Soft Analog Müzik Grubu

0

Soft Analog, 2019 yılında Ankara’da kuruldu. Sözlerde ve bestelerde kendi müzikal yolculuklarına insanları davet eden grup Dream pop, Indie Pop ve Synth Pop’ u benimseyerek müziğine bu türleri yansıtıyor. Grup Ömer Çelik’in İdil Tavşanlı’ya beraber grup kurma fikrini bahsetmesiyle oluşmuştur. Başlarda ‘The Morning Tape’ ismiyle İngilizce müzik yapma hayali olan grup zamanla yeni üyelerin katılmasıyla Soft Analog adını almıştır. Herkesin bireysel olarak müzik geçmişi vardır. Ömer 13 yaşında kendi çabalarıyla gitar çalmayı öğrenerek müzik hayatına başlamıştır. İdil’de 8 yaşında piyano eğitimi alarak müzik hayatına başlamıştır. Lise zamanlarında okul gruplarında, çeşitli etkinliklerde sahne tecrübeleri yaşamışlardır. Bu bireysel müzik hayatının Soft Analog’ a büyük katkısı olmuştur.

Kendine özgü bir tınısı olan Soft Analog şehir ve şehrin getirdiği yaşantının dışavurumunu insanlara aktardı. Hala eğitimlerine devam eden grup üyeleri kendi enstrümanlarında ruh hallerini anlatarak Soft Analog’ un tınısını belirlemekte büyük rol oynadı. Grubun asıl esinlendiği ve üzerine yoğunlaştığı 80’- 90’ dönemlerindeki sound, giyim, tarz ve yaklaşım. Bunun içerisinde synthesizer kullanımı, drum machine, disco funk bass ve davul desenleri, eskinin havalı modası (vintage) kıyafetler, gözlükler, renk paleti seçimi ve bunların modern dünyayla birleşmiş hali mevcuttur. Kısacası besteleri dinlerken minik bir nostaljik atmosfer hissedilir.

Grubun ismi aslında grubun yaptığı müzik türünü yansıtır, Analog kelimesi grubun soundunun bir parçası olan ve kullanmayı sevdikleri eski synthler ve aynı zamanda plak, kaset gibi analog cihazlardan geliyor. Soft kelimesi iste grubun soundunun yumuşak ve daha rahat bir havada olmasından dolayı koyulmuştur.

1 yılı yeni geride bırakmış grup daha önce konser vermemiştir. Konsept işler üretmeyi çok seven grup şarkılarını ve yarattıkları dünyayı dinleyicileri ile paylaşırken bu konuya dikkat eder. Soft Analog sözlerinde şehir hayatını bireysel bir perspektiften anlatır. Aynı zamanda toplumsal bir eleştiri de oluşturur. Modern dünyayı ve bu düzenin içindeki insanı anlatır, bunların getirdiği duygulardan, farkındalıklardan ya da farkında varamadıklarımızdan bahseder. Şarkılar dinamik ve enerjik bir soundun içerisinde daha melankolik ve eleştirel sözlere sahiptir. Grup bu zıtlığı yaratmayı ve hissettirmeyi seviyor. Son çalışmalarını daha önce yayınladıkları “Geç Vakitler”, “Kaybolur” ve “Yansımalar” parçalarının akustik versiyonlarından oluşan Akustik EP’ yi 2020 Aralık ayında yayınladılar. Günümüz dünyasındaki düşünce şekline ve bireysel farkındalığa değinen Soft Analog, vintage pop kültürü çerçevesinde şarkılarını üretmeye devam ediyor.

 

Soft Analog Spotify:
Apple Music:
Youtube:
Soft Analog İletişim:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.