13. Aşk Festivali’nin Teması ‘Harekete Geç’

0

Organizasyonunu Istanbul Concept’in üstlendiği, 13. kez gerçekleşecek 360 Dereceden Aşk Festivali, ‘Harekete Geç’ teması ile Şubat ayında başlıyor.

 

‘Aşk’ı bir güne değil tüm aya yayan, İstanbul ile beslenen ve şehri bir ‘aşk’ destinasyonu haline getirmeyi hedefleyen 360 Dereceden Aşk Festivali, alışagelmiş sergi mekânları dışında, farklı, akılda kalıcı farklı disiplinlerden sanat etkinlikleri ile Şubat ayında başlıyor. 13. kez gerçekleşecek festival bu sene, pandemi sürecinde kabuğuna çekilmek zorunda kalan ‘insan’a ‘Harekete Geç’ mesajı ve sanatın gücü ile ‘umut’ vermeyi amaçlıyor.

Festival 13. Yaşında

Kalp sembolünü kullanmaması sebebiyle “kalpsiz aşk festivali” olarak da bilinen, içinde pazarlamanın klişe öğelerine yer verilmeyen “mesaj içerikli” sergilerin yanı sıra çeşitli popüler etkinlikler de barındıran, tüm dünyayı ‘aşk’ta buluşturmak ve dünyayı barışa taşımak niyeti ile hareket eden 360 Dereceden Aşk Festivali, 2021 Şubat’ta 13 yaşında olacak.

Festivalin Teması: ‘Harekete Geç!’

Toplumun sosyal ve kültürel birikimlerinin göstergesi sanatçı ve tasarımcılara alan açan, inanç ve fikirlerinin eserleri aracılığıyla tabana ulaşması adına hizmet eden 360 Dereceden Aşk Festivali’nin 2021 yılı teması “‘Harekete Geç!’| Time To Act!’ olarak belirlendi.

Esin Çelebi Bayru, Pınar Kartal Timer, Ecmel Ayral, Oğuzhan Kayan gibi alanının vizyoner isimlerinin yer aldığı festival danışma kuruluna bu yıl sosyal girişimciliğin önemli isimleri Itır Erhart ve Bahadır Kaleağası dahil oldu. 360 Dereceden Aşk Festivali’nin uygulayıcı küratörlüğünü festivalin yaratıcısı Işık Gençoğlu, koordinatörlüğünü ise üç yıldır olduğu gibi bu yıl da Seval Koçak üstleniyor.

Festivalin yaratıcısı küratör Işık Gençoğlu ülkenin ve hatta tüm dünyanın içinde olduğu zorluklara rağmen bu festivali 13 yıldır sürdürüyor olmanın en büyük motivasyon kaynağının görünmezi görünür kılmak istemelerinin olduğunu belirtiyor. Dünyanın bir ucunda olsa da yaşananların sorumluluk alanımız olduğuna inandıklarının altını çizen Gençoğlu, “Biz komşusu açken tok yatmayacak inanç ve bilinçteyken, olanları görmezden gelmek söz konusu olamaz. Bu ister  Amerika’da verilen ırkçılık karşıtı hareketler isterse Avusturalya’da orman yangını olsun. Bizim İstanbul’dan tüm dünyaya mesajımız var.” diyor.

Festival Programı

 

360 Dereceden Aşk Festivali, 4 Şubat günü Hakan Kürklü küratörlüğünde “Harekete Geç!’ temasına uygun hazırlanan 10×10 Sergi Serisi’nin sekizincisi ile Istanbul Concept Gallery’de başlayacak.

Küratörlüğünü Hakan Kürklü’nün yaptığı sergiye katılan sanatçılar şöyle: Bahri Genç, Belit Sak, Ece Gauer, Feyzan Alasya, Hakan Cingöz, Kader Genç, Serra Kuşkaya, Sevinç Çiftçi, Ülkü Yılmaz, Zeycan Alkış

10 Şubat’ta ise, Işık Gençoğlu küratörlüğünde 360 Beyoğlu’nda daha geniş bir sanatçı katılımı ile Festivalin ev sahibi sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Yonca Saraçoğlu, Huri Kiriş, Ersin Gürtel, Işıl Gönen, Gabrielle Reeves, Mikhail Shapovalov, Oğuzhan Kayan, Su Alara Acerol, Yağızhan Çalışkan, Genco Gülan gibi sanatçıların eserlerinin yer alacağı festival ana sergisinde izleyici sanat eserleri aracılığıyla sanatçıların dikkat çekmek istedikleri dünya gerçekleriyle yüzyüze gelecek. Her iki sergide Şubat ayı sonuna kadar ziyarete açık olacak.

Bu yıl sekizinci defa festival kapılarını açan 360 Beyoğlu’nun şef-ortağı Mike Norman “Pandemiye rağmen 360’ı açmak festivale ve sanata olan bağlılığımız ve festivalin anlatmak istediklerine tüm kalbimizle inanmamızdan kaynaklanıyor” diyor.

‘Harekete Geç’ teması etrafında şekillenen etkinlik programı, Birleşmiş Milletler Dünya Yiyecek Platformu 2030 hedefi Sıfır Açlık için geliştirilen mutfakta sıfır atık atölyeleri ile evlere ulaşmayı hedefliyor. Yemek araştırmacısı Sema Temizkan’ın hazırladığı Arkası Yarın programı ise izleyicileri her gün aynı saatte buluşmaya davet ediyor.

Küratör Işık Gençoğlu eşliğinde rezervasyonla yapılacak sergi gezilerine ek olarak instagram hesabından ağırlayacakları sanatçı programlarında sanat ile izleyici arasındaki görünmez duvarın kaldırılması amaçlanıyor.

love360fest instagram hesabından yapılacak canlı yayınlarla pandemi sürecinde yaşamımızda en çok hasret kaldığımız sarılma, kavuşma üzerine sohbetler de gerçekleştirilecek.

Kalp sembolü kullanmayan, 14 Şubat’ı kutlamayan 360 Dereceden Aşk Festivali’nde, 14 Şubat akşamı Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile birlikte ihtiyacı olanlar için “aşk ile aş” paylaşılacak.

Detaylı Bilgiler için:
www.love-360.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.