MARDİN ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATRO FESTİVALİ

0

Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği (DRASED) tarafından, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Polonya/Adam Mickiewicz Institute, Halk Bankası, Kaymakamlık, Belediyeler, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri katkılarıyla düzenlenen 6. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali 9 Kasım(‘a kadar sürüyor.

 

SABİT DOĞAN
SABİT DOĞAN

Festival süresince Mardin’de yaşayan çocuk ve gençler, Mardinli tiyatroseverler, sahnelerde, sokaklarda, Ceza Evinde, kıraathanelerde, mülteci kamplarında profesyonel tiyatro grupları tarafından sergilenecek olan nitelikli tiyatro oyunları, atölye çalışmaları sonucunda, ortaya çıkan minik beden ve yüreklerin ürünleri ve çabalarıyla yaşamın iyi, güzel ve doğrusuyla buluşuyorlar.

3 Kasım’da Sabancı Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na festival yürüyüşü ve  Meydanda Fransa La Bella Zanka Grubu’nun ‘La Cristalite’ adlı gösterisi, acrdandan Artuklu Üniversitesi (Atatürk Kültür Merkezi) Büyük Salon’da müzisyen Çiğdem Erken’in piyano resitali ile başlayan festivalda usta oyuncu Işık Yenersu’ya festival onur ödülü sunuldu.

Festivalde; 24 gösteri, 1 atölye çalışması olmak üzere toplam 25 etkinlik düzenlenecek. Festival kapsamında Van Devlet Tiyatrosu ‘Kurbağa Prens’; Kuzey Kıbrıs Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ‘Canını En Çok Ne Yakar’; Tokat – Kemal Atangür Gölge Tiyatrosu ‘Turist’, ‘Şifalı Bitkiler’, ‘Abdurrahman Çelebinin Kızı’, ‘Kuyu’; İstanbul-Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, ‘Lorca’nın Acıklı Güldürüsü’; Fransa La Bella Zanka ‘La Cristalite’; Mardin Geçiş Kumpanyası ‘Yad’ ve Türkiye-Polonya işbirliğiyle Tiyatro Şahmerdin ‘Şahmaran’ gösterilerini sunacak..

Mardin gençlerinin, Suriye’li gençlerle birlikte oluşturdukları Tiyatro Şahmerdin grubu farklı ülke ve kültürlerden (Türkiye/DRASED, Polonya/ARTJUNCTION Vakfı işbirliğiyle); Türkiye, Polonya, Almanya ve Hindistan’dan bir grup eğitimciyle uzun soluklu atölye çalışması sonucunda ortaya çıkan, tüm zamanların efsanesi ‘Şahmaran’ bir sokak gösterisi olarak sahneleniyor.

Bilgi için:

www.mardintiyatro.org

İletişim

0530 580 37 00

dramatiksanatlardernegi@gmail.com 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.