Diren Sanat Youtube kanalında canlı olarak yayınlanan Sabit Doğan ile Diren Sanat Söyleşileri’nin konuğu Koma Sahnesi Genel Sanat yönetmeni Ilgın Sönmezdi. Tiyatromuz nasıl yaşayacak sorularının cevaplandırıldığı bu söyleşiyi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

Tiyatrolarımız Koronadan Sonra içinden kaldığı bu çıkışsızlıktan kurtulabilmesi için Devletin bir Tiyatro Yasası çıkarması gerekiyor. Fikri Mülkiyet hakkı kanunun olması lazım, Devlet özel Tiyatroları temel giderler konusunda destek vermesi gerekiyor. Bizde Diren Sanat olarak Tiyatroların sorunlarını sizlerle paylaşmalarına aracı olduk. Diren Sanat youtube kanalımızda diğer söyleşlerimizi de bulabilirsiniz.

Koma Sahnesi Kurucusu Oyuncu yönetmen ve Yazar Ilgın Sönmez ile Tiyatrolarımızın içinde bulunduğu süreç üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Sevgili Ilgın Sönmez’den çok şey öğrendim. özellikle tiyatronun içinde bulunduğu süreçten kurtulması için “Yüzleşmesi ve Yüzdeleşmesi’ fikrini çok beğendim.Bununla birlikte diğer merak edilen sorulara çözümler aradık; Bir insan neden tiyatro kurar, Neden onca masrafa borçlanmaya girer? Tiyatro neden gereklidir? Bu korona döneminde içine düştüğü çıkışsızlıktan nasıl kurtulur? Devletin desteğine ihtiyaç vardır? Seyirciler tiyatro izlemeye gelir mi? Koma Sahnesinin kuruluş öyküsü ile birlikte ‘Koma’ kelimesinin ne kadar geniş anlamları olduğunu da öğrendim. Kendisine bu söyleşiden ötürü teşekükür eder. internet üzerinden online olarak yaptığım söyleşiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Teknik aksaklıkların kusuruna bakmayınız. Diren Sanat youtube kanalımıza ve www.dirensanat.com

 

 

 

TİYATRO OYUNLARI İZLEMEK Yüzleşmek ve Yüzdeleşmek; Ilgın Sönmez (Yo… //youtu.be/OXvlA3SJ0ao @YouTube aracılığıyla

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.