Medea’ya Göre Ahlak Tiyatronu Oyunu

0

Şenay Gürler ve Özgün Çoban’ınBaşrollerini Paylaştığı “Medea’ya Göre Ahlak”Sezonun Son Oyunlarıyla Sahnede!Şenay Gürler ve Özgün Çoban’ın rol aldığı Medea’ya Göre Ahlak; 19 Mayıs Perşembe20.30’da Baba Sahne’de, 4 Haziran Cumartesi 21.00’da DasDas Atölye’de ve 17 HaziranCuma 20.30’da Baba Sahne’de sezonun son oyunlarıyla seyirci karşısına çıkıyor.Yüksek çözünürlüklü görsellere aşağıdaki

“Koroyu öldürerek başlayacağım işe.Öyküyü anlatmaya devam etmesinler.Tarihin akışını durdurmak, dramdan dışarı çıkmak istiyorum.Zamanın akışına, dünyanın kaderine hükmetmek.”MEDEA ŞENAY GÜRLERAHLAK ÖZGÜN ÇOBANİsveç tiyatrosunun yükselen yıldızı İran asıllı yazar Athena Farrokhzad’ın kaleme aldığı, YeşimÖzsoy’un yönettiği ve Şenay Gürler ile Özgün Çoban’ın başrollerini paylaştığı Medea’ya GöreAhlak, Medea miti üzerinden ‘kadın’ ve ‘ahlak’ konularını tartışmaya açıyor. İnsanlığın en eskitartışmalarından “Ahlak” kavramını bir karakter olarak seyirci karşısına çıkaran oyunda Ahlakkarakterini Özgün Çoban oynuyor. Medea’yı ise Şenay Gürler canlandırıyor. Medea ve Ahlakarasında bazen yüksek gerilimli bazen mizah dolu gerilim, oyun boyunca enerjisi yüksek vehararetli bir seyir oluşturuyor.Medea’ya Göre Ahlak, 19 Mayıs Perşembe 20.30’da Baba Sahne’de, 4 Haziran Cumartesi21.00’da DasDas Atölye’de ve 17 Haziran Cuma 20.30’da Baba Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Künye

Yazan: Athena Farrokhzad

Yöneten: Yeşim ÖzsoyÇeviren: Ali Arda

Oyuncular: Şenay Gürler, Özgün Çoban

Dramaturji: Ferdi Çetin

Koreografi: Tuğçe Ulugün Tuna

Işık Tasarımı: Ayşe Sedef Ayter

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Melis Hafızoğlu

Müzik Tasarım: Gökçe Uygun

Uygulayıcı Yapımcı: Nezih Cihan Aksoy

Reji Asistanı: Ezginur Köycü

Teknik Koordinasyon: Umut Rışvanlı

Fotoğraflar: Noyan AyturanAfiş Tasarım: Burçak Beşlioğlu

Teaser Video: Özgürcan Uzunyaşa

İsveç tiyatrosunun yükselen yıldızı İran asıllı yazar Athena Farrokhzad’ın kaleme aldığı, Yeşim Özsoy’un yönettiği ve Şenay Gürler ile Özgün Çoban’ın rol aldığı Medea’ya Göre Ahlak, 21 Nisan Perşembe akşamı Oyun Atölyesi’nde ilk kez seyirciyle buluştu. İran’dan İsveç’e göç ettikten sonra şu sıralar ailesiyle Berlin’de yaşayan Athena Farrokhzad, oyunun prömiyeri için İstanbul’a geldi. Oyundan sonra GalataPerform ve Habitus Kitapişbirliğiyle İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona katıldı. Athena Farrokhzad kendisi için düzenlenen resepsiyonda şöyle konuştu: “Bunu gerçekleştiren herkese çok minnettarım. GalataPerform ve İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’na çok teşekkür ediyorum. İkinci kez İstanbul’dayım. Geçen yıl Ekim ayında gelmiştim daha önce. Şiir bir şekilde toplumun sınırlarında dolanır. İsveçli bir şair olarak dünyanın köşesinde çok konuşulmayan bir dilde yazıyorum. Yazdığım metnin bu şekilde tercüme edilebilmesi benim için büyük bir zevk. Hem Türkçe’ye tercüme edilmesi hem de yeni izleyiciler için sahnelenmesinden dolayı çok mutluyum. Bu yüzden bunu mümkün kılan herkese çok minnettarım. Ben İran kökenli İsveçli bir şairim. İran’da doğdum ama tüm hayatımı İsveç’te geçirdim. On yıldır İran’a gitmedim. Belki de hiç gidemeyeceğim. Bunu nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum: Benim için Türkiye başka bir ülke değil. Hem coğrafi olarak hem de belki kültürel olarak. Aranızdan biri gibi hissediyorum ve bundan dolayı çok mutluyum.”

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.