25.TEB ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

0

25. TEB Ödülleri önemli bir yatırımla tekrar hayata geçen Eski Büyükdere İskelesi’nin muhteşem manzarası eşliğinde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. Ödül töreninin sunuculuğunu tiyatro ve sinema oyuncusu Ece Dizdar yaptı. Müzisyen Çiğdem Erken ise performansıyla konuklara keyifli dakikalar yaşattı.

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT)’nın, genç kuşak yerli yazarlardan Ahmet Sami Özbudak’ın eseri olan ve Yiğit Sertdemir rejisiyle sahnelediği “Hayal-i Temsil”, Yılın Oyunu Ödülü’nü aldı.

  
 Neil LaBute’un kaleme aldığı, Türkçe çevirisini Rüzgar Can Ekin Turan’ın yaptığı, yönetmenliğini İskender Altın’ın üstlendiği Bitiyatro yapımı “Üç Oyun (Vurgun)” oyunundaki rolüyle Laçin Ceylan, Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü’ne layık görüldü.

  
 Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü kategorisinde ise İBBŞT’nin “Hayal-i Temsil” ve “Cyrano de Bergerac” oyunlarındaki performansıyla Yiğit Sertdemir ve Destar Tiyatro’nun “Di Tuwalete De” oyunundaki performansıyla genç oyuncu Alan Ciwan, ödül alan isimler oldular.

   Tiyatro… Tiyatro Dergisi’nin sahibi ve yayın yönetmeni Mustafa Demirkanlı’ya da yayımladığı dergi aracılığıyla sanatı, sanatçıyı ve eleştiriyi gündemde tutmak ve Türk tiyatrosunun yakın tarihine ilişkin yazılı belge bırakmak yolundaki özverili çabalarından dolayı Teşekkür Plaketi takdim edildi. 

   

 Üstün Akmen’in anısına eşi Şaylan Akmen’e bir anı plaketi sunuldu.
TEB 2016 Onur Ödülü bu yıl iki farklı alanda tiyatroya emek veren iki değerli tiyatro insanına takdim edildi. 

    Bu ödüllerden ilkine, yıllardır özel tiyatro yapmanın zorluklarına göğüs gererek sanatını ödün vermeden aralıksız seyircisiyle buluşturan, Ses Tiyatrosu’nu tiyatro dünyasına yeniden kazandırmakla kalmayıp ayakta tutmak için tüm çabasını sürdüren, sanat yaşamı boyunca zaman zaman karşılaştığı provokasyon ve engellemelere rağmen sanatının politik söyleminden asla vazgeçmeyen Ferhan Şensoy layık görüldü.
60’lı yılların sonundan bu yana hem Anadolu’yu dolaşarak oyunları irdeleyen, sesini duyuramayanların sesi olan, hem de adı sanı bilinmeyen gençleri izleyerek onları gönendiren, özendiren, hiç aksatmadan tiyatro eleştirisi yazan, 70’li yılların başlarında tiyatro dergileri çıkaran, tiyatro eleştirisini toplumsal bilinçle bütünleyen, genç eleştirmenlere örnek olan, eleştiriye dinamizm kazandıran ve ödün vermeden sorumluluğunu yerine getiren Seçkin Selvi, Onur Ödülü’ne değer görülen diğer isim oldu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.