Bu yıl 17.si gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali 14 Mayıs’ta başlayor. Türkiye’nin Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi olan festivallerinden ‘Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin (Merfest), yurtiçinden ve yurtdışından gelecek yıldız isimler, efsane sanatçılarla 24 gün sürecek müzik ve dans günleri 8 Mayıs’a kadar devam ediyor. 8. Beste Yarışması ve 19. Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği ile birlikte 11 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında Festival Sanat Ödülü, Festival Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü olmak üzere üç dalda ödül de verilecek.

2002 yılından kurulan Merfest, 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) davet edilerek Türkiye’de ilk altı festivalin arasına girerek Mersin’in adını dünyaya taşıdı.

 

** Festival Açılış Konseri

14 Nisan 2018  Cumartesi saat: 20.00, Mersin Kültür Merkezi

Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, şef Antonio Pirolli yönetiminde Türk ve dünya operasının yıldız isimleri Murat Karahan ve Güney Afrikalı Pumeza Matshikiza’ya eşlik edecek.  Bu ilginç konserde sanatçılar, opera edebiyatının seçkin aryalarıyla birlikte kendi ulusal şarkılarından örnekler de seslendirecek.

** 8. Beste Yarışması Final Konseri

19 Nisan 2018 Perşembe saat: 20.00, Mersin Latin Katolik Kilisesi

Mersin’in kültürel ve doğal zenginliklerinin öne çıkartılması amacıyla düzenlenen beste yarışması bu yıl, “Mersin, Kelebeklerine Ezgi Arıyor” sloganıyla kelebek habitatı açısından zengin Mersin doğasına ithaf edildi. Mersin Kanlıdivane kelebeklerinin konu alınacağı ve klarnet dörtlüsü formunda düzenlenen yarışmada başvurular, 20 Mart 2018 Salı günü mesai bitimine kadar sürecek. Yarışma sonucu, 19 Nisan 2018 Perşembe günü gerçekleştirilecek ve finale kalan eserlerin seslendirileceği konserde, halka açık oylama sonucu belirlenecek. Yarışmada, toplam 10.000 TL para ödülü dağıtılacak.

** 19. Nevit Kodallı Korolar Şenliği

20-21 Nisan Cuma-C. tesi, Mersin Kültür Merkezi (Ücretsiz)

Merfest Türkiye’nin dört bir yanından gelen onlarca koroyu, yüzlerce koristi, Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor. Amatör veya profesyonel tüm korolara açık olan Korolar Şenliği’nde yer almak için bilgi www.merfest.org.tr adresinden alınabilir.

** Üç Tenor/Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu ve Umut Işığı Korosu

22 Nisan 2018 Pazar saat: 20.00, Mersin Kültür Merkezi

Hakkari Yüksekova Mavi Hayaller Çocuk Korosu,  Türkiye’nin yıldız opera sanatçıları Ayhan Uştuk, Şenol Talınlı, Aykut Çınar ile aynı sahnede yer alacak.

** Adıyaman Filarmoni Orkestrası Konseri

24 Nisan 2018 Salı saat: 20.00, Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Konser Salonu

Adıyaman Filarmoni Orkestrası 2012 yılında kuruldu. Klasik müziğin yanı sıra repertuvarında Türk müzikleri de yer almakta. Doğu illerimizde kurulan ilk filarmoni orkestrası olması sebebiyle kültürümüzde daha şimdiden önemli bir yer edindi. Şef Özgür Oğuz, aynı zamanda orkestranın kurucularından. Orkestra, piyanist Serla Balkarlı ve kemancı Alican Süner’e eşlik ederek Mendelssohn’un Keman, Piyano ve Yaylılar için Re Minör Konçertosu’nu seslendirecek.

** Anadolu Nefesli Beşlisi Konseri: ‘Avrupa’dan Anadolu’ya’

27 Nisan 2018 Cuma saat: 20.00, Tarsus St. Paul Müzesi

Kuruluş amaçlarını Anadolu değerlerini hem Türkiye, hem de dünyaya tanıtmak olarak değerlendiren Anadolu Nefesli Beşlisi, Cem Önertürk, Ufuk Soygürbüz, Kıvanç Fındıklı, Ozan Evruk, Hüseyin Uçar’dan oluşuyor. Opera sanatçıları Semin Dikmen Töre ve T. Enver Töre’nin solist olarak yer aldığı konserde Puccini, Âşık Veysel, Lehar, Ferit Tüzün ve Ulvi Cemal Erkin’in eserleri seslendirilecek.

** Salut Salon Quartet ‘Liebe (Aşk)’

29 Nisan 2018 Pazar saat: 20.00, Mersin Kültür Merkezi

Hamburg’lu oda müziği dörtlüsü ‘Salut Salon’, iki kemancı, bir çellist ve bir piyanistten oluşuyor. ‘Yaylı dörtlülerinin harlemi olarak değerlendirilen topluluğun repertuarında, klasik ve geleneksel müzikler, film müzikleri, tango, pop vb. müzikler de yer alıyor. Enstrüman ve kukla şovlarını da içeren bir dizi sahne performanslarıyla dünyanın en popüler müzik toplulukları arasında sayılıyor. Chanson’lar, Erich Fried’in aşk şiirleri, Prokofiev, Piazzolla, Bach, Vivaldi ve Rachmanninov’un eserlerinden oluşan program zeka dolu bir mizah anlayışıyla seslendirilecek.

** Manuş Baba Konseri

4 Mayıs 2018 Cuma saat: 20.00 Mezitli Soli Pompeipolis Harabeleri (Ücretsiz)

Son dönem popüler müziğin en önemli temsilcilerinden birisi olan Manuş Baba’nın albüm ve konserleri özellikle gençler tarafından büyük ilgi görüyor.

** Rojas Y Rodrigez Dans Topluluğu

5 Mayıs 2018 Cumartesi saat: 20.00, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi

İspanya’nın son zamanlardaki en başarılı flamenko topluluklarından biri olan Rojas Y Rodriguez, kapsamlı turneleriyle son zamanlarda dans dünyasının yıldızı parlayan topluluklarından birisi oldu. Klasik ve çağdaş flamenko tekniğinin mükemmel bir karışımı olan çeşitli eserleri sahneye koyan topluluk, ‘Combio De Tercio’ flamenko gösterisi ile sahnede.

** Niyaz Featuring Azam Ali

6 Mayıs 2018 Pazar, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu

Los Angeles, Montreal, Paris ve İstanbul gibi farklı şehirlerde yaşayan İran asıllı müzik topluluğu Niyaz Featuring Azam Ali, Louisiana Uluslararası Müzik Festivali’nden hemen sonra Mersin’e geliyor. Farsça’nın yanı sıra Türkçe türkü ve deyişlere getirdiği farklı yorumlarıyla dünya festivallerinin yeni gözde müzik toplulukları arasında yer alan topluluk, Türkiye’de de yaygın olarak tanınmakta.

** Kapanış Konseri: Kara Kuvvetleri Komutanlığı Armoni Mızıkası

8 Mayıs 2018 Salı saat: 20.00 Mersin Kültür Merkezi

Usta sanatçıların dev eserleri seslendireceği kapanış konserinin ilk bölümünde şef Tarık Tal yönetiminde Kıbrıslı usta piyanist Rüya Taner, G. Greshwin’in ‘Rapsdy in Blue’ ve Greig’in ‘Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Konserin ikinci bölümünde ise Karak Kuvvetleri Komutanlığı Armoni Mızıkası’nın eşliğinde solistler; Gökçe Nur Semerci, Onur Polat, Hasan Berk Kıvanç Tepe’nin ‘Bu Vatan Bizim’ Oratoryosu’nu seslendirecekler. Eserinin anlatıcılığını ise opera rejisörlerinden Kenan Korbek yapacak.

İletişim:

Mersin Sanat Etkinlikleri Derneği (Mersin Uluslararası Müzik Festivali)

Kültür Mah. Toroğlu Apt. A Blok ½ 33010 Akdeniz-Mersin

Tel: 0324 237 78 10

e-posta: operasyon@merfest.org.tr

https://www.merfest.org.tr

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.