Bir Zamanlar Çukurova Dizi’nin Haminnesi SERPİL TAMUR ile #annelergünü’ne dair özel bir röportaj yaptık. Özellikle tiyatro yaşamının insan tabiatına kazandırdıkları konusuna temas ettiğimiz söyleşide; Kıymetli sanatçının tiyatro yolculuğu ve oynadığı karakterler zerine soru cevap yaptık. Kurtlar Vadisi’ndeki Nazife Anne karakterin öyküsünü bizlerle paylaştı. “Benim oynadığım diziler hep uzun soluklu” diyen Serpil Tamur; bu kadar sevilmesini de insanlara duyduğu yoğun ve karşılıklısız sevgiye bağlıyor. Devlet Tiyatroları’nda emekli olan sanatçı çok özel tiyatrolarda da oynadığı çok sayıda sahne arkadaşları ile anılarını da paylaştı. Son dizisindeki Vahide Perçin ile de çok iyi bir ikili olduklarını söyledi. Tiyatro’nun ayakta kalabilmesi içinde devletin desteklemesi gerektiğini söylerken anneler günü mesajını da paylaştı; “Gençlere annelerinizi sevin, Kıymetini bilin. yaşınız kaç olursa olsun anneniz yanınızda iken hepiniz birer çocuksunuzdur. ben annemi 64 yaşında kaybettim ve onun kıymetini çok daha iyi anlıyorum” diyerek tüm annelerin anneler gününü kutladı.

ÖZEL RÖPORTAJ:

nbsp;

SERPİL TAMUR KİMDİR?

Son yıllarda herkesin hayranlığını kazanan Bir Zamanlar Çukurova’da’nın Haminne’si ile Kurtlar Vadisi’nin Nazife Annesi Serpil Tamur, yıllardır tiyatro dünyasının en beğenilen, seyircilerin ilgiyle izlediği, yönetmenlerin gözdesi bir tiyatro sanatçısıydı. Ankara Devlet Konservatuarı’nı bitirdiği 1963 yılından itibaren Ankara Devlet Tiyatrosu’nun bir çok yapımında rol aldı. 1979’da İstanbul Devlet Tiyatrosu’na atandığında zaten turneler dolayısıyla geldiği İstanbul’da adı biliniyordu. Burada da çok sayıda yapımda rol aldı ve bazı oyunların yönetmenliğini üstlendi. Az da olsa beyaz perdede de gördük onu. Her zaman tiyatronun içinde oldu, oyunları izledi, gerek teknolojik gerekse sanatsal değişimleri yakından takip etti. Bu nedenle de hiçbir zaman tiyatrodan uzaklaşmadı, devlet tiyatrosundan emekli olduktan sonra da özel tiyatroların aranan sanatçısı oldu. Hâlen de sahnelerde izleme şansına sahibiz. Sanatına sadakati, ustalığı televizyon dünyasının da dikkatini çekti televizyon yapımlarında rol aldı ve başta da söylediğim gibi geniş kitlelerin ilgi ve sevgisini kazandı. Tiyatro dünyasını yakından izlemesi, dikkati, titizliği nedeniyle tiyatro ödül seçici kurullarının da aranan ismi oldu. Afife Tiyatro Ödülleri’nde daha sonra da Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nde Seçici Kurul üyeliği yaptı, halen de sürdürüyor. Bütün bunlar onlarca ödülle taçlandırıldı. En önemlisi de seyircinin sevgisi, tiyatro dünyasının sonsuz sevgi ve saygısı oldu. Evet, şimdi ‘iyi ki varsınız, iyi ki sizi sahnelerde izledik ve kendi payıma iyi ki sizi tanıdım diyorum.

www.dirensanat.com Röportaj: Sabit Doğan Jenerik Müzik :Umut Sefa Yıldız İnternet sitemize ve Youtube kanalımıza her türlü destek ve işbirliği için 0 505 245 01 84 numaralı telefondan ulaşabilir whatsaptan yazabilirsiniz.

soru ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Diren Sanat youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Desteklerinizi bekliyoruz.

Röportajlar:

Pelin Turancı

Kemal Aydoğan Korona Döneminde Tiyatrolar

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.