İstanbul Şehir Tiyatroları Perdelerini Buruk Açıyor

0

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda Perdeler 6 oyunla Buruk Açıyor

İstanbul Şehir Tiyatroları,  atılan sanatçılar ‘Neden Atıldık’ sorusuna cevap bulamazken 5 Ekim’de 6 yeni oyunla perdelerini açmaya hazırlanıyor. Şehir Tiyatroları yeni repertuvarları hakkında bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda atılan sanatçıların dönüp dönmeyecekleri  ve Neden Atıldıkları sorusuna ne cevap verileceği merakla bekleniyor..  Birçok şehir Tiyatroları sanatçısı arkadaşlarının yanlarından olmamasının hüznü içinde olduklarını ama yine de ‘Her zaman,her yerde  tiyatro’ demekten vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

Bu yıl sahnelenecek 6 yeni oyun ise şöyle

  1. Mehmet Baydur’un yazdığı Hülya Karakaş’ın Yönettiği Ötekileştirmelere vurgusunun yapıldığı; Yangın Yerinde Orkideler,
  2. Güç, hırs, tutku, aile konularının işlendiği, Herold Pinter’in yazdığı Haluk Bilginer’in çevirisini yaptığı ‘Aldatma‘. Oyunu Ahmet Leventoğlu yönetiyor.
  3. Emekli bir ilkokul öğretmeninin bir banka şubesindeki başından geçenlerinin anlatıldığı  Ahmet Levent Pala’nın yazdığı ‘Sadet Hanım’ı Tolga Yeter  rejisi ile izleyeceğiz.Tenha bir banka şubesi, günün öğle saatleri. Emekli ilkokul öğretmeni Saadet Yurtlu parasını çekmek için bankaya gelir. Bugün aynı zamanda oğlu Sermet’in de doğum günüdür ve oğlu için sürpriz bir doğum günü kutlaması planlamaktadır. Ancak bugüne dair sürprizleri olan sadece Saadet Hanım değildir ve birkaç dakika sonra bankada yaşanacaklar Saadet Hanım’ın bütün planlarıyla beraber hayatını da altüst edecektir.
  4. Dördüncü oyun ise bir bulvar komedisi. Rus devriminde kaçan bir çiftin başından geçenlerin anlatıldığı  jacques  Deval’in yazdığı Haldun Dormen’in yönettiği ‘Şahane Züğürtler’Rusya’daki devrimden sonra pek çok Rus asilzadesi batı ülkelerine kaçtı. Ouratieff çifti de bu ailelerden biriydir.Çar’a ait yüklüce bir serveti de beraberinde getiren çift bu paraya dokunmaz, çeşitli evlerde hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarını sürdürmeye devam ederler. Ancak bu herkesin gözü vardır ve Ouratieff çifti parayı korumak için büyük bir gayret içindedir. Neticede Çok büyük bir servete hükmetmekle beraber yoksul bir hayat yaşayan çiftin başına akılalmaz olaylar gelir. Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval’in 1933’te yazdığı komedi, eğlenceli iki saat geçirmek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat.
  5. İ. Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği bir evlilik komedisi ‘Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi)
  6. Aristokrat bir ailenin çöküşünün anlatıldığı  Martı.  Anton Çehov’un yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği Martı  Behçet Necatigil Çevirisi’nden sahneleniyor.

Geçen Sahnelenmeye Devam edecek Oyunlar:

  • Cyreno De Bergerac
  • Fehim Paşa Konağı
  • Martı
  • 12 Öfkeli Adam
  • Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli
  • Vakti Geldi
  • 12. Gece

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.