Ahlat Ağacı-Tamer Levent ve Cannes Film Festivali/Röportaj:Sabit Doğan

0

Bu yıl 72.cisi düzenlenen Cannes Film Festivali’nde yoğun ilgi gören ve uzun süre ayakta alkışlanan Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’nı filmin oyuncularından  Tamer Levent’e sorduk.

Ülkemizde 1 Haziran 2018 tarihinde vizyona girecek olan Ahlat Ağacı neden Ödül alamadan döndü? Ahlat Ağacında kimler rol alıyor? Ahlat Ağacı filminin Konusu nedir? Cannes Film Festivalini bu derece itibarlı yapan etkenler nelerdir? Bizde neden bir Cannes Film Festivali standardı yakalanmıyor? Ödül törenleri neden önemsenmiyor? Türk Sineması hangi noktada? oyunculuklar ve metin yazarları nasıl olmalı? Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğinin en önemli özellikleri nelerdir? Bu soruların hepsini belki daha fazlasını Tamer Levent ile yaptığımız video röportajdan bulabilirsiniz.

#dirensanatcom youtube kanalımızı ziyaret edip abone olmayı unutmayın

Ahlat Ağacı-Tamer Levent ve Cannes Film Festivali

Ahlat Ağacı

(The Wild Pear Tree)

 

Gösterim Tarihi: 01 Haziran 2018

Dağıtım: ?????

Yapım: Zeyno Film

Shooting Format: 6K Red Weapon / 4K DJI Osmo X5R

Renk: Color

Süre: 188 dk. in 24fps

Orijinal Dil: Türkçe

Format: 2.39 (Cinemascope)

Yapım Yılı: 2018

Senaryo: Akın Aksu, Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan

Görüntü Yönetmeni: Gökhan Tiryaki

Sanat Yönetmeni: Meral Aktan

Kurgu: Nuri Bilge Ceylan

Yönetmen Yardımcısı: Yıldız Aşanboğa

Kasting: Erkut Emre Sungur

Ses Kaydı: Andreas Mücke Niesytka

Ses Kurgu: Thomas Robert

Diyalog Kurgu: Linda Forsen

Foley: Lucas Nilsson, Henrik Sunnaker, Henric Andersson

Miksaj: Thomas Gauder

Renk: Bora Gökşingöl

Yapımcı: Zeynep Özbatur Atakan işbirliğiyle İmaj, DFI, Nu-Look Yapım, Kale Grubu, Arte France, TRT

Ulusal Ortaklar: Müge Kolat, Muzaffer Yıldırım, Olivier Pere, Remi Burah, İbrahim Eren, Nuri Bilge Ceylan

Ortak Yapımcılar: Alexandre Mallet-Guy (Fransa), Fabian Gasmia (Almanya), Stefan Kitanov (Bulgaristan), Labina Mitevska (Makedonya), Mirsad Purivatra (Bosna-Hersek), Jon Mankell, Anthony Muir (İsveç)

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin, Tamer Levent, Akın Aksu, Ahmet Rıfat Şungar, Kubilay Tunçer, Öner Erkan, Özay Fecht, Kadir Çermik, Ercüment Balakoğlu, Sencar Sağdıç, Asena Keskinci

 

Konu:

 

Bazıları için taşra, tüm umutların eninde sonunda yalnızlıkla kesiştiği bir sürgün yeridir. Tıpkı babaların ve oğulların kesişen kaderleri gibi, tüm umutların, hayallerin, çaresizlikle kesiştiği hudutsuz bir sürgün yeri… Filmde Sinan (Doğu Demirkol), oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu’da doğduğu köye dönen genç adam, kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.