BERGÜZAR KOREL’DEN SEZEN AKSU ALBÜMÜ

0

 CAZ VE LATİN TINILARLA SEZEN AKSU KEYFİ

Sezen Aksu şarkılarından yola çıkılarak geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan ve yaz aylarında kulaklarımızın pasını alacak iki albümden bahsedeceğim. Bu iki albümün ortak özelliği şarkıların tamamının Sezen Aksu’ya ait olması. Onun şarkıları zaten her sıkışanın imdadına yetişen can simidi vazifesi görmekte.

UMUT SEFA YILDIZ
UMUT SEFA YILDIZ

Albümlerin yakın zaman aralıklarla çıkması sanırım tesadüf. Birinci albüm Bergüzar Korel’in Aykut Gürel yönetiminde kaydettiği, Sezen Aksu şarkılarını caz üslubuyla yorumladığı albüm. İkincisi ise müzisyen Ercüment Vural’ın yine Sezen şarkılarını Latin enstrümanlar ile yorumladığı albüm.

Bergüzel Korel’in albümünden başlayacak olursak, bir kere kendi sesine en çok yakışan ve söylemesi daha kolay parçaları seçmesi son derece isabetli olmuş. Tabi arkasındaki güçlü isim Aykut Gürel’in buradaki rolü çok önemli. Korel’in özellikle bazı parçalardaki yorumu oldukça başarılı, hatta şarkıyı daha farklı boyutlara taşıdığı söylenebilir. Ercüment Vural’ın albümü yine birincisi gibi çok başarılı olmuş. Vural, yaz aylarını da dikkate alarak daha çok hareketli şarkılara yer vermiş. Latin ezgileri, malum, insan ruhunun karşı koyamayacağı bir enerji demek. Üstüne bir de Sezen hitlerini düşünün.

Sezen Aksu- Bergüzar Korel
Bergüzar Korel’den Sezen Aksu Şarkıları

Her iki albümde ortak şarkılar var. “Kaybolan yıllar”, “Kaçın Kurası”, “Aldatıldık” bunlardan bazıları. Her zaman söylediğim bir şey var. Müzik evrenseldir ve tür dediğimiz sınıflamalar çoğu kez eda ve tavrın yanı sıra kullanılan enstrüman veya teknoloji ile ilgilidir. Son olarak, Sezen Aksu’nun şarkılarını sanatçılardan farklı şekillerde dinlemeye alışığız ancak Latin ve caz tavırlarıyla Sezen şarkılarının nasıl tınladığını merak ediyorsanız bu albümleri kesinlikle ıskalamayın.

UMUT SEFA YILDIZ

www.dirensanat.com

BERGÜZAR KOREL’İN ALBÜMÜNDE YER ALAN ŞARKILAR
1. Kaybolan Yıllar
2. Güllerim Soldu
3. Aldatıldık
4. El Gibi
5. Büklüm Büklüm
6. İzmir’in Kızları
7. Küçüğüm
8. Kaç Yıl Geçti
9. Şarkı Söylemek Lazım
10. Kaçın Kurası
11. Seni Gidi Vurdumduymaz
12. Hayat Sana Teşekkür Ederim
Filmografi
2009 – Aşk Geliyorum Demez / Sinema Filmi /Yön: Murat Şeker
2006 – Kurtlar Vadisi Irak / Sinema Filmi / Yön: Serdar Akar
1999 – Şen Olasın Ürgüp / TV Filmi /
TV Dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]
2012 -2015 Karadayı / TV Dizisi / Yön: Uluç Bayraktar,Cem Karcı / Feride Şadoğlu / ATV
2011 – Muhteşem Yüzyıl / TV Dizisi / Yön: Taylan Biraderler / Monica Teresse /Show TV
2010 – Bitmeyen Şarkı / TV Dizisi / Yön: Sadullah Celen / Feraye / ATV
2006 – 2009 Binbir Gece / TV Dizisi / Yön: Kudret Sabancı / Şehrazat Evliyaoğlu / Kanal D
2005 – Zeytin Dalı / TV Dizisi / Yön: Hakan Gürtop / İklim / TRT
2001 – Cemalim / TV Filmi / Yön: Aydın Sayman / Suna /Show TV
1998 – Kırık Hayatlar / TV Dizisi / Yön: Hüdaverdi Yavuz / TGRT
PAYLAŞIM
Önceki İçerik53. ALTIN PORTAKALIN İZİNDE
Sonraki İçerikBODRUM KALESİ’NDE BALE FESTİVALİ BAŞLIYOR
Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Yeditepe Üniversitesinde Karşılaştırmalı Edebiyat yüksek lisansı yaptı. Müziğe yönelik çalışmaları üniversite yıllarında başladı. Boğaziçi Üniversitesinde Gönül Paçacı’dan Türk Müziği dersleri, Modern Müzik Akademisinde gitarist ve udi Güç Başar Gülle’den armoni dersleri aldı. Yıldız Teknik Üniversitesinde doktora çalışmalarına devam etmektedir.Bu dönemde birlikte çalıştığı birçok grupta hem gitarist hem solist olarak görev aldı, daha sonra besteciliğe ağırlık verdi. Özgün müzikleri çeşitli projelerde yer aldı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.