diyen fizik öğretmenimiz oldu. Daha sonrasında fizikte zorlanmaya başlayınca ekonomi bölümüne geçtim.

 

Eğer hayatınızda içinize iyi geleni seçmezseniz mutsuzlukla karşılarşırsınız…

  • Ben bu arayış dönemini illa bir zaman ve enerji kaybı olarak görmüyorum. Bazen bir yoldan sapmadan doğru seçimi yapamıyorsunuz.

Başarı yolculuğunda Bilsak’da aldığı eğitimin çok büyük rolü olduğunu belirten başarılı oyuncu; Burada disiplinlerarası bakabilmenin önemine vardık.  Beklan Algan ve Ayla Algan’dan çok şey öğrendiğini söyledi.

 

OTOSANSÜR MELEKE HALİNE GELDİ

 

Dizi senaryoları ile sorduğumuz soruya ise şöyle cevap verdi:

  • Gerek Tiyatro oyunu gerekse Dizi senaryosu olsun iyi yazılmış bir metin olması gerekir. Birlikte çalışacağımız insanlar çok önemli. Dizi senaryosu yazmada sınırlar gittikçe daralıyor. Senaristler sorunlu bir dizi yazmamak için kılı kırk yarıyorlar. O yüzden dramatik öğeler tam anlatılamıyor. Gerek dizilerin süresi, gerek sınırlamar dramanın çekirdeğine aykırıdır. Hikayeleri eskisi kadar özgürce anlatamıyoruz. Gittikçe geriye gidiyoruz. Dizi sınırlamaları dramanın çekirdeğine aykırı. Dizi süreleri çok uzun olduğu için biz o sahici çatışmaları kuramıyoruz.

 

“Senaryo Yazmak Çok Zor Bir İş”

 

Biz oyuncular hemen senariste kızarız. Senaryo yazmak çok zor bir iş. Eğer 140 dk’lık bir dizi senaryosu yazarsanız elbette içerisinde burun kıvıracağınız şeylerle karşılaşırsınız. Ama ben içimizde bulunduğumuz koşulları da göz önüne alarak senaryoya karışmama disiplini edindim.

 

Dizilere Burun kıvıramayız, Dizileri Küçümseyemeyiz

 

  • Ben başrollerinde bir kadının olduğu ve adı ‘Kadın’ olan bir dizi de olmaktan çok büyük keyif ve özel bir mutluluk aldım. Birinci olmasından da apayrı bir mutluluk duydum. Etrafımda bazıları dizi izlediklerini söylemeye çekiniyorlar. Ama dizilerin her eve girdiğini düşünürsek kadın gibi dizilerin topluma çok şey kattığına inanıyorum.

 

Ben Terzi Enver Kadar iyi Kalpli Değilim:

 

Kadın dizisinde oynadığı Terzi Enver rolü içinde; Ben Terzi Enver kadar iyi kalpli değilim diyen Şerif Erol,” Masalsı iyilikte bir kahramandı… Masal dinlemeye ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu anladım. İyiyi özlemişiz. Terzi Enver, illa kan bağı yoktur. Sevgi bağı vardır. Diyen bir karakter.” Dizi de dedelerini oynadığı çocuk kahramanlar içinse “ Çocuklar biz yetişkinlerin uzantısı değillerdir” bakış açısıyla yaklaştık. Dizide de olayların hep dışında tuttuk. Çocuklara çocuk gibi davrandık” dedi.

 

Oyunculuk konusunda ise oynadığını karakterin ruhunu sezmeniz gerekir diyen Şerif Erol yeni tiyatro sezonunda Tiyatro Pürtelaş’ın sahneye koyacağı ‘Baba’ oyunu hakkında da bilgi verdi.

 

diziler,
diziler matematik,
dizi müzikleri,
dizi izle,
dizi fragmanları,
dizilerde laf sokmalar,
dizi önerileri,
dizilerde doğum sahnesi,
dizi reytingleri,
dizi doktoru,
dizi klipleri,
dizi tv,
dizi aşkları,
dizi arşivi,
dizi aşk,
dizi analizi,
dizi aldatma,
dizi alev alev,
dizi atv’de izlenir,
dizi arıza,
a tv dizi,
a yemin dizi,
dizi bayılma,
dizi baraj,
dizi bölümleri,
dizi bayılma sahneleri,

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.