‘ALIEN’ DİZİSİNİN SON FİLMİ ‘YARATIK: COVENANT’ ÖNCE TÜRKİYE SİNEMALARINDA

0

Gerilim sinemasının klasiklerinden ‘Alien’ gördüğü büyük ilgi sonucu bir diziye dönüşmüştü. Dizinin son filmi ‘Yaratık: Covenant’ bu hafta sonu sinemalarda gösterime giriyor. Senaryosunu John Logan ve Dante Harper’ın yazdığı, Ridley Scott’ın ortak yapımcılığını üstlendiği, yeni yaratıkların boy gösterdiği gerilim dolu uzay macerası ‘Yaratık: Covenant’ için İstanbul Kültür Sanat Vakfı 10 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21.30’da Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda bir özel gala düzenliyor.

Yönetmenliğini Ridley Scott’ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda başta Michael Fassbender olmak üzere James Franco, Noomi Rapace, Guy Pierce, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride ve Demián Bichir yer alıyor. Ridley Scott’ın 2012’de Prometheus ile yarattığı Alien öncülü evrenin ikinci, serinin altıncı, Ridley Scott’ın yönettiği üçüncü filmi ‘Yaratık: Covenant’, ilk Alien’dan yaklaşık 40 yıl sonra geliyor.

Filmin öyküsü ‘Prometheus’tan on yıl sonra geçiyor. Filmde, yerleşimcileri taşıyan öncü Covenant uzay gemisi, Origae-6 gezegenine doğru yol alırken bir kaza sonucu başka bir gezegene iner. Ne var ki bu gezegen, cennet gibi görüntüsünün altında karanlık bir dünya ve hayal bile edilemeyen tehlikelerle doludur.

Yönetmen Ridley Scott, yalnızca ilk ‘Alien’ filmi ve ‘Blade Runner / Bıçak Sırtı’, ‘Marslı’ gibi bilimkurgu filmleriyle tanınmıyor. Scott, çok sayıda ödül kazanmasını sağlayan ‘Thelma&Louise’, ‘Gladyatör’, ‘Kara Şahin Düştü’, ‘GI Jane’, ‘Exodus’, ‘Cennetin Krallığı’ gibi filmlerin de yönetmenliğini üstlendi.

Sinemaseverlerin ABD gösteriminden önce İKSV Galalar’da izleyeceği ‘Yaratık: Covenant’, 12 Mayıs 2017’de Türkiye’de, 19 Mayıs 2017’de ise tüm dünyada vizyona giriyor.

‘Yaratık: Covenant’ filminin gala gösteriminin biletleri 5 Mayıs Cuma, 10.30’dan itibaren Biletix, ana gişe İKSV ve gösterim günü 18.00 itibariyle Cinemaximum City’s Nişantaşı’da satışa sunuluyor. Lale Kart üyeleri için ön satış 4 Mayıs Perşembe günü saat 10.30’da başlıyor.

www.dirensanat.com

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.