EKİP Tiyatrosu ile Tiyatro İstanbul işbirliği: ‘Popüler Gerçek’le Başlıyor

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

EKİP Tiyatrosu ile Tiyatro İstanbul işbirliği ‘Popüler Gerçek’ ile başlıyor.

Tiyatro İstanbul ile EKİP Tiyatrosu arasında İstanbul Tiyatro arasında sezon ortaklığı Cem Uslu’nun yazıp yönettiği ‘Popüler Gerçek’ adlı oyunla başlıyor. 20 Tiyatro Festivali’nde EKİP yapımı olan ‘Macbeth’ oyunu ise bu mevsimde aynı işbirliği içinde sahnelenmeye devam edecek.

‘Parti’, ‘İki Kapılı Ev’, ‘Avrupa’, ‘Öğüt’ gibi eleştirmenlerin ve seyircinin ilgisini çeken EKİP Tiyatrosu İstanbul Tiyatro Festivali’nde EKİP’in uyarladığı Bülent Emin Yarar’ın yönettiği ‘Macbeth’i sahnelemişti. Oyunun festival seyircisinden olumlu bir sonuç vermesi nedeniyle Tiyatro İstanbul ile kurulan işbirliği içersinde sahnelenmeye devam edecek.Buna EKİP bunu bir sezon ortaklığı olarak değerlendiriyor. Böylece her iki tiyatro da izleyici kitlesini genişletmenin yanı sıra salon sıkıntısı da aşılmış olacak. Oyunlar Tiyatro İstanbul’un Profilo Kültür Merkezi’nin Büyük Salonunda sahnelenecek. EKİP Tiyatrosu iki topluluk arasındaki işbirliğinin sürdürülmesi konusunda yaptığı açıklamada yeni oyunları ‘Popüler Gerçek’ konusunda ayrıntılı bilgi verdiler:

“Bir araya geldik, çünkü sağlıklı bir birlikteliğin sadece sanatta değil, yaşamın her alanında daha kuvvetli, yaratıcı, mutluluk ve ilham verici bir üretimin gerçekleşmesine olanak sağlayacağına inanıyoruz. Bununla birlikte, sanat üretmenin, hele ki tiyatro yapmanın günden güne daha da zorlu bir süreci göze almayı gerektirdiği bu günlerde iki tiyatronun bir güç birliğine gitmesi fikrini heyecan ve ümit verici bulduk. Bu sezon sadece Popüler Gerçek değil, 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerini gerçekleştirdiğimiz Macbeth de iki tiyatronun bu işbirliğiyle sahnelerde olacak. Sanat üreten iki kurum olarak, son zamanlarda özellikle sosyal medyada haklı olarak sıklıkla dile getirildiği gibi “yalnız değil”sek, “meslektaşımız kardeşimiz”se, bunu göstermenin en güzel yolunun birlikte çalışıp üretmek olacağına kanaat getirdik. Bu sebepten de elbette mutlu, umutlu ve heyecanlıyız.”

Popüler Gerçek

EKİP Tiyatrosu ve  Tiyatro İstanbul 1 Eylül itibariyle Cem Uslu’nun yazıp yönettiği ‘Popüler Gerçek’ adlı oyunun provalarına başladı. Oyunun Müziklerini Afife 2015 müzik ödülleri sahibi Orhan Enes Kuzu yapıyor.

csd5uiywiaikkpg

İl kez 21 Ekim’de Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon’da isahnelenecek olan oyunda Kerem Atabeyoğlu, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Emel Çölgeçen, Nihal Usanmaz ve Cem Uslu rol alıyor. Sahne Tasarımını   Başak Özdoğan’ın üstlendiği  oyunun ışık tasarımı Erdem Çınara ait.

“Dünyaca ünlü uluslararası bilişim firması Virtual’ın Türkiye ofisi olan Virtual Turkey, bir artırılmış gerçeklik oyunu yarışması düzenlemiştir. Yarışmayı kazanan talihli kişinin ödülü, Virtual Turkey ofisinde 1 saat boyunca misafir edilmek olacaktır. Her günkü gibi bir iş gününün bitiminde, Virtual Turkey’in Pazarlama Bölümü’nde çalışmakta olan Çiğdem ve Serhat, yöneticileri Saadet Hanım’ın görevlendirmesiyle bu talihliyi ağırlamak üzere fazla mesaiye kalırlar. Kendilerine aynı bölümde stajyer olarak çalışan Lalin de eşlik eder. Derken bekledikleri misafir çıkagelir. Fakat bu “tuhaf” davetli ne “bekledikleri gibi” bir misafirdir ne de sanıldığı gibi sadece 1 saat misafir olup gitmeye niyetli görünmektedir!..”Oyun 21,22,27,28 Ekim 2016 saat- 20:30’de Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon’da sahnelenecek.

EKİP

Macbeth

Yine Tiyatro İstanbul ve EKİP Tiyatrosu işbirliği içersinde yeni sezonda devam edecek. Tiyatro festivalinde yoğun ilgi gören ‘Macbeth’ oyunu 31 Ekim’de Profilo Kültür Merkezi Büyük salonda seyircileri ile buluşacak.

William Shakespeare’in unutulmaz eseri ‘Macbeth’ Sabahattin Eyüboğlu çevirisiyle Bülent Emin Yarar tarafından sahneye konuldu. EKİP’in orjinal metin üzerinde farklı bir yorum katarak sahnelediği oyunda ; Simel Aksünger,Serkan Altıntaş, Aziz Caner İnan, Murat Kapu, İsmail Sağır, Ayşegül Uraz, Cem Uslu rol alıyor.

Macbeth’in müzikleri Orhan Enes Kuzu tarafından orjinal olarak yapıldı. Arzu edenler müzikleri bu linkten dinleyebilirler.

Sabit Doğan

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.