İlk hafta :

Kerbela (4-5-6 Şubat 20:30)

kerbela

Oyun, İslamiyetin doğuşunda var olan insancıl ve demokratik düşüncelerin iktidar mücadelesiyle geçirdiği dönüşümü “insan” olgusuna barışçıl bir vurgu yaparak anlatıyor.

ABDULLAH TOPAL, ALİZE ERTEM, ASLI MENAZ, ASLI ÖNGÖREN, AYBAR TAŞTEKİN, BARIŞ ÇAĞATAY ÇAKIROĞLU, BERFU AYDOĞAN, BORA SEÇKİN,BUĞRA CAN ILDIRIŞIK, BURAK DAVUTOĞLU, CAN ALİBEYOĞLU, CEM BAZA,CEYSU AYGEN, ÇAĞLAR OZAN AKSU, DAMLA CANGÜL, EMRAH CAN YAYLI,EMRE ÇAĞRI AKBABA, EMRE NARCI, ERCAN DEMİRHAN, ESEN KOÇER,FAHRİ KINCIR, FATMA İNAN, GİZEM AKKUŞ, GÜLŞAH BAYAR, HASİP TUZ,HÜSNÜ DEMİRALAY, İBRAHİM CAN, İREM ERKAYA, İSKENDER BAĞCILAR,LALE KABUL, MERİÇ BENLİOĞLU, MERT AYKUL, NAZİF UĞUR TAN, NİLAY BAĞ, NUR SAÇBÜKER OTAN, ÖZGÜR ATKIN, PERVIN BAĞDAT, SAVAŞ BARUTÇU, SEDA ÇAVDAR, SERAP DOĞAN, ŞENAY BAĞ, ŞİRİN KILAVUZ,ÜMİT BÜLENT DİNÇER, VOLKAN ÖZTÜRK, ZEYNEP GÖKTAY DİLBAZ

Define Adası (7 -14 şubat 12.00 ile 15.00 seanslarında)

İkinci hafta:

Cibali karakolu ( 11-12-13 Şubat 20.30)

cibalikarakolu

Türk Tiyatrosu’nun başyapıtlarından biri olan Muammer Karaca’nın Cibali Karakolu, Zihni Göktay ustanın ellerinde yeniden İstanbul seyircisiyle buluşuyor. Cibali Karakolu hali hazırda varlığını koruyan pek çok gerçeğe ışık tutarak geçmişten günümüzü yansıtan eleştirel bir ayna olmayı başarıyor. Öğrenilmiş kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere, paranın ilişkilerdeki etkisi, çeşitli kurumlardaki eksikliklerin neden olduğu yetersizlik, toplumsal ve politik yaşama dair eleştirilerle biçimlenen oyun, güldürmek kadar yeniden cevaplanması gereken pek çok soruyu da beraberinde getirmektedir. Henri Keroul ile Albert Barre’nin yazıp, Muammer Karaca ve Refik Kordağ’ın uyarladığı, Nedret Denizhan’ın yönettiği oyunda; Berrin Koper, Tarık Şerbetçioğlu, Derya Kurtuluş, Zihni Göktay, Cem Uras, Müge Çiçek, Eylül Soğukçay, Şehnaz Bölen Taftalı, Hülya Arslan, Doğan Altınel, Murat Bavli, Naci Taşdöğen, Murat Derya Kılıç, Tuğçe Açıkgöz, Müge Çiçek, Deniz Yeşil Mavi, İbrahim Ulutaş, Ertan Kılıç, Hüseyin Kefeli, Begüm Yazıcıoğlu rol alıyor.

Define Adası (Ç.O) (14 Şubat 12.00 ile 15.00 seanslarında)

Üçüncü Hafta:

Fehim Paşa Konağı ( 18-19-20- Şubat saat 20.30 )

fehımpasa-konagı

Yazan : TURGUT ÖZAKMAN
Yöneten : KEMAL KOCATÜRK
Dramaturgi : HİLMİ ZAFER ŞAHİN
Sahne Tasarımı : SIRRI TOPRAKTEPE
Kostüm Tasarımı : ALMİLA ALTUNSOY
Işık Tasarımı : MURAT İŞÇİ
Yönetmen Yardımcısı : AHHAN ŞENER, PINAR DEMİRAL, GÜLSÜN ODABAŞ
OYUNCULAR
ALİ KARAGÖZ, BAHTİYAR ENGİN, CİHAN KURTARAN, ÇAĞATAY PALABIYIK,GÜLSÜN ODABAŞ, HAMİT ERENTÜRK, MURAT OZAN, MURAT ÜZEN, NAZAN YATGIN, NEVZAT ÇANKARA, ORHAN HIZLI, PELİN BUDAK, PINAR DEMİRAL,SELÇUK SOĞUKÇAY , SERKAN BACAK, VOLKAN AYHAN, ZEYNEP CEREN GEDİKALİ
KONUSU
Turgut Özakman’a 1979 yılında Büyük Ödül kazandıran Fehim Paşa Konağı, 1908 yılında, 2. Meşrutiyetin arifesinde, Abdülhamit’in İstibdadının son dönemlerinde geçer. Eski Kabadayı Rasim Baba’nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Babayı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa’ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa’nın konağına götürür. Fakat Yusuf’un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa’nın kızına âşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli bir olaylar dizisi gelişir.

 

Harikalar Mutfağı (Ç.O) 21-28 Şubat 12:00 ile 15.00 seanslarında

harikalarmutfagı

Yazan : HALUK IŞIK-EGE IŞIK
Yöneten : ARDA AYDIN
Koreografi : İBRAHİM ULUTAŞ
Süre : 60 DAKIKA
Oyun Yaşgurubu : 5+
OYUNCULAR
BERFU AYDOĞAN, ERTAN KILIÇ, GÖZDE İPEK KÖSE, NİLAY BAĞ, ÖZGÜR DERELİ
KONUSU
Papatya Sokağı’nda çalışan iki aşçı olan Gümüşkepçe ve Kırıkçatal’ın yemek pişirme macerası anlatılıyor. Oyunun önemli kahramanları, kedi Yorgunpençe ve fare Kazmadiş’tir. Bayan Gülücüğün okulundaki çocuklara yemek hazırlaması için gelmesi ve mutfağından malzemeleri çalınan Gümüşkepçe’nin, ustalığın bir işi yaparken gösterilen özen, sevgi ve dikkatle olabileceğini göstermeye çalıştığı oyun eğlenceli bir öyküyle seyirciye aktarılıyor.

 

Dördüncü Hafta:

Ceyrano De Bergerac (25-26-27 Şubat 20:30)

CyranodeBergerac

Yazan : EDMOND ROSTAND
Çeviren : SABRI ESAT SİYAVUŞGİL
Yöneten : MEHMET BİRKİYE
Dramaturgi : BAŞAK ERZİ
Sahne Tasarımı : BARIŞ DİNÇEL
Kostüm Tasarımı : CANAN GÖKNİL
Işık Tasarımı : MURAT İŞÇİ
Müzik : TOLGA ÇEBİ
Koreografi : ALPASLAN KARADUMAN
Efekt : ERSIN AŞAR
Yönetmen Yardımcısı : AYBAR TAŞTEKİN, SERAP DOĞAN, ERCAN DEMİRHAN
Süre : 165 DAKİKA/2 PERDE
OYUNCULAR
ALİZE ERTEM, ASRIN GURUR KUYUCAK, AYŞECAN TATARİ, CAN TARAKÇI,CEM KARAKAYA, CEM URAS, ÇIĞDEM GÜREL, DAMLA CANGÜL, DERYA KEYKUBAT, DOĞAN ALTINEL, EMRAH CAN YAYLI, EMRAH DERVİŞ SOYLU,ERTAN KILIÇ, GİZEM AKKUŞ, GÖKHAN EĞILMEZBAŞ, GÖKSEL ARSLAN,GÜLŞAH BAYAR, HAKAN GÜMÜŞ, HASİP TUZ, HÜSEYİN KEFELİ, İBRAHİM ULUTAŞ, LALE KABUL, MURAT BAVLİ, MUSA ARSLANALİ, OKAN PATIRER,ÖZGÜR DAĞ, ÖZGÜR DERELİ, SEDA ÇAVDAR, ŞEYDA ARSLAN, TANJU GİRİŞGEN, YİĞİT SERTDEMİR
KONUSU
Kılıç kullanması ve şairliğiyle hayranlık uyandıran Cyrano’nun tek kusuru, haddinden fazla büyük olan burnudur. Kendini son derece çirkin bulan Cyrano, kuzeni Roxane’a aşık olur, ne var ki Roxane Cyrano’nun bölüğünden genç ve yakışıklı Christian’a aşıktır. 17. yüzyıl Fransa’da yaşamış şair ve silahşör Cyrano de Bergerac’ın hayatından esinlenen oyun, aşkı, kahramanlığı ve gururu anlatıyor. Sabri Esat Siyavuşgil’in dilimize kazandırdığı oyunu, Mehmet Birkiye Yönetiyor.

Harikalar Mutfağı (Ç:O) 28 Şubat 12.00 ile 15 .00 seanslarında

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.