Ahududu’nun Oyuncuları Açıklandı

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Tiyatrokare’nin yeni oyunu “Ahududu”‘da , insanlığa  büyük iyilik yaptıklarını sanan  ve yalnızlığa çare bulduklarını düşünen  iki yaşlı deliyi Ayşe Kökçü ile Oya İnci oynuyor. Oyunun diğer önemli rollerinden birini ise Metin Zakoğlu oynuyor.

Tiyatrokare, 25. Sanat mevsimini, Joseph Kesselring’in , Dünya Tiyatrosu klasikleri arasına girmiş olan “Ahududu” (Arsenik Kurbanları) oyunuyla açıyor.  Nedim Saban’ın uyarlayıp yönettiği ve daha önce Vasfi Rıza Zobu ile Çetin İpekkaya tarafından iki kez sahneye taşınmış oyun, Kasım ayından itibaren yepyeni bir yorumla sahnelenecek. 

“Ahududu”‘da , insanlığa  büyük iyilik yaptıklarını sanan  ve yalnızlığa
çare bulduklarını düşünen  iki yaşlı deliyi Ayşe Kökçü ile Oya İnci oynuyor.

tiyatrokare

Ayşe Kökçü : Suna Pekuysal’ın güzel ruhu bana yardım edecek

Ayşe Kökçü, daha önceleri Suna Pekuysal’ın yorumladığı rol için: “Suna ablamla, on yılı aşkın bir süre Lüküs Hayat oyununda oynadık. Ondan öğrendiğim çok şey oldu, Ahududu’da belleklerde kalan rolünü  de onu hatırlayarak oynuyorum, ancak farklı bir yorum getirebilirsem  çok mutlu olacağım.  Suna Pekuysal’ın güzel ruhu bana yardım edecek ” diyor.

Oya İnci : Bir fırsat olarak kabul ettim.

Daha önceleri hep fettan ve çekici kadın rolleri oynamış olan Oya İnci ise: “Nedim Saban bana yaşlı kadın rolü teklif ettiğinde önce duraksadım, ama bir oyuncunun böyle bir rol oynamasının büyük bir fırsat olacağını düşünerek kabul ettim” diyor.

Metin Zakoğlu İlk defa kendi tiyatrosunun dışında bir tiyatroda oynuyor.

Oyunun diğer önemli rollerinden birini ise Metin Zakoğlu oynuyor. “Evde
Tiyatro” ve “Cafe Theatre” konseptleriyle Türk tiyatrosu’na farklı bir
anlayış kazandıran Metin Zakoğlu, ilk kez kendi tiyatrosunun dışında bir
yerde konuk oluyor. Ahududu’nun eski versiyonunda farklı bir rolle
seyirciyle buluşmuş olan oyuncu, sadece yeni Ahududu yorumunun değil,
Tiyatrokare’den teklif almanın da kendisini heyecanlandırdığını belirtiyor.

Provaları süren oyunun diğer oyuncuları  henüz açıklanmadı.

kapak-3

Tiyatrokare,  2016/2017 mevsiminde “Ahududu”nun yanı sıra, Zülfü
Livaneli’nin sevilen romanından uyarlanan “Leylanın Evi”ni  oynamaya devam edecek.  7 yıldır kapalı gişe oynanan oyun sezonu 21 Ekim’de Moi Sahne’de açacak. Suat Derviş’in Türk edebiyatı klasikleri arasında yer alan “Fosforlu Cevriye” romanından uyarlanan müzikal “Fosforlunun Hikayesi” ise 8 Ekim’de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve 26 Ekim’de Profilo Kültür Merkezi’nde oynanacak. Oyun Ekim’de Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Samsun, Merzifon, Sivas’ı kapsayan bir Karadeniz turnesine de çıkacak.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.