İş Sanat’ın yeni konser sezonu 14 Kasım Perşembe akşamı Thomas Rösner yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve keman sanatçısı Demirhan Gökbudak konseri ile başlayacak.

Sabit Doğan info@dirensanat.com

Klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk oyunlarına uzanan pek çok etkinliğin yer aldığı program yedi ay boyunca devam edecek.Topluluk, 2014’te bir ilke imza atarak Londra’da gerçekleşen BBC Proms’a Türkiye’den davet edilen ilk topluluk oldu ve “Oriental Promise” adlı konseriyle müzik basınında çok olumlu eleştiriler aldı.

Sona Jobarteh, Dünyanın ilk kadın kora virtüözü olan, Gambia asıllı İngiliz müzisyen *Sona Jobarteh, 21 Kasım Perşembe *akşamı, akustik Batı Afrika müziği ve Manding tarzında şarkıların yer aldığı, hem görsel hem de işitsel zevki oldukça yüksek bir performans sergileyecek.
The Guardian tarafından “uluslararası bir yıldız” olarak anılan, 700 yıllık bir aile geleneği, babadan oğula geçen bir öğreti olan korayı çalan tek kadın sanatçı olan Jobarteh, albümlerinin yanı sıra, ödüllü belgesel “The Motherhood”un bestelerine de imzasını attı.
Türkiye’deki dinleyicisiyle ilk defa buluşacak olan Sona Jobarteh, hem enstrümanı hem de sesi ile rotamızı Batı Afrika’ya döndürmemizi sağlayacak.

Lola Bobesco tarafından kurulan Belçikalı oda orkestrası, Orchestre Royal De Chambre De Wallonie, Belçika Kraliyet Akademisi’nde profesörlük yapan, piyanist ve senfonik müzik bestecisi Muhiddin Dürrüoğlu ve Fransız trompet sanatçısı Romain Leleu ile birlikte sahnede olacak. Bu birlikteliğin şefliğini ise Fransız piyanist ve orkestra şefi Frank Braley üstleniyor.

Olga Pericet Flamenko dansa getirdiği yenilikçi duruşuyla dikkat çeken Olga Pericet, 2018’de İspanya’nın en prestijli ödülü olan Spanish National Dance ödülünü kazandı. Olga Pericet Flamenko Dans Topuluğu, 2019 yazında Sadler’s Wells’in Flamenko Festivali serisi kapsamında sergiledikleri La Espina’yı İş Sanat’a getiriyor. Sahip oldukları çağdaş vizyonu, harika bir şekilde geleneklerle buluşturan ekip, kadınlığın, erkekliğin, dramın ve mizahın eşit parçalara dağıldığı benzersiz bir dans gösterisi sunuyor.

TÜM ETKİNLİKLER

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.