LEYLA GENCER ADINI TAŞIYAN SALONDA ANILIYOR

0

Klasik müzik dünyasında tanınan en uluslararası sanatçımız ‘Türk divası’ Leyla Gencer 10 Mayıs’ta Bakırköy’de kendi adını taşıyan Leyla Gancer Opera ve Sanat Merkezi’nde anılıyor.

10 Ekim 1928 tarihinde Polonezköy’de doğan Leyla Gencer, müzik yazarları ve eleştirmenlerce 20. yüzyılın en önemli sopranolarından biri olarak görülür. Batı ülkelerinde ‘La Diva Turca’, ‘La Gencer’, ‘La Regina’ olarak ün yapan Leyla Gencer, Milano, Roma Napoli, Venedik, Viyana, Paris, San Francisco, Köln, Buenos Aires, Londra, Rio de Janerio, Bilbao, Chicago’da sahnelere çıkarak müzikseverleri büyülemişti. Lucia’nın, Norma’nın Lady Macbeth’in, Kraliçe Elizabeth’in, Tosca’nın, Lucrezia’nın, Madam Butterfly’ın, Alceste’nin, Aida’nın, Violetta’nın, Leonora’nın ‘Leyla la Turca’sı soprano Leyla Gencer, opera sahnelerinin yanı sıra resitallerinde de hayranlık uyandırmıştı. ‘Devlet Sanatçısı’ unvanına sahip olan Leyla Gencer’in, repertuarında 23 besteciden, 72 rol bulunuyordu.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, hayatını ‘Daha çok sanat’ ile dolduran ve yaşatan, 20. yüzyılın Türk Diva’sı olan Leyla Gencer’i 10 Mayıs akşamı seçkin bir repertuar ile anıyor. Orkestra şefliğini, Zdravko Lazarov’un yapacağı konserin solistleri; Suat Arıkan, Perihan D. Nayır Artan, Aylin Ateş, Önay Günay, Otilia M. Rasulescu İpek, Bülent Külekçi. Konser programında; ‘Nabucco’, ‘Ernani’, ‘Figaro’nun Düğünü’, ‘Werther’, ‘Tannhauser’, ‘Faust’, ‘Hoffmann’ın Masalları’, ‘Tosca’, ‘Don Carlos’ ve ‘Carmen’ operalarından seçkin parçalar yer alıyor. Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ndeki konser 10 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de başlıyor.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.