PARAMORE: Eğlenceli Bir Hüzün

0

2004 yılında Tennessee’de kurulan Paramore grubu 4 yıl sonra yeni albümleri After Laughter ile dönüş yaptı. Bu albümün en büyük sürprizi ise 6 yıl önce gruptan ayrılan Zac Farro’nun tekrar baterist koltuğuna oturması oldu.

Umut Sefa Yıldız

2004 yılında Tennessee’de kurulan Paramore grubu 4 yıl sonra yeni albümleri After Laughter ile dönüş yaptı. Bu albümün en büyük sürprizi ise 6 yıl önce gruptan ayrılan Zac Farro’nun tekrar baterist koltuğuna oturması oldu.

Uzun zamandır grup içi tartışmalar, ayrılmalar, hatta mahkemelik olmalar vs. ile gündemde olan Paramore nihai kadrosuyla yoluna devam ediyor. Grubun kesintisiz güç kaynağı solist Hayley Williams’ın neden bu kadar sıkıntıya rağmen grubu dağıtıp tek başına yola devam etmediği merak konusu. Neyse biz geçelim ürünün içeriğine.

Albümün genelinde 80’lerin neon ışıkları altında şarkı söylüyorlar gibi bir hava var. Grubun çıkış tarzı olan punktan uzaklaşarak daha çok pop rock sularına daldıkları söylenebilir. Bu tarzı 80’lerin yeni akım pop’u ya da alternatif pop olarak da adlandırılabiliriz. Solist Hayley Williams’ın güçlü imajından sıyrılıp, kişisel sorunlara; yorgunluk, depresyon ve yaş almanın getirdiği tedirginliğe değindiğini görüyoruz. Albüm, enerjik havası altında grubun kendi içindeki problemlerini ortaya atan şarkı sözlerine sahip. Hayranlarını ikiye bölen bir albüm olmasının sebebi Paramore’un daha önce soundunu bu kadar değiştirmemiş olması olabilir. Hayley Williams’ın sesinin daha yumuşak tonlarını kullanması, albümün genel havasına uyum sağlıyor. Paramore’un en renkli, hareketli albümü olduğunu söyleyebiliriz.

After Laughter, adından da anlaşılacağı gibi, kahkaha sonrası saklanan acının müziğe çevrilmiş hali. Eğlenceli bir hüzün.

Kategoriler

PAYLAŞIM
Önceki İçerikYa Sen Abulkasem Olsaydın? -İSTİLÂ-
Sonraki İçerikMartıların Efendisi Filmi Kıyıya Çıktı
Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Yeditepe Üniversitesinde Karşılaştırmalı Edebiyat yüksek lisansı yaptı. Müziğe yönelik çalışmaları üniversite yıllarında başladı. Boğaziçi Üniversitesinde Gönül Paçacı’dan Türk Müziği dersleri, Modern Müzik Akademisinde gitarist ve udi Güç Başar Gülle’den armoni dersleri aldı. Yıldız Teknik Üniversitesinde doktora çalışmalarına devam etmektedir.Bu dönemde birlikte çalıştığı birçok grupta hem gitarist hem solist olarak görev aldı, daha sonra besteciliğe ağırlık verdi. Özgün müzikleri çeşitli projelerde yer aldı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.