PERA MÜZESİ'NDE KONSERLER

0

Tepebaşı’ndaki Pera Müzesi’nde geçen yıl başlayan ve büyük ilgi gören konser dizileri bu yıl da sürdürülüyor. Bu ay 17 Ekim Cuma günü saat 19:30’da ‘Küçük Gece Müzikleri’ dizisinde her ay bir enstrümana odaklanılan dizide çok bilinmeyen bir enstrüman ‘Fagot’ için yazılmış eserler seslendirilecek. Berke Hitay (fagot), Banu Kara (fagot), Ecesu Sertesen (klarinet), Elif Yurdakul Baykurt (flüt), Ezgi Kaki (obua) ve İndira Mas’tan (çello) oluşan topluluk, BeethovenBach, BoismortierYokoyamaIbertAuric ve Kummer’in eserlerini seslendirecek. Mehmet Mestçi’nin sanat yönetmenliğinde düzenlenen ve saat 19:30’da başlayacak konser, Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’ın yer aldığı katta gerçekleştirilecek.

unnamed

Pera Müzesi’nde 19 Ekim Pazar günü saat 15:30’da da Türk Müziği Konserleri serisinin ilk konseri var. Prof. Dr. Alâeddin Yavaşcadanışmanlığında ve Sinan Sipahi’nin koordinatörlüğünde düzenlenen konserler, Türk müziğinin tarihsel, kültürel, geleneksel, sosyolojik, antropolojik, felsefî, edebî yönlerini sunuş ve sohbetlerle sunuyor. Pazar günkü konserde Lem’i Atlı’nın eserleri seslendirilecek. Sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel’in yaptığı günümüzün usta yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirecekleri konserin solistleri Hamide Uysal ve Osman Ziyagil. Saz Sanatçıları: Osman Nuri Özpekel (Ud), Taner Sayacıoğlu (Kanun), Lütfiye Özer (Kemençe), Volkan Yılmaz (Ney),Volkan Ertem (Viyolonsel).

Her iki konserin 20 TL olan biletleri konser günü satışa sunuluyor. Pera Müzesi Dostları’na  %50 indirimli.

Yerler sınırlı ve numaralı değil.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.