BGST( Boğaziçi Gösteri Sanatları Tiyatro Topluluğu) tarafından 10 Ocak 2019’da Sahnelenecek  ‘ Hep Sonradan’ın provaları bitmek üzere . Ahmet Kaya’nın hem hayatından kesitlerin hem de şarkılarına yer verilerek hazırlanan oyunun metnine sanatçının eşi Gülten Kaya’da destek verdi. Usta sanatçıya saygı duruşu niteliğinde olan bu çalışmada Kardeş Türküler’de canlı olarak on beş şarkısını seslendirecek.

 

2016 yılından bu yana üzerinde çalışılıyor

Topluluğun yaptığı açıklamada  Gülten Kaya’nın da yazar ekibine katkıda bulunduğu belirtildi… onlara birlikte geçirdiği yılları anlattı. Kalplerde yeri doldurulamayan sanatçıyı birde en yakının gözünden göreceğiz

‘Hep Sonradan’ için 2016 yılından bu yana çalışılırken, oyunun ilk provası ise Ahmet Kaya’nın doğum gününe de denk gelen 28 Ekim’de yapıldı. Oyunun senaryosunu, fenomen dizi Leyla ile Mecnun’dan tanıdığımız Funda Alp’in de yer aldığı ekip gerçekleştirdi.

 Ahmet Kaya’nın yaşamından kesitlerin yer aldığı ‘Hep Sonradan’ Oyunu ne zaman ve nerede sahnelenecek?

Türkiye’nin en güçlü sesleri arasında yerini almış sanatçı Ahmet Kaya’nın hem eserlerinin hem de yaşamından kesitlerin de yer aldığı müzikli tiyatro oyunu ‘Hep Sonradan’ için geri sayım başladı. Herkesin merakla beklediği Hep Sonradan’ın provalarından ilk görüntüler gelmeye başlarken, oyun 9 Ocak’ta ilk gösterimini yapacak ve 10 Ocak’tan itibaren de İstanbul UNIQ Hall’de sahnelenmeye devam edecek.

Oyunun biletleri nereden temin edilebilir?

‘Hep Sonradan’ın yapımcılığını Bgst Organizasyon ve An Yapım üstlenirken, süpervizörlüğünü ünlü yönetmen Onur Ünlü, oyunda yer alacak Ahmet Kaya şarkılarının canlı yorumunu ise Kardeş Türküler yapacak. Hep Sonradan’ın biletlerine Biletix üzerinden ulaşılabiliyor.

BGST yaptığı açıklamada amaçlarının Yakın tarihe dair toplumsal hafızayı güncellemek olduğunu belirtti. Her ne kadar oyunda şarkılara yer verilse de yaptıkları işin müzikal olmadığının da altını çizdiler. Oyun Ahmet Kaya’nın çocukluk arkadaşının şarkılarını hep hatırlama ve hafızada tutma unutmama üzerine vurgu yapılıyor. Özellikle şarkıların söylenirken ki durumu değil söylenmeden yaratılma süreci çarpıcı bir şekilde işleniyor.

Hiç şüphesiz bu projede Kardeş Türküler’inde payı büyük olacak. Geçtiğimiz yıl ‘Yol’ albümleri ile turneye çıkan grup bu sezonda tam 15 tane Ahmet Kaya şarkısını canlı seslendirecek.

Şarkılar eşliğinde gerçekleşecek olan ‘Hep Sonradan’ aynı zamanda bir belgesel niteliği de taşıyor. Bilgiler iyice araştırılıp   Sanatçının eşi Gülten Kaya’ya başvurulduktan sonra metne ekleniyor.

Heyecanla ve merakla beklenen ‘Hep Sonradan’ oyunun kadrosunda kimler var?

 ‘Hep Sonradan’ın yönetmen koltuğunda Metin Göksel otururken, Ahmet Kaya’nın en sevilen 15 şarkısını da Kardeş Türküler canlı şekilde seyirciye sunacak. Oyuncu kadrosunda Cüneyt Yalaz, Elit Andaç Çam, Ahmet Melih Yılmaz, Saim Güveloğlu, Ferya Soysal ve Banu Açıkdeniz gibi deneyimli oyuncular yer alırken, Hep Sonradan 9 Ocak’taki prömiyerinin ardından seyircisiyle buluşacak.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.