Ahu Uz mail:info@dirensanat.com web site: www.ahuuzastroloji.com

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ: Göklerin en büyük şans gezegeni Jüpiter, Kasım ayının ikinci haftasına kadar Akrep burcunda seyahat edecek. Bu da 2018 ‘de şansın size ortaklaşa para konuları aracılığıyla gelebileceğinin habercisi. Miras işlerinizde olumlu gelişmeler yaşayabilir, uzun zamandır alamadığınız borçlarınızı tahsil edebilir, kredi başvurularınızda beklediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Jüpiter’in Akrep burcundaki geçişinin yakın ilişkilerde dönüşüm temasını da beraberinde getirdiğini aklımızda bulundurmamız gerekiyor. Mistik ve ruhani konulara olan ilginizde artış da bu transitin size önemli getirilerinden biri olabilir. Bu konularda derinleşmeniz olasılıklar dahilinde…

Gelelim göklerin korkulan öğretmeni Satürn’e… O da boş durmuyor elbette, yeni yıla yepyeni bir burçta Oğlak’ta merhaba diyor! Satürn yaklaşık 2,5 sene boyunca Yay burcundaydı ve sizlere inançlarınızla ilgili önemli bir sorgulama süreci yaşattı. Şimdi ise ilgisini kariyer ve sosyal statünüzle ilgili alana yöneltiyor. Satürn Oğlak’tayken bir yeniden yapılandırma süreciyle karşı karşıyayızdır. Bu da demek oluyor ki yıl boyunca kariyerinizde ve sosyal statünüzde taşları yerine oturtmak için büyük bir çaba göstermekle kalmayacaksınız otorite figürleriyle de ilişkinizi yeniden sorgulayacaksınız. Ancak bu etkileri Mart doğumlu Koçlarla Nisan ayının ilk haftalarında alan Koçlar’ın daha çok yaşayacaklarını belirtmeliyim.

MERKÜR RETROSUNA DİKKAT!

İletişim gezegeni Merkür’ün gerileme tarihleri bildiğimiz gibi aksamaları ve gecikmeleri beraberinde getiren süreçlerdir. Özellikle 23 Mart- 15 Nisan arasında burcunuzda geri gitmesi sizi doğrudan etkiliyor ve kendinizi dilediğiniz gibi ifade etmekte zorlanmanıza yol açabilecek etkiler taşıyor. Ayrıca bu tarihler arasında sizin için ilerde önemli sonuçları olabilecek girişimlerden kaçınmanız yerinde olacaktır. Haziran ortasından Temmuz ortasına kadar yaratıcılığınızın tetikleneceği görülüyor; bu süreçte boş durmayın, yeteneklerinizi değerlendirmeye bakın! Bu ayların aşk hayatınızı hareketlendireceğine de söyleyebilirim. 2018’in sizler için önemli etkiler doğurabilecek dolunayı ise 9 Ekim’deki Terazi dolunayını olacak. Özellikle birlikteliklerinizi, ikili ilişkilerinizi ve ortaklıklarınızı mercek altına alan bu dolunay söz konusu alanlarda bazı sonlanmalar getirebilir.

 

BOĞA BURCU VE YÜKSELEN BOĞA: ‘2018’in en şanslı burcu hangisi?’ diye sorarsanız onları yakın arayla takip eden başka burçlar olsa da ‘Akrep’ ve ‘Boğa’ derim. Bunun sebebiyse göklerin en iyicil gezegeni, şansın bolluk ve bereketin simgesi Jüpiter’in ilişkilerinize yapacağı olumlu katkı… 8 Kasım’a kadar dönüşümün simgesi Akrep’te seyahat edecek olan gezegen, sizi ilişkiler arenasında en şanslı burçlar arasına sokuyor. Bunun anlamı 2018’de nişan, evlilik gibi bağlayıcı sözleşmelerin siz Boğalar’ın hayatında önemli bir rol oynayacağı, bekar Boğalar’ın yepyeni bir hayata adım atmaya hazırlanmaları… Bu transit aynı zamanda ortaklıklarda da bereket enerjisini esirgemiyor ve bu alanda verimli gelişmeler vaat ediyor. Verimli diyorum çünkü Jüpiter bolluk ve bereketin yanı sıra aynı zamanda genişlemenin de simgesidir! Dolayısıyla bu sene her türlü olumlu ilişkiniz gelişmeye ve genişlemeye açık olacaktır.

Peki tüm bunlar olurken göklerin soğuk ve katı öğretmeni Satürn ne yapıyor bir de ona bakalım… Karmanın gezegeni Satürn’ün olduğu yerde boş ve elle tutulamayan hayallerden söz edemeyiz. Satürn, gerçeğin peşindedir ve bu aynı zamanda gerçeklerle yüzleşmeyi de gerektirir! Neyse ki hayatında çoğu kez realist bir yaklaşımı benimseyen siz Boğalar gerçeklerle yüzleşmek gücünü her zaman kendinizde bulabilirsiniz. Dolayısıyla 2018’de Satürn’ün, Boğa gibi Toprak elementinden olan Oğlak burcuna geçişi sizi çok da sarsmayacaktır. Ancak bu demek değil ki Boğa da diğer burçlar gibi Satürn’ün meşhur sınamalarından nasibini almayacak! Sizler için 2018 inançlarınızla yüzleşmek zorunda kalabileceğiniz bir yıl olacak. Ayrıca süregelen davalar, yurtdışıyla ve yabancılarla bağlantılar hayatınızda daha büyük ciddiyet ve belki de önemli yapılanmalar gerektirecek alanlar olacak. Yüksek öğrenim almak isteyen genç Boğalar’ın ise önlerinde biraz zorlu bir sene uzanıyor.

VENÜS SONBAHARDA GERİ GİDİYOR

Siz ilkbaharın çocuğusunuz; ne zaman ki bahar geliyor siz de canlanmaya başlıyorsunuz. 2018 Nisan’ı sosyal açıdan en hareketli ve göz önünde olacağınız ay olarak öne çıkıyor. Maddi kazanımlarınız ve değerlendirmeye alabileceğiniz yeteneklerinizle ilgili olarak ise Mayıs ayının oldukça bereketli enerjiler taşıdığını bir kenara not edin! Tabii bu sene evinizi de ihmal etmiyorsunuz; Temmuzun son haftası ve Ağustos ayı boyunca evinizle ilgili eksiklikleri tamamlayabileceğiniz görülüyor. Yönetici gezegeniniz, sevginin temsilcisi Venüs ise Ekim başından Kasım ortasına kadar geri gidecek… Venüs retrolarında eski aşkların tekrar canlandığı, geçmiş ilişkilere bir dönüş olabileceği bilinir dolayısıyla özellikle Boğa burcu olarak Venüs gezegenin etkisi altında olduğunuzdan bu aylar boyunca eski ilişkilerinizin tekrar hayatınıza girmesi hiç de şaşırtıcı olmayacaktır…

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: ‘Her işin başı sağlık’ ve 2018’de şans gezegeni Jüpiter’in Akrep burcundaki yolculuğu boyunca sağlığınıza şükredeceğiniz olumlu etkiler alıyor olacaksınız. Şifa arayanlarınız bu isteklerine daha kolay erişebilecekler, belki o çok sevdiğiniz tatlılardan ve gerginleştiğinizde hemen elinizin gittiği atıştırmalıklardan biraz uzak durmanız gerekecek ancak buna kesinlikle değdiğini göreceksiniz. Jüpiter 8 Kasım’a kadar bu burçta kalıyor ve reiki, nefes terapisi gibi şifa yöntemlerine ilgi duyanlarınızı da bu süreçte destekliyor. 2018’de şayet ilginiz varsa bu bahsettiğim alanlarda ne kadar derin bilgiye sahip olursanız gelecek için kendinize o denli büyük bir yatırım yapmış olursunuz. Bu sene ayrıca Jüpiter Akrep etkisiyle iş ortamınızın genişlemesini, aranıza yeni iş arkadaşlarının katılmasını bekleyebilirsiniz.

Zamanın simgesi, karmanın temsilcisi, soğuk gezegen Satürn, Yay burcundaki 2,5 senelik yolculuğuna 2017’yi uğurlarken son verdi! İyi ki de son verdi çünkü sizi ikili ilişkilerinizle, evliliğinizle ve ortaklıklarınızla ilgili biraz sarsıcı olarak adlandırılabilecek bir süreçten geçirdi. 2018 ve 2019 yılları boyunca Toprak elementinin güvenilir, hırslı ve çalışkan burcu Oğlak’ta seyahat edecek Satürn, kendi burcundan geçeceği için disiplinli doğasını çok daha rahat biçimde ortaya koyabilecek. Ancak Satürn disiplin gezegeni olmasının yanı sıra yaptığı zorlu sınavlarla da bilinir. Siz İkizler burçları için bu kez söz konusu sınavlar; başkalarıyla müşterek mallarınızı içerebileceği gibi borçlarınız, vergi ve miras işleriniz de bu sürece dahil olabilir. Ancak şunu bilmeliyiz ki Satürn her zaman yeniden yapılandırmak ve eskisinden daha sağlam temeller inşa etmek üzerine bir sistem kurar. Söz konusu Oğlak burcundaki transiti olduğunda bu yapı her türlü yıkıma karşı daha da dayanıklı olmalıdır. Siz de yıl ilerlerken yukarıda bahsettiğim konuları ele alma biçiminizde farklı bir düzenlemeye gitmeniz gerektiğini fark edebilirsiniz.

MERKÜR GERİLEMESİNDEN KAÇIŞ YOK!

İletişim gezegeni Merkür gerilemesi elbette tüm burçlar için gecikmelerle ve aksaklıklarla birlikte gelir. Ancak sizin yönetici gezegeniniz olduğundan gezegenin geri gideceği dolayısıyla da kendinizi ifade etmekte ve yeterince ortaya koymakta zorlayabileceğiniz tarihleri not almanızı öneririm! İlk retronun yaşanacağı 23 Mart – 15 Nisan arasında sosyal ilişkilerinizin biraz sekteye uğrayabileceği görülürken 26 Temmuz- 19 Ağustos tarihleri arasındaki gerilemede yakın akrabalarınızla yaşanabilecek yanlış anlaşılmalara karşı hazırlıklı olmalısınız. 17 Kasım- 6 Aralık arasındaysa söz konusu yanlış anlaşılmalara açık olabileceğiniz alan birliktelikleriniz ve ortaklıklarınız olacaktır.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ: 2018’in en şanslı burçlarından biri olarak geçtiğimiz 2,5 sene boyunca Satürn’ün size yaşatmış olması muhtemel zorlukları geride bırakıyor ve kendinizi şans gezegeni Jüpiter’in bereketli kollarına bırakıyorsunuz. Satürn’e az sonra döneceğim ancak önce şans gezegeninin 8 Kasım’a kadar Akrep burcunda sürecek olan yolculuğuna değinmek istiyorum. Akrep de sizin gibi Su elementinden, dişil bir burçtur. Jüpiter ise şans gezegeni olmasının yanı sıra bolluğun ve büyümenin gezegenidir. Dolayısıyla bu transit; özellikle ebeveyn olmak ve ailesini genişletmek isteyenleriniz için bulunmaz bir fırsat! Üstelik bekar olanlarınız için de haberler çok güzel… Bu sene Jüpiter’in etkisiyle hayatınızın aşkıyla karşılaşma olasılığınız çok yüksek. Sadece bu da değil; yaratıcı çalışmalarınız da sene boyunca ön plana çıkıyor. Kısacası hayatın tadını daha çok çıkartacağınız bir 2018 sizleri bekliyor. Ancak şunu da eklemek gerekir, bu keyif unsurlarında Satürn biraz gölge düşürücü bir faktör olabilir.

Disiplin gezegeni Satürn, geçtiğimiz 2,5 sene boyunca Yay burcundaydı; bu transit boyunca sizi günlük rutininizle, sağlığınızla ve iş ortamınızla ilgili önemli sınavlardan geçirdi. Bazılarınız bu uzun süreç boyunca ihmal etmiş olduğunuz sağlık sorunlarınızla ilgilenmek zorunda kaldınız. Bir kısmınızsa günlük rutininizi değiştirerek yeni bir düzen oturtmaya çalıştınız. 2018 yılı boyunca Satürn, Oğlak burcunda seyahat ediyor olacak ve bu da ikili ilişkilerinizi, birlikteliklerinizi veya ortaklıklarınızı daha sağlam temeller üzerine inşa etmek için uğraşacağınız anlamına geliyor. Satürn’le birlikte bazen ayrılıkların kaçınılmaz olabileceğini de fark edebileceğiniz bir sene… Bu etkiyi en çok alanlarınızsa Haziran doğumlu Yengeçlerle, temmuzun ilk haftasında doğanlarınız olacak.

YAZIN MADDİ KONULARDA ŞANS VAR

Şubat ayında iş ortamınızda gerginlik yaratacak veya mücadele içerecek durumlar içine düşebilirsiniz, dikkat diyelim! Üstelik bu ay sağlığınızı da daha çok özen göstermeniz gereken etkiler alıyorsunuz. İletişim gezegeni aynı zamanda zihinsel aktiviteyi de simgeleyen Merkür, 23 Mart-15 Nisan arasında geri giderken kariyerinizle ilgili önemli kararlar almamanız uzun vadede yararınıza olacaktır. Haziran ortasından Temmuz ortasına kadarsa maddi kazanımlarınızda şans yüzünüze gülüyor. Sonbahara geldiğimizde öne çıkan ay ise Kasım… Bu ay tüm enerjinizi evinizi ve yaşam alanınızı güzelleştirmeye odaklayabilirsiniz.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN: Şans gezegeni, bolluk ve bereketin simgesi Jüpiter; 8 Kasım’a kadar Akrep burcunda yani haritanızın ev ve aile yaşantınızı yöneten alanında ilerliyor olacak. Bu, özellikle daha büyük bir eve taşınmayı düşünenler için çok iyi bir haber; ne de olsa Jüpiter şans gezegeni olmasının yanı sıra genişlemenin ve büyümenin de simgesi… Gayrimenkul alım satımları bu sene yararınıza olacak ve uzun vadede sizlere fayda sağlayacaktır. Neredeyse tüm yıl boyunca devam edecek olan bu transit, aile bireylerinizle ilgili de güzel gelişmeler yaşayacağınızın habercisi…

Gelelim göklerin zorlu öğretmeni, karmanın ve zamanın temsilcisi Satürn’e… Satürn 2017’nin son günlerinde Oğlak burcuna ilerledi. 2018 ve 2019 yılları boyunca Oğlak burcunda seyahat edecek olan gezegen, günlük rutininize bir düzen getirme mecburiyetini doğuruyor. Satürn, zorluklarla ve engellerle özdeşleşen bir gezegendir dolayısıyla bu rutini oturtmak ilk etapta çok kolay olmayacaktır; özellikle sağlığınızla ilgili sorun yaşıyorsanız görmezden gelemeyeceğiniz veya aksatamayacağınız bir takım zorunluluklarınız olabilir. Bu sene yeni bir spor programına başlayabilir veya diyet yapmayı deneyebilirsiniz. Satürn’ün Oğlak geçişi çalışma koşullarınızı ve ofis ortamınızı da etkiliyor. Dolayısıyla her zamankiden daha çok çalışmak zorunda kalabilir dahası kendinizi iş yerinizde biraz kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Ancak biraz zora dayandığınız takdirde Satürn size er ya da geç ödüllerini verecektir.

 

AY VE GÜNEŞ TUTULMALARI ASLAN-KOVA AKSINDA

Bu senenin Güneş ve Ay tutulmaları Aslan ve Kova burçlarında yaşanıyor dolayısıyla çevrenize karşı oluşturduğunuz imaj ve ikili ilişkileriniz büyük değişimlere uğrayabilir. 15 Şubat’ta meydana gelecek olan Kova burcundaki Güneş tutulması ise özellikle 15 Ağustos ve sonrasında doğanlarınız için yeni ve ani gelen bir ilişkinin kapılarını aralayabilir. Kariyer söz konusu olduğunda Nisan ayı en olumlu etkileri aldığınız ay olarak öne çıkıyor. Yaz aylarında ise dikkatiniz ortaklıklarınıza ve birlikteliklerinize yöneliyor. Ancak ikili ilişkilerde eski tartışma konularının tekrar gündeme gelme olasılığı var. 11 Ağustos’ta ise bu kez burcunuzda bir Güneş tutulması meydana gelecek. Kendinizi ortaya koyuş ve ifade ediş biçiminizi yeniden ele alacağınız bu tutulma etkilerini takip eden 6 ay boyunca gösteriyor olacak.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK: 2018’i seyahatlerden yana şansınızın artığı, sık sık kısa yolculuklara çıkacağınız ve bu yolculuklardan fayda sağladığınız bir sene olarak hatırlayacaksınız. Bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter 8 Kasım’a kadar Akrep burcunda olacak. Yakın akrabalarınızdan yana da yüzünüzün güleceği etkiler alıyorsunuz. Onlarla ilgili sevindirici haberlerle bu sene bolca karşılaşabilirsiniz. 2018’de eğitim hayatınız da olumlu etkiler alıyor olacak. Bu, yeni bir eğitim sürecinin başlaması olabileceği gibi süregelen eğitiminizin içeriğini genişletmek şeklinde de olabilir.

Peki Jüpiter böylesine şanslı enerjilerle sizleri donatırken karmanın ve disiplinin simgesi Satürn ne yapıyor bir de ona bakalım! Geçtiğimiz 2,5 sene boyunca Satürn’ün en çok zorladığı burçların başında geliyorsunuz. Satürn’ün Yay burcundaki geçişi ailenizle ve ev yaşantınızla ilgili üzerinize çok fazla sorumluluk yükledi. 2018’de sorumluluklar yine gündemde ancak Satürn bu kez dikkatinizi yaratıcılık içeren projelerinize ve çocuklarınıza yoğunlaştırıyor. Ebeveynliğin kolay olduğunu kimse iddia edemez ve 2018 sizi bu iddiayı doğrulayacak bazı olayları gündeme getirebilir. Yaratıcı enerjinizi boşa harcamanız özellikle bu sene Satürn’ün kabul edebileceği bir şey değil! Dolayısıyla bu sene yaratıcılığınızı her zamankinden daha fazla ortaya koymanız gerekebilir. Satürn aynı zamanda bizi zorlu derslerle sınayan gezegendir; özellikle bekar Başaklar 2018’de bu sınanma hissinin hiç de yabancısı olmayabilirler! Yeni yılda aşk hayatlarında daha ciddi bir tutum izlemeleri gerekebilir.

AİLE İÇİ GERGİNLİKLERE DİKKAT!

Şubat ve Mart aylarında aile içinde biraz huzursuzluk ortamı hakim olabilir. Mümkün olduğu kadar tartışma ortamlarında bulunmamaya çalışmalısınız. Nisan ayı ise daha olumlu gelişmeler vaat ediyor; bu ay özellikle yurtdışıyla ve yabancılarla ilişkiler yönünden olumlu enerjiler içeriyor. Maddi kazanımları yönünden güzel haberler bekleyenleriniz ise Ağustos ve Kasım aylarını bir yere not etsinler! Bu aylar maddi rahatlama getirme potansiyellerinin yanı sıra yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz ortamlara da zemin hazırlıyor olacak.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ: Kısa bir süre önce göklerin şans, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter, burcunuzdan ayrılarak Akrep’e ilerledi. 2017’nin büyük kısmında bu iyicil gezegeni burcunuzda ağırlamanın size pek çok faydasının dokuduğu muhakkak… Ancak Jüpiter artık burcunuzda değil diye üzülmeyin; gezegen 8 Kasım’a kadar Akrep burcundaki yolculuğuna devam edecek, bu da Jüpiter’in para evinizde olacağı anlamına geliyor. 2018, maddi alanda büyüme ve genişleme yaşayacağınız bir yıl olarak öne çıkıyor. Bir tek yılın ilk ayı maddi kazanımlarınızla ilgili biraz zor etkiler verebilir. Jüpiter para evinizde ancak bu harcamalarınıza dikkat etmemeniz anlamına gelmiyor! Ölçüyü kaçırmamaya özen göstermelisiniz; unutmayın ki Jüpiter abartıyı sever… Jüpiter Akrep burcundayken yeteneklerinizi değerlendirmek için önünüze daha çok fırsat çıkmasına hazır olun.

Bu senenin sizler için en önemli gökyüzü olaylarından biri bizi zorlu dersleriyle sınayan, karmanın gezegeni Satürn’ün 2018 yılı boyunca Oğlak burcunda seyahat edecek olması. Bu, ev ve aile yaşamınızda almanız gereken sorumluluklara vurgu yapan bir transit. Bu sorumlulukların alanı ise çok geniş; aile bireylerinden biri bu süreçte ilginize daha fazla ihtiyaç duyabilir veya bir aile büyüğünün bakımını üstlenmek durumunda kalabilirsiniz. Satürn’ün asıl amacı ise sizin bu dünyaya daha sağlam kökler salmanız ve hayata daha sıkı halatlarla bağlanmanız olacaktır. Satürn’ün olduğu yerde sallantılara, belirsizliklere pek yer yoktur; yükümlülüklerinizi eksiksiz bir şekilde yerine getirirseniz Satürn de size ödüllerini verecektir. Sadece biraz sabır…

YAZ AYLARINDA KARİYER HEDEFLERİNİZİ BÜYÜTÜN

23 Mart- 15 Nisan tarihleri arasında geri giden iletişim gezegeni Merkür; bu süreçte ortaklıklarınızla ilgili ciddi bir girişimde bulunmanızı engelleyebilir. Bu tarihlerde ikili ilişkilerinizde yanlış anlaşılmalara açık olduğunuzu bilmelisiniz. Haziran ve Temmuz aylarında kariyer alanında olumlu enerjiler alıyorsunuz. Bunlar, arkadaşlıklarınızın da çok faydasını ve iyiliklerini göreceğiniz aylar… Ağustos ayı boyunca oldukça sosyal, aktif ve göz önündesiniz. İlişkilerinizde de hareketlenme göze çarpıyor. Bu etki Eylül’ün ikinci yarısına kadar sizinle dolayısıyla bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeye bakın. Yılın sizler için bir diğer önemli gökyüzü olayı da 5 Ekim’de yönetici gezegeniniz, sevginin simgesi Venüs’üm geri gitmeye başlaması… Kasım ayının ortasına kadar geçmiş aşk meseleleri gündeminize gelebilir veya eski ilişkileriniz tekrar hayatınıza girebilir!

AKREP BURCU VE YÜKSELEN AKREP: Ne mutlu size ki göklerin şans, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter’i, bir süredir burcunuzda ağırlıyorsunuz. Fırsatların birer birer önünüze çıktığını şimdiden fark etmeye başlamışsınızdır. İyi haber; şans gezegeninin 8 Kasım’a kadar burcunuzda seyahat edecek olması dolayısıyla 2018’i hayatınızın en güzel yıllarından biri olarak anmanız çok muhtemel… Peki 8 Kasım’a kadar olan süreçte önünüzde nasıl bir yol uzanıyor; ona bakalım… Öncelikle kendinizi ve bilgi dağarcığınızı daha da çok geliştirebilecek fırsatlarla ve insanlarla karşılaşacağınızı söylemek mümkün. Deneyim alanlarınız da buna paralel olarak genişliyor. Size gelen desteklerde de artış söz konusu, bu sayede dileklerinizi gerçekleştirmeniz de daha kolay olacaktır. Unutmayın; bu yıl karşınıza çıkacak fırsatları değerlendirmeniz büyük önem taşıyor.

Fırsatlar bir yandan gelirken karmanın ve disiplinin simgesi Satürn de diğer yandan bastırıyor. 2018 ve 2019 yılları boyunca Oğlak burcunda seyahat edecek olan gezegen, yakın çevrenizle ve akrabalarınızla olan ilişkilerinizi baştan aşağı yapılandırmak üzere bekliyor. Bunun kolay bir süreç olduğunu söylemek zor çünkü katı fikirleriniz de aynı yapılanma sürecine dahil ve belki de yakınlarınız bu fikirlerden pek de hoşnut olmayabilir. Siz yine de bu fikirlerde net olmaya özen gösterin. Sorumluluk almak Satürn’ün en belirgin hayat temaları arasındadır. Yine kardeş gibi yakın akrabalar ön planda; onlarla ilgili daha çok yükümlülük almak gerekliliği ortaya çıkabilir. Eğitim de Satürn Oğlak geçişinin başlıca temaları arasında… Eğitim öğrenim alanında üzerinizdeki yükler artabilir.

AŞK HAYATINIZ HAREKETLENİYOR

Yılın ilk ayında çok hırslı olacağınızı ve isteklerinizi gerçekleştirmek için büyük bir motivasyona sahip olacağınız görülüyor. Ancak Şubat ve Mart ayları maddi getiriler yönünden bir mücadele içeriyor. Aşk hayatlarının canlanmasını isteyen Akreplerse Mayıs ve Haziran aylarında aradıkları mutluluğa daha rahat kavuşabilirler. Aşk gezegeni Venüs’ün geri hareketi yılın önemi gökyüzü olaylarından… Gezegeni Eylül ayında gerilemeye başlıyor ve Kasım ayının ikinci yarısına kadar gerilemesini sürdürüyor. Bu dönemde yine aşk hayatınızda ilginç gelişmelere hazır olmanızı öneririm… Sizler için yılın en güzel enerjiler içeren aylarından biri ise Aralık olarak öne çıkıyor. Bu ay boyunca sosyal olarak çok aktif ve ön planda olacağınız görülüyor.

YAY VE YÜKSELEN YAY: 2018, ‘biraz rahat bir nefes almak benim de hakkımmış’ diye düşüneceğiniz bir yıl olacak. Neden? Çünkü göklerin katı ve soğuk öğretmeni, disiplinin ve zamanın temsilcisi Satürn; geçtiğimiz 2,5 sene boyunca sizin burcunuzdaydı. Büyük bir olgunluk sınavı verdiniz ve sorumluluklarınızı yerine getirebilmek için deyim yerindeyse elinizi taşın altına soktunuz. Ve bu da tahmin edilebileceği gibi pek kolay bir süreç olmadı. 2017’nin son günlerinde nihayet Satürn burcunuzu terk etti ve Oğlak burcuna yani para evinize ilerledi. Peki bu ne anlama geliyor? Satürn’ün sizi bu kez maddi kazanımlarınızla, değerlerinizle ve yeteneklerinizle ilgili sınamaya başlayacağı anlamına geliyor. Artık bu alanlarda sorumluluk alma vaktiniz geldi; belki bütçeniz biraz kısıtlanacak, belki değer verdiğinizi sandığınız insanlar ve olgular hayatınızdan tamamen çıkacak, belki de yeteneklerinizi değerlendirmek konusunda kendinizi biraz zorlamanız gerekecek. Ama şunu unutmayın ki Satürn yükümlülüklerinizi göz ardı etmediğiniz sürece ödüllerini er ya da geç size getirecektir.

Şimdi sıra daha iyi haberlere geldi; Jüpiter; bolluğun, şansın ve büyümenin simgesi, aynı zamanda da sizin yönetici gezegeninizdir. 8 Kasım’a kadar Akrep burcunda seyahat edecek olan gezegenin bu transitin etkisi dışarıdan bakıldığında belki fazla görünür olmayacaktır. Ancak içsel anlamda size büyük bir dönüşüm ve gelişme fırsatı bulacağınız da bir gerçek. Ruhani konular bu yıl hayatınızda öncelikli yer tutabilir; maneviyatınızı artırabilirsiniz. Bu yıl iç sesinize her zamankinden daha fazla kulak vermeniz önem taşıyor dolayısıyla meditasyon gibi spiritüel çalışmalara ağırlık vermeniz bu süreci daha rahat ve mutlu geçirmenizi sağlayacaktır.

SONBAHARDA GERİLİME DİKKAT!

Şimdi sıra geldi 2018 için not etmeniz gereken önemli tarihlere; öncelikle iletişim gezegeni Merkür’ün geri gideceği 23 Mart- 15 Nisan tarihlerini ele alalım… Bu dönemde çocuklarınızla iletişimde sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Aşk hayatınız söz konusu olduğundaysa ilişkilerinde kopukluklar yaşamanız mümkün. Bu süreçte özellikle yaratıcılık içeren projelere başlamanızı önermem. Mayıs’a geldiğimizde ikili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili şanslı olacağınız görülüyor. Ekim ve Kasım aylarında ise yakın çevrenizle iletişiminizde biraz agresif olabilir ve daha sakin bir tutum izlemeniz gerektiğini fark edebilirsiniz.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK: Çok önemli bir seneye adım atmak üzeresiniz! Disiplinin ve karmanın temsilcisi Satürn artık burcunuzda ve önümüzdeki 2,5 sene boyunca da Oğlak’taki yolculuğuna devam edecek. Peki geçtiğimiz 2,5 sene; yani Satürn Yay burcundayken neler yaşadınız, kısaca ona bakalım… Bunun pek kolay bir süreç olmadığı muhakkak; özellikle söz konusu bilinçaltınızdaki işe yaramaz kalıpları temizlemek olduğunda biraz içe kapandığınız ve kendinizle baş başa kaldığınız bir dönem geçirmiş olmanız muhtemel. Şimdiyse gerçek bir olgunluk sınavı vermeye hazırlanıyorsunuz! Zaten sizin gibi sorumluluklarının bilincinde, çalışkan bir burç için üstelik de Satürn yönetici gezegeninizken onun sözünden çıkmanız pek de mümkün gözükmüyor! 2018’den başlayarak ayakları yere çok daha sağlam basan biri olmaya başlayacağınıza ve daha bilge olacağınıza şüphe yok!

Sırada göklerin şans gezegeni; bolluk ve bereketin simgesi Jüpiter var… Jüpiter, 8 Kasım’a kadar Akrep burcunda olacak. Sosyal çevrenizi genişletmeniz, arkadaşlıklarınızın yararını görmeniz için bundan daha iyi bir fırsat olamaz! Bunun yanı sıra geleceğe yönelik olarak koyduğunuz hedeflere daha kolay ulaşabilmek için gezegenin desteğini yanınızda hissedeceksiniz. Ancak bu olumlu enerjiden faydalanabilmek için hedeflerinizi şimdiden net bir şekilde belirlemeye başlamalı ve kendinizi bu doğrultuda motive etmeye çalışmalısınız. 8 Kasım’a kadar olan süreçte hedefinizi gerçekleştirmekte katkı sağlayacak gruplar içinde olmaya özen gösterin.

BAHARDA MOTİVASYONUNUZ YÜKSEK

23 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında iletişim gezegeni Merkür geri gidiyor olacak. Bu dönemde evinizle ve ailenizle ilgili konularda gecikmeler ve aksamalar gündeme gelebilir. Nisan ayı ve Mayıs’ın ilk yarısı boyunca isteklerinizin peşinden gitmek için büyük bir motivasyon içine girebilirsiniz. Ancak sonbahar aylarında maddi konularda biraz mücadele içinde olabileceğiniz görülürken özellikle Ağustos kariyer açısından şanslı etkiler veriyor. Aralık ayında ise sosyal ilişkileriniz hareketlenirken bu ilişkiler vasıtasıyla önünüzde bazı kapıların açıldığını görebilirsiniz.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA: Yönetici gezegeniniz Satürn, aynı zamanda disiplinin ve zamanın temsilcisidir. Satürn’ün olduğu yerde ister istemez zorluklar ve sınanmalar kendini gösterecektir. Soğuk gezegen, 2018 boyunca diğer bir yönettiği burç olan Oğlak’ta seyahat edecek. Bu, sizler için biraz zorlu etkiler veren bir transit olabilir ne de olsa gezegen artık hayatınızda işinize yaramayan kalıpları ortadan kaldırmaya odaklanacak. Bu da içsel anlamda biraz daha kendinize dönmenizi gerektirebilecek hatta zaman zaman kendinizi yalnız ve izole hissetmenize sebep olacak etkiler verebilir. Ancak unutmayın ki; daha önce görmezden geldiğiniz, sizi gerileten düşünce kalıplarından uzaklaşmanız için de daha iyi fırsat olamaz. Bu kalıpları yenileriyle değiştirmek de bir o kadar çaba gerektirse de Satürn’ün çocuğu olarak üstesinden gelebilirsiniz. Bu transit aynı zamanda bilinçaltınızın derinliklerine yapmanız gereken uzun bir yolculuğun da habercisi… Orada karşılaşacaklarınızdan korkmayın ve üzerine cesaretle gitmekten çekinmeyin. Satürn’ün desteğini her zaman arkanızda hissedeceksiniz.

2018 kariyer açısından olumlu gelişmeler vaat ediyor ve bunu göklerin en iyicil gezegeni, şansın simgesi Jüpiter’e borçlusunuz. Jüpiter 8 Kasım’a kadar bu etkiyi size veriyor olacak; üstelik bu süreç zarfında olumlu etkilenecek alan sadece kariyeriniz değil sosyal statünüz de olacak. Statünüzde yükselme bekleyebilirsiniz. Ayrıca terfi alabileceğiniz ya da çok daha iyi bir pozisyona geçebileceğiniz gibi yıl içinde evlenme kararı da alabilirsiniz.

TUTULMALARA DİKKAT!

Bu yılın Güneş ve Ay tutulmaları Aslan-Kova aksında gerçekleşiyor dolayısıyla tutulmaların üzerinizdeki etkisi çok görünür olacak. 15 Şubat’ta burcunuzda gerçekleşecek olan Güneş tutulması, özellikle tutulmanın 5 gün öncesinde ve sonrasında doğanları daha çok etkileyerek tüm dikkatleri onların üzerine yöneltiyor. Tutulmalar kapsamında 2018’in sizler için ana gündem maddeleri; çevreye yansıttığınız imajınız ve ikili ilişkileriniz olacak. Bu yıl dikkatler üzerinizde dedik; savaş gezegeni Mars’ın yılın 5 ayını burcunuzda geçirecek olması oldukça ilginç etkiler verebilir. Girişimlerimizi ve irade gücümüzü de simgeleyen gezegen, sizleri 2018 boyunca hiç olmadığınız kadar kararlı, hırslı ve mücadeleci yapabilir.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK: Şansın, bolluk ve bereketin simgesi Jüpiter, aynı zamanda sizin yönetici gezegeninizdir. Gezegen 8 Kasım’a kadar sizin gibi Su elementine ait olan Akrep burcunda seyahat ediyor olacak. Dolayısıyla Jüpiter’in en olumlu enerjilerini alacak burçların başında geliyorsunuz. Bu olumlu enerjiyi hissedebileceğiniz alanlar ise yurtdışı seyahatleri ve yabancılarla ilgili konular, süregelen davalarınız, yüksek öğreniminiz ve basın-medya ilişkileri olacak. Jüpiter’in bir de ruhani yönü var; bu transitin etkisiyle 2018’de spiritüel konulara her zamankinden daha fazla ilgi duymaya başlayabilirsiniz.

Göklerin disiplinli öğretmeni Satürn ise 2018 boyunca Oğlak burcunda seyahat edecek. Satürn olduğu yerde belirsizliklere, düzensizliklere, sallantılı bir yapılanmaya izin vermez. Zamanın ve karmanın temsilcisi sizden bu yıl, geleceğe dair planlarınızı daha net bir çerçeve içine oturtmanızı ve bu planlar dahilinde hedeflerinize odaklanmanızı bekliyor. Arkadaşlık ilişkileriniz ve sosyal çevreniz de Satürn Oğlak geçişiyle birlikte mercek altına yatırılıyor. Bu ilişkileri ve çevreyi sağlamlaştırıcı etkilerin yanı ısra sizler için daha yapıcı olacak ilişkilere doğru yönelebileceğiniz enerjiler alıyorsunuz.

YAZ AYLARI İKİLİ İLİŞKİLER İÇİN OLUMLU

İletişim gezegeni Merkür’ün geri harekette olacağı 23 Nisan- 15 Mart tarihlerinde maddi konularda önemli bir girişimde bulunmamanız yerinde olacaktır. Gezegen 17 Kasım- 6 Aralık tarihlerinde de geri gidiyor olacak ve kariyerinizle ilgili planladığınız atılımlarınızı ve atmayı düşündüğünüz adımları daha sonraya ertelemenizi gerektirebilecek. Temmuz ayında ve Ağustosun ilk haftasında ise birliktelikler açısından olumlu etkiler var. Kasım ortasından başlayarak Aralık boyunca burcunuzda seyahat edecek savaş gezegeni Mars ise sizi motivasyonu yüksek, girişim potansiyeli artmış, iradeli ve kararlı kılacaktır.

Ahu Uz/ www.ahuuzatroloji.com

2018 b2018 burç yorumları zeynep turan

2018 burç yorumları ikizler

 

urc yorumları ile ilgili aramalar

2018 burç yorumları aslan

2018 burç yorumları nuray sayarı

2018 burç yorumları rezzan kiraz

2018 burç yorumları koç

2018 burç yorumları balık

2018 burç yorumları kova

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.