Fotoğrafın. Sesi Sergisi CKM’DE

0

01 Aralık 2022 tarihinde CKM-Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat: 17:00’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Sanatçının; soyut dışa vurumcu bir uslüp ile hazırladığı fotoğraf çalışmaları sanat izleyicisiyle buluşacak. Ressam Gamze Gökçen “Fotoğrafın Sesi” isimli sergisi ile ilgili düşüncelerini;

“ “Fotoğrafın Sesi” isimli çalışmalarımın referans noktası; renklerin ve işitsel duyunun birey üzerindeki etkisidir. Bu sergimdeki çalışmalarımda; çeşitli müzik türleri dinleyerek, bende uyandırdığı duyguları renklerle soyut dışavurumcu üslupla ifade etmeye çalıştım. Son yıllarda renk psikolojisi çok ilgi toplayan ve üzerinde çalışmalar üretilen bir alan haline dönüştü. Renklerin duyularımız ile algılanması düşünüldüğünden de derin bir konudur. Evreni oluşturan renk ve biçimlerdir. Renklerin kökeni ve ortaya çıkışı; ses, frekans ve ışıkla oluşmaktadır. Doğada gördüğümüz her canlı renktir. Somut renklerin dışında bir de beş duyumuzla algıladığımız ve kişiliğimizi de ifade eden soyut renkler olmaktadır. Bunlardan renk psikolojisin de en etkili olan işitme ve görme duyumuzdur. Her bir duyuyla algıladığımız iyi, kötü, kaygı veya mutlu gibi duygu durumları kişiden kişiye değişmekte ve her bir kavramdaki duygunun rengi olmaktadır. Ben kendi hissettiklerimden oluşturduğum çalışmalarımın şimdi izleyici üzerindeki yansımalarını izleyeceğim. Tüm sanatseverleri sergime davet ediyorum.“ sözleriyle dile getirdi. 

“Fotoğrafın Sesi” isimli sergiyi, 07 Aralık 2022 tarihine kadar CKM-Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyaret etmek mümkün…

CKM-Caddebostan Kültür Merkezi

4.Kat Fuaye Alanı 

Adres: Caddebostan, Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11, 34728 Kadıköy/İstanbul

*****

Gamze Gökçen Kimdir ?

1993‘de İstanbul’da doğdu. Çocukluğundan beri resim yapmaya merakı ve yeteneği vardı. 2007 yılında Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nü kazandı. 2019 yılında Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Yüksek Lisans programına ’na girdi. Amerikalı Sinestet Piyanist Margin Alexandere 31 Nisan 2021 ‘deki konserinde sanatçının “Maneviyatın Işığı” adlı çalışmasına beste yaptı. Suadiye Sanat Galerisi’nde 2021 yılında “Sinestezi ve Renklerin Enerjisi” adlı sergisini açtı. Gazi Üniversitesi’nin düzenlediği sempozyumda sinestezi ve Kütahya Üniversitesi’nde “Renklerin Kültürlerdeki Yeri ve Tarihçesi” üzerine sunum yaptı. 2022 yılında sinestezi ve sanat ilişkisi üzerine yüksek lisans tezini verdi. Kadir Has Üniversitesi – Ressam Eda Özden’den sanat terapi eğitimi, Renk Uzmanı Aslı Gürsözer’den mekan tasarımında renk eğitimi, Beril Hacıosman’dan resim analizi ve psikolojik yorumlama eğitimi almıştır. Halen Altınbaş Üniversitesi’nde Psikolog&Oyuncu İbrahim Ulutaş’tan sanat terapisi eğitimine devam etmektedir.

TEV Korona Kahramanları Destek Fonu ( Bulaşıcı Olan İyiliktir ) projesi, Avrasya Sosyal Bilimler Kongresi, Art Ankara Sanat Fuarı, İtalya’da M.A.D.S Sanat Galerisi gibi projelerde yer almıştır, birçok karma sergiye katılmıştır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.