SERTAB’TAN “KIRIK KALPLER ALBÜMÜ”

0

Sertab Erener’in uzun bir süre sonra yayınladığı “Kırık Kalpler Albümü”, son zamanlarda dinlediğim en iyi pop albümü. Bir kere Sertab gibi bir ses ne söylerse güzel gelir şartlanmışlığından söylemiyorum bunları. Gerçekten de albümde çok sağlam dört beş şarkı var. Bir iki yerde “neden?” diye sorduğum basit prozodi hataları var. Öte yandan düzenlemeler sade.

IMG_7678.JPG
UMUT SEFA YILDIZ twitter.com/umutsefa

Yani şarkıları bastırmamış, zaten gerek de yok; şarkılar güzel. Özetle, akustik ağırlıklı bir albüm olmuş. 90’lı yıllarda Türk Pop müziğini şekillendiren kadronun içinde yer alan Erener, kendi çizgisinde ilerleyerek bugünlere kadar var olabilmiş bir isim. 2003 yılında kazandığı Eurovision başarısının ardından uluslararası arenada daha iyi yerlere gelebilirdi ama olmadı. Gerçi Ricky Martin ile Private Emotion adlı muhteşem şarkıda düet yapmıştı ama sonrası gelmedi. Zaten Ricky Martin de pek görünmedi sonraları. Rotasını tekrar ülkesine çeviren Sertab, Eurovision’un az kaymağını yemedi yine de. Olsun, Karbeyaz, Tek Başıma, Gitsem yavaş veya orta ritim kulvarında en öne çıkan parçalar.

SERTAP-ERENER-KIRIK-KALPLER-ALBÜMÜ

Üstüne basa basa söylüyorum çok iyiler. Albümün adıyla da ilgili belki pek hareketli şarkı yok. Kime Diyorum bu tempolarda öne çıkan parça ve kalite olarak tatmin edici. Sonuçta albüm, plajlarda gündüz dinlemek için pek uygun olmasa da akşama doğru uzanıp zihninizi tatlı tatlı uyuşturmak için birebir.

 

KENAN DOĞULU, CAZ VE İHTİMALLER

 

Sertab-Erener-ile-Kenan-Doğulu'nun-yeni albümlerinin-değerlendirmesiCaz armonileriyle yoğrulu albüm yapanlar kervanına Kenan Doğulu da katıldı. “İhtimaller” ismini verdiği albümünü geçtiğimiz haftalarda yayınlayan sanatçı, sevilen parçalarını her büyük müzisyenin mutlaka tadacak olduğu caz şarabına batırıp bir albümde servis ediyor bizlere. Popüler parçaların böyle yorumlanması şüphesiz onları caz yapmaz ama caz soslarıyla çeşnilendirilmiş pop hitlerine de hayır demek olmaz. Albümde Baş Harfi Ben, Sımsıkı, Ex Aşkım, Aşk Oyunu gibi hit olmuş parçalar yer alıyor. Özellikle Aşk Oyunu düzenlemesi caz altyapılara çok uymuş. Böyle kendini kanıtlamış parçalarla albüm yapmanın en büyük avantajı aranjöre daha az stres yüklemesi kanımca. Hele de böyle belli bir tür içinde sınırlanmışsa. Yurtdışında önemli noktalara gelebilecek en önemli popçularımızdan olan Doğulu, bir iki defa denemesine karşın sanırım bu iş için gerekli yatırım cüretini ve enerjiyi kendinde bulmuyor artık. Bu birçok sanatçımız için geçerli. Bir diğer neden ise tıpkı futbolcularımız gibi popçularımızın iç piyasada zaten doyuma ulaşıyor olmalarının sonucu olarak hedef büyütmemeleri. Son noktada, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli caz müzisyenler eşliğinde kaydedilen “İhtimaller”, Kenan Doğulu hayranları başta olmak üzere, caz severler ve tüm müzikseverlere tavsiye olunur.

UMUT SEFA YILDIZ

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.