GÜNDOĞARKEN: ÖZLEMİŞİZ

0

Kaliteli müziğin azaldığından sürekli şikayet edilen ülkemizin yetiştirdiği bu büyük ustalara selam duruyor ve “Özlemişiz be” diyoruz. İyi ki varsınız.

UMUT SEFA YILDIZ

Grup Gündoğarken’in yepyeni albümü Özlemişim uzun bir aradan sonra bizlerle. Biz onları Şeşen Ailesi olarak bilsek de malumunuz İlhan Şeşen’in solo kariyerine yönelmesinden sonra grup Burhan Şeşen ve Gökhan Şeşen kardeşler ile yoluna devam ediyor. Otuz yılı aşkın bir zamandır da birçok hit parçayla hayatımızdalar. Bu ülkede onları hiç duymadığını söyleyen biri çıkarsa ona da Olacak O Kadar programının şarkısını söylemek herhalde yetecektir. Levent Kırca’nın yıllarca tek başına prime time’ı kapattığı dönemlerde bu şarkı neredeyse milli marş haline gelmişti.

Neyse gelelim bu albümün içeriğine. Özlemişim’de belirgin bir şekilde trompet dokusu hakim. Daha çok Ege-Akdeniz havzasının kent müziği şeklinde değerlendirilen müzikal tarzlarını büyük ölçüde korumakla birlikte yeni denemelere girişmeleri de takdir edilesi. Çıkış şarkıları Olamadım’ın girişini dinlediğimde Bryan Adams’ın meşhur Heaven’ı cover’ladıklarını düşündüm bir an. Vokallerin girmesiyle kendime geldim. Bu şarkıda buzukiyi başrollerde görüyoruz tekrar. Naif ve temiz bir şarkı. Benim en beğendiğim şarkı ise açılış parçası Ah Be Hayat. Hayata karşı sessiz bir isyanı anlatan bu şarkının armonisi de çok kuvvetli. Vokal, Trompet ve Rock org’un müthiş uyumu gönül tellerinizi titretir cinsten. Albümün diğer önemli parçaları Gereksiz, Özlemişim, Aman Aman. Grubun daha alaturka şarkılarını sevenlere de Güzel Günler Bitti Sanma ve Aşk Bu Sana Benzer’i tavsiye ederim. Şarkıların hepsi Burhan ve Gökhan Şeşen’e ait. Albümün sürprizi ise bir Metin Altıok şiiri bestesi olan Geriye Kalan şarkısı.

Kısacası, kaliteli müziğin azaldığından sürekli şikayet edilen ülkemizin yetiştirdiği bu büyük ustalara selam duruyor ve “Özlemişiz be” diyoruz. İyi ki varsınız.

Umut Sefa Yıldız

www.dirensananat.com

grup gündoğarken kimdir? Grup gündoğarken sanatçıları kimler? grup gündoğarken yeni albümünü dinle, yeni albümü hakkında bilgi al, grup gündoğarken konserleri, turneleri, şarkıları

Özlemişiz Dinle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.