Mekan Artı ‘Balkon’la Başlıyor

0
mekan

Mekan Artı yeni sezonu 1 Ekim’de Jean Genet’in ünlü Balkon oyunu ile açıyor. 20 kişilik bir kadroyla sahnelenen oyunu Ufuk Tan Altunkaya yönetiyor!

Mekan Artı yeni sezonu Türkiye’de uzun yıllardır sahnelenmeyen, Jean Genet’in 1956 yılında yazdığı ve sıradan insanların gelip düşlerini gerçekleştirdikleri bir “yanılsamalar evi”nin konu edinen “Balkon” oyunuyla açıyor.

Islahevinde büyüyen; Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde hırsızlık, kaçakçılık olaylarına karışarak tam bir serseri hayatı süren ve sık sık hapse giren, 1958’de hırsızlıktan 10. kez yargılanan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Jean Genet, Balkon oyununda dünyayı kendi penceresinden yorumluyor. Sahtelik ve gerçeklik olgusunu iktidar – otorite – güç olgusu üzerinden yeniden yorumlayan “Balkon” bir başkaldırı oyunu özelliği taşıyor.

Bir yanılsamalar evi… Bir Genelev… Genelevdeki odalara bir başpiskoposu, bir generali ve bir yargıcı “oynamaya” gelen müşteriler… Dışarıda bir ayaklanma ve bir isyan ve bir balkon selamlamasına uzanan olaylar…

Oyunun künyesinde geçtiğimiz yıllarda İstanbul devlet Tiyatrolarından izlediğimiz Sidikli Müzikali gibi birçok Müzikal oyundan tanıdığımız Nebi Birgi dikkatleri çekiyor. Nebi Birgi’ koreografisi ile performansı yüksek bir ‘Balkon’ izleyemeyi ümit ediyoruz.

Jean Genet’ın yazdığı oyunu Mekan Artı’nın kurucularından Ufuktan Altunkaya yönetiyor. Proje koordinasyonunu Mekan Artı’da izlediğimiz birçok oyunun yazarı Didem Kaplan üstleniyor.

Kostüm Tasarım: Serpil Bilgil, Video-Görsel Tasarım: Çağla Çağlar
Teknik Yönetim: Zeki Elveriş, Proje Asistanı: Elif Ceren Altunay

Oyunda oldukça geniş bir oyuncu kadrosu rol alıyor

Oyuncular:Aslınur Sarıca,Bertu Yılmaz, Büşra Münevver Öztepe, Borga köprülü, Can Özmen, Cem Engin, Ceylan Dizdar, Cihan Esen, Çağla Camcıoğlu, Eray Karadeniz, Evrim Artut, Giray Has, Gökay Ünlü, Halit Can Ünal, Ozan Ceylan, Özge Korkmaz,Sevkan Çelik, Sezgi Mengi,Simge Ayvazoğlu, Uras Kapar

Oyun Tarihleri
1 Ekim 2016 Cumartesi 20:30
3 Ekim 2016 Pazartesi 20:30
4 Ekim 2016 Salı 20:30
15 Ekim 2016 Cumartesi 20:30
22 Ekim 2016 Cumartesi 20:30
29 Ekim 2016 Cumartesi 20:30

Oyun Süresi:
80 dk

Bilet Fiyatları:
40/25

Mekan Artı (Bilgi & Rezervasyon):
0 538 879 82 92
0 212 224 57 56

www.mekanarti.com
iletisim@mekanarti.com

Adres:
Yeniçeriler Caddesi No:1 Çemberlitaş Alışveriş Merkezi / Alt Kat /Şafak Sineması İçi
(Çemberlitaş Tramvay Durağı Yanı)
Çemberlitaş / İstanbul

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.