Köksal Ekinci ile Spica’nın Sesini dinleyeceğiz

0

Köksal Ekinci ile Spica’nın Sesini dinleyeceğiz

Müzik benim için yaşam biçimim diyen Köksal Ekinci’nin yedinci albümü çıktı. Yıldızlara bakarak astrolojiden aldığı ilhamla yazdığı şarkı sözleri dinleyende bir sihirli kapı aralama hissi veriyor. Geçtiğimiz yaz Köksal Ekinci ile röportaj vesilesi ile bir araya geldik. Kendisini yakında tanıma fırsatı buldum. O müziklerini ne şöhret olmak, ne büyük dev konserler vermek, ne de  popüler olayım  birkaç firmanın reklam yüzü olayım dedi. Ta çocukluğundan gelen ilhamla içinin sırrını önce sözlere sonra ritme dönüştürdü. Altı yaşında başlamış şarkı sözü yazmaya. Bugüne kadar söz ve müziği kendisine ait olan binlerde beste yapmış. Kendi ifadesiyle hep gökyüzünden gelen sesi dinlemiş. Belki yıldızların parlaklığı onda bir sese dönüşmüş. Kliplerinde kendisini öne çıkarmamamış. Öyle ki kliplerimde ben olmasam da olur diyor. Önemli olan şarkımın anlaşılması. Yine de müzikseverler sesin sahibini de görmek isterler diye en sade halinde klibini çekivermiş.

Gökyüzünün şifasını notalara nakşeden müzisyen olarak tanınan Köksal Ekinci, yedinci albümünü müzikseverlerle paylaştı.

Köksal Ekinci albümün isim şarkısı için ‘’Spica, gökyüzünün en parlak yıldızlarından biri ve temsil ettiği değerlerle de birçok sanat eserine ilham veren, derin anlamlar taşıyan bir şans yıldızı. Romantik dönem akımından etkiler taşıyan bu şarkımla, dinleyenleri o çok özlediğimiz, filmlerdeki gibi romantik aşkların yaşandığı zamanlara ve modern bir valse davet ediyor’’ dedi.

Ekinci’nin 7.albümü olan ‘’Spica’nın Sesi’’ albümünde 7 şarkı yer alıyor, albümün prodüktörlüğünü Alper Gemici üstlendi. Mixler İlkay Dinsever, mastering Evren Arkman imzası taşıyor.

 

Now, we will hear Spica’s Voice by Köksal Ekinci

Songwriter Köksal Ekinci who is known as the bridge for bringing melodies and healing of stars, releases his 7th album.

Ekinci explained his main motivation of the album as; ‘’Spica is one of the luckiest star in our system and represents very important ancient knowledge. That is how Spica became an attraction and inspirational spirit for many art pieces that influenced many artists. My song is also a symbolic translation of all of those romantic era in which people were deeply fallen in love and that intimacy reftlected as a modern waltz’’

‘’Spica’s Voice’’ album is produced by Alper Gemici and mixed by İlkay Dinsever and mastered by Evren Arkman.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.