İKSV SALON’DA TEK PERDELİK İKİ OYUN

0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Şişhane’deki yönetim binasında bulunan Salon, konserlerin yanı sıra tiyatro etkinliklerine de ‘Oyun Salonu’ başlığıyla yer veriyor. Mevsim boyunca değişik topulukları konuk edecek olan Oyun Salonu’nda Kasım ve Aralık aylarında tek perdelik iki oyun izlenebilecek: ‘Kalem’ ve ‘İstenmeyen’…

Seyir algısı üzerine yoğunlaşan ‘Kalem’, kurgusundan seyirciyi konumlandırmasına kadar farklı bir oyun düzeni yaratmayı amaçlıyor. 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde de sahnelenen oyun, klasik oyun formunu bozma kaygısıyla, oto-sansür ve bireysellik konularına eğilerek izleyiciyi sorgulamaya davet ediyor. Metin yazarlığını Didem Kaplan’ın, dramaturgluğunu Zeki Elveriş’in üstlendiği, Ufuk Tan Altunkaya’nın yönettiği ‘Kalem’; Kasım ayı boyunca her pazartesi 3 – 10 – 17 – 24 Kasım saat 20:30’da izlenebilecek.

Diğer tek perdelik oyun; kültürler arası çatışmalarla beraber, aşkı ve kardeşi arasında kalan bir kadının hikâyesini anlatan ‘İstenmeyen’. Kahire’de yaşayan Mısırlı bir pilot ve İstanbul’da Batılı referanslarla yetişmiş genç bir Türk kadını, tarihle taşınmış önyargıların ve değişen politik koşulların içinde aşkı sürdürmenin yollarını aramaktadırlar. Oyun, çiftin bebeklerini ve kendi hayatlarını korumak için, Kahire’den İstanbul’a gelerek, genç kadının ailesinin evinde geçici bir süre için kaldıkları 2013 yazında geçmektedir. Kültürler arası oluşan önyargılar, aşk yoluyla bir uyuma dönüştürülmüşken genç kadının uzun süre önce evi terk eden erkek kardeşinin dönüşüyle dengeler değişecektir. Genç kadının kültürel uyumlanma çabası, iki erkek arasında kalacağı bir kimlik sorgulamasına dönüşür. Gülce Uğurlu’nun yazdığı oyunu Ceren Ercan yönetiyor. Dramaturjisi Öznur Derin Onur’a, koreografisi Aslı Bostancı’ya ati. ‘İstenmeyen’ Aralık ayı boyunca pazartesileri 1 – 8 – 15 – 22 Aralık saat 20:30’da izlenebilecek.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.