Mehmet Çiftçi’nin 89. Oscar Ödülleri Tahminleri

0

La La Land geceye damgasini vuracak gibi gözüküyor

Görsellikte tat bırakan filmler, bir daha dönüpte bakmayacağımız filmler, dillere pelesenk olacak melodiler, ters köşe yapan senaryolar ve göz dolduran oyunculuklar 89.Oscar filmlerinin kısa bir özeti.

Mehmet Çiftçi
Mehmet Çiftçi

En iyi film: La La Land ( oscarlık bir film olmasa da ödülü muhtemelen alacak olan film )

En iyi yönetmen: Damien Chazelleen (genelde oscarlarda, ödülü alan yönetmenin filmi de ödülü alıyordu. Fakat geçen yıl, 88.oscar ödüllerinde Diriliş filmi ile Alejandro G. İñárritu en iyi yönetmen ödülünü alırken, akademi ters köşe yaparak en film ödülünü “Spotlight” filmine vermişlerdi. Ama bu sene böyle sürpriz olacağını düşünmüyorum.

En iyi kadın oyuncu: Emma Stone – La La Land ( Bu kategori oldukça çekişmeli geçecek. Asıl sürprizi bu kategori yapabilir. Natalie Portman da Emma Stone’dan sonra güçlü bir aday )

En iyi erkek oyuncu: Casey Affleck – Manchester By The Sea   ( Sektörde ismi duyduğumuz ama kendini parlatacak bir rol ile ön plana çıkmayan ve birazda Ben Affleck gölgesinde kalmış olan Casey Affleck oscarın en iddalı ismi. Fakat Denzel Washington ismi her an bir sürpriz yapabilir )

En iyi yardımcı kadın oyuncu: Viola Davis  ( Doubt filmindeki kısa rolüyle adından sıkça sözettiren, Thé help filmiyle ile en iyi kadın oyuncu adayı olup o sene ödülü Meryl Streep kaptıran, yakından takip ettiğim ” How To Get Away With Murder ” dizisindeki rolü ile harikalar yaratan Viola Davis bu filmdeki oyunculuğuyla listesindeki bütün adaylara fark atmıştır. Şahsen bu ödül onun hakkıdır. Dikkati çeken bir önemli ayrıntı daha; 84.Oscar adaylarının en iyi kadın kategorisinde “Thé Help” ile Viola Davis, “My Week With Marilyn” ile Michelle Williams rakiplerdi. Bu sene de yardımcı kadın kategorisinde yine birbirlerinin rakipleri )

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Mahershala Ali – Moonlight ( Yardımcı adaylarda çok kuvvetli. “Lion” filmi ile “Slumdog Millionaire” filminden tanıdığımız Dev Patel, “Hell Or High Water” filmi ile ses getiren başarılı aktör Jeff Bridges.İkisi de her an sürpriz yapabilir.)

En iyi kurgu: Arrival ( bu kategoride “La La Land” filmi de güçlü adaylardan )En iyi özgün senaryo: Manchester by the sea ( senaryosu diğer kategorideki aday filmlerin senaryosundan çok daha iyi bir şekilde ön plana çıkıyor.)

En iyi uyarlama senaryo: Moonlight ( Ted Chiang’in ” Story Of Your Life ” adlı kısa hikayesinden uyarlanan Arrival filmi de güçlü adaylardan )

En iyi belgesel film: O.J.Made In America ( Diğer belgeselleri solda sıfır bırakacak, 5 bölümden oluşan, ayrıntılı bir belgesel. Güçlü bir aday )

En iyi görüntü yönetimi: La La Land ( bu sene akademi üyeleri “La La Land” filmi üzerine oynayacak. Bu kategorinin mutlak galibi “La La Land)

En iyi prodüksiyon tasarımı: La La Land  ( BAFTA’dan elleri boş dönen “La La Land” filmi şansı bu kategoride oldukça kuvvetli fakat “Arrival” filmi sürpriz bir çıkışla atak yapabilir )

En iyi görsel efekt: The Jungle Book ( Doctor Strange güçlü adaylardan )   En iyi kostüm tasarımı: Jackie   ( Madaline Fontaine ilk Oscar adaylığı ve güçlü bir aday. O kategoride ” Fantastic Beats And Where To Find Them ” filmi ile Colleen Atwood 3 Oscar heykeli kazanmış o yüzden bu sene 4.heykeli vereceklerini sanmıyorum. “La La Land” filmi bu kategorideki en zayıf film )

En iyi saç ve makyaj: Star Trek Beyond ( Bu kategoride, akademiye verilen tepkiler ve itirazlardan sonra saç tasarımını da eklenmesiyle kategori farklı bir boyut kazanmıştır. 3 Aday arasında en geniş kitleye ulaşan “Star Trek Beyond” filmi en güçlü adaylardan)

En iyi orjinal şarkı: City Of Stars – La La Land   ( Bu kategoride, şüphesiz herkes benimle hemfikirdir. Diğer adayların, geceye gelip, yiyip, içtikleri ve teselli hediyeleri ile evlerine döneceği aşikar. Açık ara önde Justin Hurwitz iki ödülü de evine götürecek )

En iyi film müzik: La La Land

En iyi ses kurgusu: Hacksaw Ridge ( Bu kategoride, bu sene deneyimli isimler yarışıyor. Akademi her sene gürültülü filmleri tercih edip, savaş içerikli filmleri daha bir ön plana çıkarmayı seviyor. O yüzden de Mel Gibson’un filmi bu kategoride en güçlü sayılabilecek adaylardan ama madalyonun diğer yüzünde akademinin Mel Gibson’a    tepkili olduğu çokta sevilmedigi bilinen bir gerçek )

En iyi ses miksajı:La La Land   ( Diğer senelerde ki filmlere baktığımızda “La La Land” filmi açık ara önde ama “Arrival” hamle yapabilir )

En iyi yabancı film: Toni Erdmann ( Beni en çok zorlayan bölüm bu kategoridir. Alman yapımı olan “Toni Erdmann”, İran yapımı “Thé Salesman” filmi ile kapışacaktır )

En iyi animasyon: Kubo And The Two Strings  

( ödülü alma olasılığı %50’lerde olan “Zootopia” ama benim gönlüm “Kubo And The Two Strings” yana )

Not; Kısa film, kısa belgesel ve kısa animasyon filmlerini izleyemediğim için onları kategoriye yerleştirmedim.

Diğer yazıları:

Mehmet Çiftçi: Oscar öncesi “La La Land”a bir bakış…

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.