IAN MCKELLEN NİSAN AYINDA İSTANBUL’DA

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Ünlü İngiliz oyuncu Ian McKellen, Nisan ayında İstanbul Film Festivali etkinlikleri kapsamında British Council’ın konuğu olarak İstanbul’a gelerek sanat ve eşitlik konulu bir dizi etkinliğe katılacak.

‘Yüzüklerin Efendisi’ serisi, ‘X-Men’, ‘III. Richard’, ‘Tanrılar ve Canavarlar’ filmleriyle geniş kitlelerce tanınan sinema ve tiyatro dünyasının en sevilen oyuncularından Ian McKellen ilk kez Türkiye’ye geliyor. British Council’ın ‘Shakespeare Yaşıyor’ programının ve dünyanın ilk global, dijital LGBT film festivali ‘FiveFilms4Freedom Kampanyası’nın da elçisi olan McKellen, sanat ve eşitlik konulu bir dizi etkinliğe katılacak.

  1. İstanbul Film Festivali’nin açılışında Sinema Onur Ödülü’nü alacak olan Ian McKellen, festival kapsamında gösterilecek, başrolünü üstlendiği, senaristlerinden ve yapımcılarından olduğu ‘III. Richard’ filminin 7 Nisan Atlas ve 8 Nisan Rexx Sinemalarındaki gösterimlerine katılacak. Festival sohbetleri kapsamında 7 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi’ndeki etkinlikte sinemaseverlerle bir araya gelecek. Ayrıca İstanbul Tiyatro Festivali ile Zorlu PSM işbirliğinde 6 Nisan’da düzenlenecek olan ‘Sahne, Beyazperde ve Meydanlar’ başlıklı etkinlikte oyunculuk ve aktivizm hayatını ele alacak.  Ayrıca insan hakları ve eşitlik kavramlarına desteğini sergilemek amacıyla LGBTI gruplarıyla da bir araya gelecek.

Ünlü oyuncunun ziyareti boyunca etkinlikleri izlemek için British Council’ın websitesini ve sosyal medya hesapları:

https://www.britishcouncil.org.tr/

https://www.facebook.com/BritishCouncilTurkey

https://twitter.com/trBritish

Ian McKellen kimdir:

Oyuncu Sir Ian McKellen Cambridge Üniversitesi’nin St. Catharine’s College’ında İngilizce eğitimi alırken 1960-’61 yıllarında Marlowe Topluluğu’nun başkanlığını yürüttü. Elli yılı aşkın sanat hayatında, sahnede ve beyazperdede yaptığı çalışmalarla çok sayıda uluslararası oyunculuk ödülü kazandı. Birleşik Krallık’taki LGBTI bireyler için yasal ve toplumsal eşitliği savunan Stonewall kuruluşunun da kurucuları arasındaydı. St. Catharine College’ın onursal üyesi. 1979’da Britanya İmparatorluk Nişanı’na, 1991’de Sir ünvanına, 2008’de Onur Madalyası’na değer bulundu.

Sahnede III. Richard, Napolyon ve Hamlet karakterlerindeki performanslarıyla dikkat çekti. Shakespeare’den modern tiyatroya, fanteziden bilimkurguya pek çok çeşitli yapımda yer aldı. ‘X-Men’de Magneto, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinde Gandalf rolü ile ünü geniş kitlelere ulaştı.

sabit Doğan

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.