OYUNCULARI CİRCUS D'ARC'I ANLATIYOR

0
resim-1
Kadro Pa’nın yeni sezon Oyunu; Circus D’ark; Bernard Saw’ın Jean Darc eserinden yola çıkılarak hazırlandı. Didem Kırış-Simge Günsan sahneledi.

ALTFEST’13 Açılış Töreni’nde  Bernard Saw’ın Jean Darc adlı eserlerini uyarlayıp  Circus D’arc olarak sahneye koyan kadro pa oyuncularına,  oyun ve Alternatif  Tiyatrolar hakkında birkaç soru yönelttik.

İlk projeleri Macbeth Mutfakta ile başlayan, yolculuğu  ifade etsin diye  ‘Pa’ (farsça’da ayak anlamında) kelimesini kullanarak Kadro Pa adını verdiler.  Kadro Pa şimdilik;Didem Kırış ve Simge Günsan’dan oluşuyor. Oyunları kendileri seçip uyarlamalarını kendileri yapıyorlar. provalarda yönetmenden ziyada  bir dış göz kullanıyorlar. İlerde kadronun belki genişleyebileceğini de sözlerine eklediler.

 Yola cikma amaciniz nedir?

—-Anlatmak..

Alternatif olmaktan ne anliyorsunuz? 

Başka başka yollardan yürümek, gezmek gibi birşey..

 Nicin klasikleri sectiniz? 

Bildiğimiz hikayeler içinde keşfe çıkmak keyifli oluyor..

Klasikleri  neden Circus D’arc olarak; sirk havasında verdiniz?

Jan Dark’ın hikayesini bir kahramanın yükselişi ve yok edilişi olarak ele aldık.. Bunun gösteri dünyasının görkemi ve eğlencesiyle bir çok ortak noktası var. Bunlar bizi üç katmanlı bir oyun kurmaya götürdü; oyunu oynayan oyuncular Simge ve Didem, Circus d’Arc’ın şov kişileri Jan ve Dark ve Jan Dark’ın hikayesindeki tarihi karakterler.

 Diger oynadiginiz oyunlar hakkinda da kisa biraz bilgi verebilirsiniz?

resim-4
Didem Kırış

Macbeth’in hikayesini menemen yaparken mutfak eşyalarıyla anlattık önce.. Sonra Üç Kız Kardeş’i küçücük bir odada sadece üç kız kardeşle anlattık.. Üçüncü oyunumuz Circus Dark oldu. En yeni oyunumuz da Tahir ile Zühre-Kara Masal adını verdiğimiz, büyüklere anlatılabilecek karalıkta bir aşık çırpınışı oldu..

Oyun gayet keyifliydi. özellikle haşlanmış yumurtaların seyirciye verilmesi, bir kaç tanesinin kırılıp yerlerde kırılması, bir kaçının seyircinin elinde dolaşması,  Jean darc’ın itirafnamesini seyircilerin ellerine kağıt kalem alarak yazması, bir seyircinin aniden kendini  kıralı oynarken bulması, tac bile takması adeta oyuna dokunmak gibi geldi.

www.dogansanat.com

Röportaj:Sabit Doğan

 

 

 

 

resim-6
Simge Günsan

Ekim ayı programımız:

Circus d’Arc 

7 Ekim Pazartesi 20: 30

21 Ekim Pazartesi 20:30

25 Ekim Cuma 20:30

Kabile Dans Stüdyosu

Tahir ile Zühre-Kara Masal 

8 Ekim Salı 20:30 Gri Sahne

23 Ekim Çarşamba 20:30 Şermola Performans

 

sonrasında Ocak ayına kadar yokuz..

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.