Umut Sefa Yıldız- Lake Street Dive: Keşfe Değer

0

Zaman zaman çevremden, keşfettiğim yeni isimler ya da topluluklarla ilgili yazı istekleri geliyor. Aslında bu, benim bu işe soyunmaktaki asıl hedeflerimden biri zaten.

UMUT SEFA YILDIZ
UMUT SEFA YILDIZ

Ana akım medya gerek ülkemizde gerek dünyada biraz reklam ve endüstrinin yönlendirmeleriyle hali hazırda ünlü ve belli bir yere gelmiş isimlerin çalışmalarına yer veriyor. Bu sanatın hemen her türünde böyle.              Durum böyle olunca tekelleşme kaçınılmaz oluyor. Neyse ki çağımızın getirdiği nimetlerden sosyal medya ve internet, dünyanın öbür ucundaki bir yeteneği bir anda dünya sahnesine çıkarabiliyor. En azından bu imkansız değil. Neyse fazla uzatmayalım. Bundan böyle bu köşede fırsat buldukça, ülkemiz ve dünya müziğinden keşfe değer isimlere yer vermeye çalışacağım.

lake-street-dive-560x245

İlk olarak en kısa zamanda dinlemenizi tavsiye ettiğim Lake Street Dive adlı grupla bu seriye başlayalım. Birden fazla türü içerisinde barındıran bir grup 2004 yılında Boston’da kuruluyor. Özgür bir country grubu olarak başlıyorlar fakat müzikal yolculukları sırasında uğradıkları farklı duraklardan beslenerek radikal bir değişim yaşıyorlar. 30’lar Jazz’ından Motown’a, Indie Pop’tan Soul müziğe kadar çeşitli türlerin sularında yüzdükleri söylenebilir. Müzik endüstrisine girişleri ise John Lennon anısına düzenlenen bir yarışmaya katılmalarıyla başlıyor. Yarışmanın ödülü ile ilk albümlerini kaydediyorlar. Ancak Solist Rachael Price’ın başka bir şirketle anlaşmalı olması yüzünden ilk albümleri “In This Promise” biraz gecikmeyle 2006 yılında çıkıyor. Tanınmaya başlamaları ise daha çok cover parçalardan oluşan 2012 tarihli “Fun Machine” albümleri ile oluyor. The Beatles, The Mamas and The Papas, ABBA, Jackson 5, Paul McCartney etkilendikleri kişi ve gruplardan bazıları. 2016 yılında çıkardıkları “Side Pony” isimli albümle daha çok tanınmaya başladılar.
Spotify’da an itibariyle en çok beğenilen ikinci parçaları “Call off Your Dogs” bu albümden. Bir numaraları ise önceki albümleri “Bad Self Portraits” den çıkan “Better Than” şarkısı. Grubu tanımak için bu iki parça ile başlamalarını tavsiye ederim.

Umut Sefa Yıldız

www.dirensanat.com

Bu yazıda bulabilecekleriniz:

Lake street dive keşfe değer-

Lake Street dive dinle- Like Street dive’nin kadrosu- Lake street Kimlerden oluşuyor? Lake street Ne zaman kuruldu? Lake street ne? Lake street konserleri? Lake Street müzikleri eleştirileri

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.