CHP Millet Vekili Serra Kadıgil 2020 bütçesinde Kültür Sanat’a ne kadar yer ayrıldığı üzerine ve sanattaki telif hakları üzerine bir konuşma yaptı. Sanatçıların haklarını alamadıklarını ve kültür sanat hep gözardı edildiğine değindi.


Haluk Bilginer. Aldığı ödülle hepimizin göğsünü kabarttı. Kendisini bir kez daha tüm Meclisimiz adına tebrik ediyorum…

Haydi daha da çok sevdiğiniz birini göstereyim, TRT’nin Neo-Osmanlıcılığın ucuz propagandasına doyamadığı işlerinin vazgeçilmez baş rolü, Engin Altan Düzyatan. Çünkü telif hakları konusundaki haksızlık sağcı solcu muhalif yandaş şundan bundan demeden tüm sanatçıları etkiliyor. Bu iki isim de ve diğer tüm oyuncular da bir diziden bir defalık aldıkları ücret dışında tek kuruş kazanamayacak. Övünüp durduğunuz bu işlerin parasının aslan payını on yıllardır yapımcılar bile değil, doğrudan kanal patronları yiyor! Çünkü bir sanatçı ne kadar ünlü, ne kadar güçlü olursa olsun, telif haklarını tümden ve tek seferde devretmeyi kabul etmezse Türkiye’de kamera önüne ya da arkasına GE-ÇE-MEZ! Çünkü biz 10 yıldır üzerinde çalıştığımız telif hakları yasasını değiştirmediğimiz için bu insanlar sömürülmeye devam ediyor!”

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.