Yanan Su Gösteri Sanatları Sahnesi’ne Destek Olalım

0

Fatih, Aksaray da faaliyet gösteren Mask Kara tiyatrosu! Su Gösteri Sanatları merkezi. Elektrik kontağından çıkan bir yangında yandı!

Tamer Levent mail: info@dirensanat.com

TİYATRO….

Hani şu herşeyi tamam gibi görünen insanların, kendi sahtekarlıklarını yok sayarak birilerini aşağılamak için kullandıkları söz! Orası  TİYATROCULARIN evi! Toplumu misafir ederek onlara, farkındalık, duyarlılık için ayna tutmak istedikleri ev!
Kendini geliştirmek isteyen bireyin, kendisi ile yüzleşebileceği yer! Kimsenin eleştirisine muhatap olmadan, gördükleri ile kendini karşılaştırıp, kendi kendini eleştirip geliştirmesinde ona yol gösteren yer!

Yandı!

Bu mekanın onarılmasında gösterilecek duyarlılık ve kararlılık, bu ülke insanın uygarlık anlayışının göstergesidir. Ortak kültürünün hangi düzeyde olduğunun ölçümüdür. Bu binanın onarılması gerekir! Bu tartışmasız bir gerçektir! Bu binayı toplumsal bir dayanışma ile onarmak, önemli bir toplumsal moraldir! Hiç bir riski yoktur! Kimseye yaranmak ya da birilerinin öfkesini çekmek söz konusu değildir! Bahane yaratılıp,”Bana ne faydası var!”diye düşünesi olduğunda beynine müdahele edip,”Ayıp ediyorsun!” demek  olanağı yaratır ! Yani kendinizi geliştirmek olanağı!
Eziklik duygunuz varsa, bu nedenle, aşağıdan alma, yukardan bakma gibi takıntıları olanlara,  onlardan da kurtulma imkanı yaratır! Tartışmasız olumlu, yaşama artı değer katan bir iş yapma mutluluğu verir insana! Bu ortak  mutluluğu paylaşma hazzı ve çoğulluğunun özgüvenini hisseder insan!

“SANATLARIN EN YÜCESİ YAŞAMA VE YAŞATMA SANATIDIR!

B.Brecht Aynı  süreçte buluşmak hasret ve özlemi ile hayatı yaşanır kılmak ve güzelleştirmek, zorlukları da kolaylaştırmak istiyoruz.
Hep birlikte SANATAEVET toplumu olmak için; ortak yanlarımızı keşfetmek farkında olmak gücümüzün ve birlikte varetmek derdimiz.

18 Ağustos  gecesi İstanbul, Fatih/Aksaray da faaliyet gösteren SU GÖSTERİ SANATLARI sahnesi  elektrik kontağı nedeni ile yandı. Bu sahne Fatih de, tarihi anıları olan bir sahne! SU gösteri sanatları gurubu  zor şartlarda sahneyi onarmış ve faal hale getirmişti.
Şimdi, içinde bulunduğumuz  şartlarda toplumumuzun tüm kesimleri ile birlikte SANATAEVET diyerek sahnenin onarımı için kampanya açmayı öneriyoruz!
Kampanyanın başlatılmasında, yapılacak çağrıda isminizin yer alması  ve katkıda bulunmanız için desteğinizi esirgemeyeceğinizi inanıyor, yapabileceğimiz ne varsa görmezden gelmek yerine destek verelim bu sahneye diyoruz.
Destek vermek isteyenler
02126218187’den bilgi alabilir destek verebilir.

Önemli Not:9-15 Eylül tarihlerinde Maltepe Belediyesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, Su Gösteri Sanatları için OYÇED yayınları kitapları imzalanacaktır.

&nbsp

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.