ENKA’DA İKİ AY BOYUNCA MÜZİK VAR

0

İstinye’deki ENKA Kültür Sanat Merkezi’ndeki Kültür Sanat Buluşmaları’nda 4 Kasım ile 16 Aralık arasında değişik müzik türlerinde 9 konser var. “Sanat uzun, hayat kısa” sloganıyla sürdürülen etkinlikler ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda.

·        4 Kasım saat 20:30’da klasik müziğin iki virtüözü, ödüllü sanatçılar Cana Gürmen (piyano) ile Cihat Aşkın (keman) Schubert’denBeethoven’a, Brahms’dan Pablo de Serasate’ye geniş bir repertuarı seslendirecekler. (Bilet: 30 TL.)

1(1647)

·        Kültür Sanat Buluşmalarının daimi sanatçısı Fazıl Say iki gün farklı program ile konser verecek. ENKA Vakfı desteği ile çıkardığı ‘İlk Şarkılarım’, ‘Beethoven’ albümlerinin yanı sıra, yeni çıkan ‘Say Plays Say’ albümüyle de adından sıkça söz ettiren Fazıl Say 10 Kasım Pazartesi günü saat 20:30’daki konserinde piyano için yazılmış eserlerini seslendirdiği ‘Say Plays Say’ albümündeki eserleri seslendirecek. Fazıl Say, 11 Kasım Salı günündeki resitalinde ise değişik bir repertuarla sahnede. (Bilet: 80 TL)

·        18 Kasım Kasım Salı günü saat 20:30’da Florence Nightingale Hastanesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun konseri var. 2001 yılında kurulan Dr. Mefkure Platin başkanlığında çalışmalarını kesintisiz sürdüren koroyu Şef Hamdi Demircioğlu yönetiyor. (Bilet: 20 TL)

·        Kurulduğu 1996 yılından bu yana geleneksel Türk müziği eserlerinin yanı sıra çok sayıda televizyon dizisinin de müziklerini yapanİncesaz grubunun konseri 25 Kasım Salı saat 20:30’da. Solistler Ezgi Köker ve Bora Ebeoğlu’na sazlarıyla Cengiz Onural (gitar), Murat Aydemir (tambur), Volkan Hürsever (kontrbas), Türker Çolak (ritim), Taner Sayacıoğlu (kanun), Emre Erdal (kemençe) eşlik ediyor. (Bilet: 50 TL)

·        Eleştirmenler tarafından, “çağımızın en önde gelen piyano ustalarından biri” olarak nitelendirilen devlet sanatçımız İdil Biret 2 Aralık Salı akşamı saat 20:30’daki resitalinde Chopin ve gelecek yıl 100. ölüm yıldönümü olan Scriabin’in eserlerini seslendirecek (Bilet: 50 TL)

·        Barış İçin Müzik Vakfı çocuklara karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzik aracılığıyla duyurmak için 2005 yılınrda kuruldu. Çocukların ve ailelerin aktif katılımıyla sosyal bir merkez haline gelen Vakıf, eğitim faaliyetlerini Barış İçin Müzik Orkestrası, Barış İçin Müzik Korosu ve Barış İçin Müzik Üflemeliler Topluluğu olmak üzere üç toplulukta sürdürüyor. Barış İçin Müzik Orkestrası’nın 7 Aralık saat 11:00’deki ‘Neşeli Pazarlar’ konserinde geleceğin sanatçıları, imkan verildiğinde neler başarabileceklerini göstermek üzere, geleceğin dinleyicisiyle buluşacak. (Bilet: 20 TL /6-16 yaş grubu ücretsiz)

·        Anadolu’yu Balkanlar’a ve Batı’ya bağlayan bir köprü olarak tanımlanan müziği ile Sabri Tuluğ Tırpan bu kez, oldukça dikkat çeken‘Figaro goes Jazz’ projesiyle dinleyicinin karşısında… Sabri Tuluğ Tırpan 9 Aralık Salı akşamı saat 20:30’da Mozart’ın caz uyarlamalarını soprano Demet Tuğcu ve Sevil Ulucan Weinstein (keman), Erman İmayhan (viyolonsel), Beste Tıknaz (viyola), Onur Özyaka (Kontrbas),Batu Şallıel’den oluşan (tenor saksafon) Orient Ensemble ile seslendirecek. (Bilet: 30 TL)

·        Konser dizisi 16 Aralık Salı akşamı saat 20:30’daki ‘İki aşk adamı ve bir virtüöz’ konseriyle sona eriyor. Söz ve müziği İlhan Şeşen’e ait bestelerin, Kürşat Başar’ın saksafonu ve Burçin Büke’nin piyanosu ile farklı bir tarzda yorumlandığı konser, zaman zaman Burçin Büke’nin klasik müzik eserleri, sanatçıların kişisel performansları, eğlenceli sohbetleriyle de renkleniyor. (Bilet: 50 TL)

www.dirensanat.com

sabit doğan

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.