Sabit Doğan info@dirensanat.com

Diren Sanat olarak bu yıl 9.cusu düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza film festivalini çok önemsiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda adalet temalı filmlerin gösterileceği bu özgün festivali yakından takip edeceğiz. En güncel gelişmeleri sizlerle birlikte paylaşacağız. Röportajlar ve haberler vermekle birlikte özellikle kısa film yarışmasında birinci olan filme de medya sponsorluk desteği vereceğiz. Söz konusu eserin daha geniş kitlelere ulaşması için elimizden gelen yayın desteğini sunmak bizleri mutlu kılar.

       Dünyanın farklı köşelerinde adalet konularının işlendiği ve ülkemizde daha önceden hiç yayınlanmamış filmlerin getirtilip ve bunu bir hukuk konferansı ile bütünleştiren bir festivale herkesin katılmasını istiyoruz. Böylece çok farklı kültürlere ve yaşamlara sahip ülkelerde adalete nasıl bakıldığını da görmüş oluruz. Bizim ülkemizinde bu adalet olgusunun neresinde olduğunu tecrübe etmemiz açısından da önemli buluyorum.

Kısa film projelerinde finale kalanlar

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali “Ulusal Altın Terazi Kısa Film Projesi Yarışması” ön elemeleri tamamlandı. Finale kalan on proje festival sırasında sunum yapacak ve jürinin birinci seçtiği projeden çekilecek kısa film 10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde gösterilecek.
Birinciye medya desteği 
Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali adalet temalı kısa filmlerin çekilmesini desteklemek amacı ile kısa film proje yarışması düzenlendi. Elemeler 9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında gerçekleştiriliyor. Yarışmaya katılıp ödül kazanan senaryonun 10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali sırasında gösterimi amaçlanıyor. Ayrıca Altın Terazi ödülü kazanan projeye filme alındıktan sonra Diren Sanat Medya tarafından medya sponsorluğu sunulacak.
Finale kalan kısa film projeleri
“Ulusal Altın Terazi Kısa Film Projesi Yarışması” ön elemelerine göre finale kalan kısa film projeleri ve yönetmenleri; “Bir Masalın Gerçek Hikayesi” Kartal Can Ermiş, “Dokuz Taş” Ferhan Gökçek Kutluer, “Fındık” Enes Yıldız, “Hala Benden Büyük Müsün?” Aslı Şahin, “Her Yer Gökkuşağı” Kader Yılmaz, “İtham” Melih Bilici, “Kabus” Murat Eroğlu, “Peripetia” Merve Gezen, “Sifon” Murat Şeker ve “Teşhis” Vahap Dabakoğlu olarak belirlendi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.