CONJURİNG VE ANNABELLE‘in Yapımcı ve yazarlarından…Xavier Gens’in yönettiği ve Sophie Cookson, Corneliu Ulici, Brittany Ashworth ile Matthew Zajac’ın oynadığı Korku Kayıtları (The Crucifixion), 06 Ekim 2017’de vizyona çıkarılıyor.Gerçek hayat olaylarına dayanan bu filmde bir rahip, şeytan çıkarma eylemini üzerinde gerçekleştirdiği bir rahibeyi öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezasına mahkûm edilir. Bir araştırmacı gazeteci, bu kişinin aslında zihinsel olarak hasta birisini öldürüp öldürmediğini veya bu iddiaların yanlış olup olmadığını ve onun sadece şeytani bir varlıkla yaptığı savaşı kaybedip kaybetmediğini belirlemeye çabalar.

Gerçek hayat olaylarına dayanan bu filmde; bir rahip, şeytan çıkarma eylemini üzerinde gerçekleştirdiği bir rahibeyi öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezasına mahkûm edilir; bir araştırmacı gazeteci, bu kişinin aslında zihinsel olarak hasta birisini öldürüp öldürmediğini veya bu iddiaların yanlış olup olmadığını ve onun sadece şeytani bir varlıkla yaptığı savaşı kaybedip kaybetmediğini belirlemeye çabalar. Kendisinin de tecrübe ediyor olabileceği gibi…

Filmin yıldızı Sophia Cookson “KINGSMAN,THE EMPEROR’da ve Adrien Brody ile birlikte rolleri paylaşmışlardı

 Korkutucu bir çığlıkla başlayan filmin hikayesi Romanya’da geçmektedir. Manastırda bir rahip ve dört rahibe yaşamaktadır. Bunlar zaman zaman şeytan çıkarma ayini yaparlar… New York yaşayan genç bir gazeteci ise şeytan çıkarma ayini sırasında bir rahibeyi öldürdüğü için tutuklanan bir rahibin davasını araştırmaktadır. Küçük yaştan beri annesinin ölümü ile bu olay arasında bir bağlantı kurduğu için bu olay, ölüm kalım meselesi haline gelir.

Genç bir gazeteci olan Nicola hapishanede Rahibi ziyaret ederek şeytan çıkarma ayinlerinin detaylarına ulaşır. olaylar tahmin edilenden daha karmaşık olmaya başlar.. Çünkü Nicola; Cinayet işleyen bir rahibin hikayesini mi? yoksa şeytanla yaptığı savaşı kaybeden bir adamın mı hikayesini yazacaktır? Filmin yıldızı Sophia Cookson “KINGSMAN,THE EMPEROR’da ve Adrien Brody ile birlikte rolleri paylaşmışlardı

Xavier Gens, Hitman (2007), Frontière (2007) ve The Divide (2011) filmleriyle tanınan bir yönetmen olan   Gens şunu söylemektedir: “Ana karakterimiz Nicole’ün gözünden hikayeyi keşfederek… Crucifixion başka bir Şeytan Çıkarma hikayesinden daha fazlasını hissettirmiştir. Ben, tipik şeytan çıkarma filmlerini, araştırma filmlerini ve gece filmlerinin karışımını yapmak istedim.”

YAPIM HAKKINDA

 

( Korku Kayıtları) Crucifixion’un arkasındaki hikaye, 2005 yılında gerçekleşen gerçek olaylara dayanır. Tanacu Şeytan Çıkarma Ayini; Romanya’nın Vaslui Kontundaki Tanacunun Romen Ortodoks Kilisesi Manastırındaki zihinsel hasta olan Irina Cornici’nin, diğer dört rahibenin yardımıyla rahip Daniel Petre Corogeanu tarafından şeytan çıkarma ayini sırasında öldürüldüğü bir davaydı. Dava, Rumen medyasında yaygın bir şekilde yer bulmuş ve uzun süren bir davanın ardından bir Şizofreni hastasını öldürdüğü için beşi de cinayetten ötürü suçlu bulunmuştur. Hayes kardeşler hikayeyi tesadüfen buldu ve bu hemen dikkatlerini çekti; çünkü bu, bilimle din arasında bir hikaye idi.

 

Hayes Kardeşler şöyle demektedir: “Gerçek hikayeler yapmayı seviyoruz. Gerçek olana karşı inancı tartışmaya açma fikri. O tarihte, bu en tartışmalı hikayelerden biriydi. Davadaki iki taraf canlandırıldığı zaman bu olay giderek daha ilgi çekici hale geldi. Onun şizofren olduğunu öğrenen doktorlar ile kendisinin ele geçirildiğine ikna olmuş rahipler.”

 

Gens: “Öykü ilgimi çekti” ve şöyle devam eder “Senaryoyu okuduktan sonra, bu davayla ilgili biraz araştırma yaptım ve Doğu Avrupa’nın efsanesindeki ve kültüründeki bu araştırmaya olan bakış açısını gerçekten de benimsedim. Öyle çok dikkat çekiciydi ki, bu filmi yapmak zorunda olduğuma karar verdim. Niyetim hikayeyi, Sophie Cookson’un oynadığı ana karakter Nicole’un bakış açısıyla keşfetmekti. Filmde, rahibe Marinescu’ye ne yapıldığının korkusu ile onun gençliğinin ve masumiyetinin yüzleşmesini istedim. Gerçek olaylara ve olayın gerçekleştiği çevreye olabildiğince saygı gösterdik. Gerçek hikaye öyle üzüntü verici ve korkutucuydu ki, işe aldığımız yerli oyuncu kadrosuyla hikayenin sahici hissedilmesini, gerçek olaylara saygılı olmayı, filme tazim ve melonkoli taşımayı istedik.” … ve şöyle devam eder:

 

“Akira Kurosawa’nın Rashomon’unun flashback’lerde yapıldığını ve olayların gerçekliğini çarpıttığını hatırlayın. Bu unsurların bir kısmını da burada kullanmak istedim. Olayların pragmatik, bilimsel ve psikolojik yorumuna ve olayların dini ve teolojik yorumuna sahipsiniz. Bu yüzden, karakterin doğrudan kameraya doğru konuşmasını da istedim. Herkes söylenenlere inanıyor, ancak yalnızca Nicole ve izleyici kuşkucu durumda. Neyin gerçek olup olmadığına karar vermek zorundalar. Tabii ki, Nicole için görüntüler başlayana kadar. Bir bakıma, Rahibe Marinescu hakkındaki flashbackler üçüncü bir kişi noktasından ve filmin sonunda şeytan tarafından ele geçirilen Nicole aracılığıyla birincil bakış açısından bir ele geçirme sürecini takip etmekteyiz.”

 

OYUNCU KADROSU

Bir deneme sonrasında Sophie Cookson herkesi çok şaşırttı. Gens: “Sophie Cookson ile çalışmak kesinlikle inanılmazdı, kendisi o kadar profesyonel ve kendini o kadar karakterine adamıştı ki onunla çalışmak için yönetmen için tam bir zevkti. Her zaman karakterindeki gerçeği bulmaya ve bu duyguyu yerleştirmeye çabalıyor. Kendi tekniğindeki aktris türünde tam doğru ve çok güçlü birisi. “Sophie Cookson için bu türden bir tür rol oynamak önceki rollerinden çok farklı. Onun oyunculuk içgüdülerinin ilgisini çeken şey, Nicole karakterinin karmaşıklığı ve ilginçliği idi. Cookson: “Nicole, bedeli ne olursa olsun yanıt almaya çalışan genç ve tutkulu bir muhabirdir. Onun motivasyonlarını ve cevapları bulmak için hiçbir şeyin ona engel olamamasını gerçekten anlamak benim için önemliydi. Bu, aranan bir karakter özelliğidir.”

Ancak, ekrandaki tek yetenek bu değildi. Oyuncu kadrosu yönetmeni Des Hamilton, yerel yetenekleri Romanya’da takip ederek harika bir iş çıkardı. Gens: “Oyuncuların geri kalanıyla çalışmak da inanılmaz bir deneyim idi. Romanya, ellerinden geleni her zaman yapmış olan çok yetenekli oyunculara sahiptir. En büyük zorluklardan biri, Rahibe Marinescu’nun cinneti ile diğer karakterlerin duyguları arasında doğru dengeyi oluşturmaktı. Bunun için, Romanya’da, Rahibe Marinescu’nun ve şeytanın mükemmel bir enkarnasyonu olan inanılmaz Ada Lupu’yu bulduk. Sete çıkıp göründüğünde herkes ondan korktu. Gerçekten inanılmaz bir performans sergiledi.”

Xavier Gens, karakterlerin geçmişlerini gerçekten anlamaları için Sophie’ye ve diğer oyunculara imkan sağlayan bir çalışma ortamı oluşturdu. Sophie Cookson diyor ki: “Xavier Gens’le çalışmak bir oyuncunun hayalidir”. “O katılımcı, destekleyici ve sette kim olduğunuz ve olacağınız hususunu belirlemenize gerçekten imkan tanıyor. O bir sanatçı. Yapmak istediği film hakkında onunla konuşmak kolaydı. Karakteri canlandıran harika bir süreç kullandı ve oldukça gerçek hissettiren bir hikaye anlattı.”

Gens: “Nicole’un özgeçmişi, zevkleri, tutkuları hakkında birçok şeyi tartıştık. Evindeki iç görünümünü gösteren bir ruh hali kitabı hazırladık. Karakterinin bir gazeteci olarak iş gezisinde bulmuş olabileceği Frida Khahlo tablosu ve yerli takı gibi detaylardan bahsettik. Ayrıca, Nicole’ün çocukluk dönemini, anne-babasının ne yapıyor olduğunu/neye benzediğini araştırdık. Karakteri gerçeğe uygulamaya yardım etmek için çocukluğunun resimlerini bile oluşturduk. Bu inanılmaz bir süreçti ve Sophie mümkün olduğu kadar çok detayı bulmak için gerçekten çok zaman harcadı. Filmde giydiği bir çantayı bile bulduk. Bu, Çin malı bir okul çantası. Biz de bunun etrafında tam bir hikaye oluşturduk. Filmde görebileceğiniz her bir detay gerçekçidir ve bir sebeple oradadır.”

 

MEKANLAR VE TASARIM

Gens: “Romanya’da film çekmek bir tecrübe. Tamamen Romenlerden oluşan bir ekibimiz oldu. Amerikan yapımcılar, İngiliz aktristler, İspanyol fotoğraf yönetmeni, sabit kamera operatörü, Türk drone ekibi ve Fransız yönetmenimiz vardı. Bunun Babil Kulesine yakın olduğunu söyleyebilirim! Sette tüm farklı diller konuşuldu.” Gens: “Gerçekten uluslararası bir tecrübe! Ve bu, etraftaki herkes tarafından iyi karşılandı. Romanya, film çekmek için ideal bir merkez haline geldi. Onlar kendilerini fantastik bir ekibe ve yeteneğe sahip olan Castel üretim evine bağladılar. Ayrıca bu ülkede geçmiş bir hikayenin var olması da, filmin burada çekilmesine yardım etti.

Filmini çekmekte olduğumuz hikaye Romen ekip için çok tanıdıktı ve ekibin bazı üyeleri halihazırda geçmişi ve mekanların çoğunu biliyordu. Hatta bazıları bundan korkuyordu. Zaman zaman herkesi Şeytan Çıkarma sahnelerinde çalıştırmak zor oldu, çünkü bu durum yerel ekip için çok gerçekçiydi.”

“Şeytan çıkartma için hangi duaları kullanmamız gerektiğini bize söyleyen rahip bir danışmanımız vardı. Kendisi bize, içerisinde Rahip Marinescu’nun Şeytan Çıkarma Ayini sırasında kullanılan Ortodoks duaları olan gerçek bir Romen Romana dua kitabı verdi.” “Hiç kullanamadığımız bir dua var. Kendisi bize bu duanın şeytanın laneti olduğunu söyledi. O kadar güçlü olmalı ki, belirli bir dinden olmasanız bile, başınız CİDDİ bir belaya girebilir.”

 

Gens: “Sahneye çıktığımızda herşey yolundaydı ve Transylvania’ya gidinceye kadar problem çıkmadan yürüdü. Karargahımız Romanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Sighisoara’da kuruluydu. Bütün olayın geçtiği köy olan Tanacu olarak farzedilen Biertan’da çekim yaptık. Bu süre boyunca çok yağmur yağdı.”

 

Gerçekten de, sanki birisi Crucifixion’un burada çekilmesini istemiyor gibiydi. Tüm çamur, yağmur ve ertelemelere rağmen, Xavier Gens ve onun ekibinin çekimleri zamanıda bitirmesi bir mucizeydi.

 

Gens: “Yaptığımız tüm hazırlık çalışmalarıyla filme gerçekten hazırdık. Filmin nasıl görüneceği hususunda Mounia Meddour ile birlikte tam bir ruh hali kitabı hazırladım. Tunacu’ya olabildiğince yakın olan Biertan’ı bulmak mümkün oldu. Aslında filmi gerçekten Tanacu’da çekmek istedik, ancak bu tavsiye edilmedi. Çünkü oradaki herkes hala gerçek olaylarla bağlantılı.”

 

“Bizim en büyük problemimiz, gerçek bir Ortodoks kilisesinden yola çıkarak bir sahne oluşturduğumuz için, kilise ve katedralin içinde çekim yapmaktı.”

 

“Ayrıca ihtiyaç duyulan tüm özel efektler için Nicole’ün odasını Hotel Bella’da oluşturduk. Bu hususta set tasarımcımız olan Tony Noble ile çalıştım. DIVIDE filminde kendisiyle geçmiş bir tecrübem olmuştu. Hikayemizi olabilecek en iyi şekilde anlatmak için Romanya’da bulduklarımızdan yola çıkarak pek çok fikir paylaştık.”

korku kayıtları filmini izle, korku kayıtlari filminin konusu,korku kayitları filminin oyuncuları, korku kayıtları filminin prodiksiyonu, korku kayıtları filminin hikayesi, korku filmleri, oyuncular hakkında bilgi, oyuncuların hayatları, yönetmenlerin hayatları, film hakkında yönetmen görüşleri,korku filmi izle, korku filmleri hakkında bilgi, korku filmleri listesi, romanyada geçen bir korku filmi

KORKU KAYITLARI

(THE CRUCIFIXION)

 

Gösterim Tarihi: 06 EKİM 2017

Dağıtım: CGV Mars Dağıtım

Yönetmen: Xavier Gens

Oyuncular: Sophie Cookson, Corneliu Ulici, Brittany Ashworth, Matthew Zajac

Korku Kayıtları Filmi Fragmanı İzle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.