İÇ DÜNYAMIZA YOLCULUK

Ay burçlarının ve 4 elementin çocuklar ve yetişkinler üzerindeki önemine değinen kitabım ‘Güneş’e Koşarken Ay’a Tutuldum’ kitapçılarda yerini aldı. Güneş burcumuzun yani öz burcumuzun yanı sıra iç dünyamızı yansıtan Ay burcumuz da karakterimiz üzerinde belirleyici rol oynar.

Ahu Uz

Ay burcu özellikle 8-9 yaşına kadar çocukların bilinçaltı motivasyonlarını göstermesi açısından önemlidir. Örneğin; çocuğunuzun Koç burcu olduğunu varsayalım; burcu Koç ancak bu burcun karakteristiği olan liderlik, atılganlık, başına buyrukluk gibi özelliklerden ziyade daha içe dönük, kendi halinde ve tipik Koç çocuğundan pek de beklenmeyecek bir duyarlılık ortaya koyuyor. Bunun sebebi çocuğunuzun ayının doğum anında Balık burcunda olması olabilir. Bu çocuk, duygu dünyasında Su elementine ait bir burç olan Balık’ın empati, şefkat, zaman zaman zorluklardan kaçma ve zengin hayal gücü gibi özelliklerini barındırırken; Koç’un girişkenliği ve bazen bencilliğe varabilen tavırları daha geri plana itilir. Şimdi de Güneş burcu Yengeç, ay burcu ise Yay olan bir çocuğu ele alalım. Yengeç burcu ailesine düşkün, evcimen, güvenlik arayışı çok yoğun olan bir burçtur ancak çocuğun doğum anında Ay burcu Yaysa bu çocuk daha özgür ruhlu, dışa dönük, maceralara açık, güvenli bölgesinden uzaklaşmaya meyilli bir ruh hali içindedir. Yenilikleri keşfetmeye, farklı insanlar tanımaya tipik bir Yengeç çocuğundan daha isteklidir ancak Yengeç’in korumacılığı, ailesine olan düşkünlüğü bu çocukta kendini yine de gösterecektir. ‘ Güneş’e Koşarken Ay’a Tutuldum’da doğum anında çocuğunuzun yıldız haritasında Ay’ın bulunduğu burca göre hangi karakter özelliklerine sahip olduğunu ve onun gözündeki imajınızı daha net görebileceksiniz.

YETİŞKİNLERİN İÇSEL PUSULASI AY

Ay; annemizi ve erken çocukluk çevremizi; bu evrenin hangi koşullarda geçtiğini en önemlisi de bilinçaltımızı simgeleyen gezegendir. Çocukların ihtiyaçlarını erken yaşlarda doğru bir şekilde karşıladığımızda mutlu olabilmesi için sağlam bir temel atmış oluruz. Ay; anneyi temsil eder derken çocuğun annesini algılayış biçimini; ondan beklentilerinin neler olduğunu; çocuğun gözünde annesinin nasıl bir yeri olduğunu anlamalıyız. İhtiyaçları nasıl karşılandı; eksik kalan bir şeyler var mıydı; kendisini besleyen kişiyi nasıl algıladı; yeterince sevildiğini hissetti mi? İşte tüm bunlar doğum haritasında Ay’ın konumuyla açıklığa kavuşur.

Sadece çocukların değil yetişkinlerin de hayatları boyunca yanlarında taşıyacakları içsel pusulaları Ay burçlarıdır. Ay’ın bulunduğu burç, duygu dünyamızla yakından ilgilidir. Kitapta siz yetişkinler için de ayrıntılı bir bölüm bulunuyor. Öz burcunuzla Ay’ınızın bulunduğu burcun kombinasyonlarını okuyarak keşfedilmemiş potansiyellerinizle ilgili daha çabuk farkındalığa ulaşabileceksiniz.

Kitapta, ebeveynlere yol gösterici olacağını düşündüğüm; Astroloji’nin temeli olan 4 elementin çocuklarda eksik ya da fazla vurgulanmasının önemine de yer verdim. Çocuğunuzun Ateş, Toprak, Hava ve Su elementlerinden hangisine ağırlıklı olarak uyumlandığını bildiğinizde ondan beklentilerinizi yeniden şekillendirerek daha sağlıklı bir ilişkiye adım atabilir, çocuğunuzun hayat dersleri, ruhunun yapısı ve ileride yaşayabileceği deneyimler hakkında daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz. Keyifli okumalar dilerim…

 

PAYLAŞIM
Önceki İçerikKAF DAĞI’NDAN FİLMLER GELİYOR!
Sonraki İçerikAyla Filmi ve Oyuncuları İzmire Geldi
Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi mezunu olan Ahu Uz; çeşitli basın kuruluşlarında editörlük yaptıktan sonra asıl tutkusu olan Astroloji'ye yönelerek bu konuda yurtiçinde ve yurtdışında eğitim aldı. Kendi alanında medyadaki yazılarına devam eden Ahu Uz; doğum haritası yorumlarında Batı Astrolojisi’nin yanı sıra temelleri karma felsefesine dayanan kadim Hint Astrolojisi’nden de yararlanıyor. Astrolojik değerlendirmeleri arasında, kişiyi gelecekte bekleyen potansiyeller, çiftler arasındaki ilişki dinamiği ve çocuk haritası analizleri bulunuyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.