VENEDİK BİENALİ TÜRKİYE PAVYONU ULUSLARARASI BASININ ODAĞINDA

0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunda düzenlenen Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa’nın Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli adlı eseriyle geçtiğimiz hafta kapılarını açtı. Büyük beğeni toplayan Türkiye Pavyonu, The Telegraph, ArtReview, Monocle, Wallpaper*, ARTnews, ArtAsiaPacific, gibi dünyaca ünlü sanat ve tasarım yayınlarında geniş yer buldu.

Gülsün Karamustafa’nın dünyanın farklı coğrafyalarındaki felaketler karşısında, içinde bulunduğumuz suskunluk ve çözümsüzlük halinin yarattığı boşluk, oyukluk ve kırıklık hissini etkileyici bir enstalasyonla mekâna taşıdığı eseri Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli pek çok uluslararası yayında Venedik Bienali’nde görülmesi gereken sergiler listesinde yer aldı. 

İKSV koordinasyonunda, T.C. Dışişleri Bakanlığı himayesinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Türk Hava Yolları ana sponsorluğu ve havayolu partnerliğinde, SAHA Derneği’nin prodüksiyon ve yayın desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye Pavyonu, 24 Kasım’a kadar gezilebiliyor. 

Ayrıntılı bilgi için: https://turkiyepavyonu24.iksv.org/

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.