TİYATRO LABORATUARI'NDAN YÜZBAŞI VOİGT MÜZİKALİ

0

Yeni sahneleme deneyleri yapmak ve yerli metinlere öncelik vermek üzere kurulmuş deneysel bir tiyatro olan Tiyatro Laboratuarı tiyatroseverlere bir müzikal ile “merhaba” diyor.

Tiyatro Laboratuvarı tarafından ilk kez sahnelenen ve gerçek bir öyküden esinlenen ‘Yüzbaşı Voigt’ Almanya’da bir dizi rastlantı sonucu bir kunduracının yüzbaşıya dönüşme hikâyesi… Voigt, hırsızlık yaptığı ve kimi kimsesi olmadığı için oturma izni iptal edilmiş ve mekânsızlaştırılmış biridir. Oturma izni olmadığı için bir işe giremeyen ve bir işi olmadığı için oturma izni alamayan Voigt’un hayatı, soğuktan korunmak için üzerine geçirdiği ikinci el bir üniforma ile değişecektir. Altın çerçeveli militarizm ve boyun eğmeyenlerin içinde barınamadığı düzen değişmedikçe, ‘Voigtlaşmak’ kaçınılmaz olacaktır.

tiyatro lab.

Serhan Alben’in yazıp yönettiği ‘Yüzbaşı Voigt’un müzikleri Türk Rap piyasasına Funky stilini kazandıran Beta Berk Bayındır’a ait. Oyunun müzik direktörlüğünü Orhan Enes Kuzu, ışık tasarımını Akın Yılmaz, sahne tasarımını Serkan Alben üstleniyor. Oyuncular; Sercan Alben, Hazal Erdal, Angela Ceren Casalini, Berfin Başkaya, İlkay Çakmak.

‘Yüzbaşı Voigt’, cumartesi akşamları (7-14-21-28 Kasım) saat 21:00’de  Sahne Aznavur’da izlenebilecek. Biletler Mybilet ve Sahne Aznavur gişesinde 30 TL., indirimli 20 TL olarak satışa sunuluyor. Konservatuar tiyatro bölümü öğrencileri için biletler 15 TL.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.