‘DOLUNAYA ŞARKILAR’

0

 

19 Haziran Pazar – Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs – 20:00

Festival, Tekfen Filarmoni Orkestrası ile birlikte klasik müziği ay ışığı altında açık havaya taşıdığı yeni bir seri başlatıyor. Dolunayın aydınlattığı bir gecede Boğaziçi Üniversitesi’nin yeşillikleri içinde gerçekleşecek Dolunaya Şarkılar başlıklı konserin solistleri soprano Teona Dvali ve tenor Andrej Dunaev, Dvořák’ın popüler Aya Şarkı aryasından Puccini’nin şefkatli O mio babbino caro’suna uzanan bir seçki seslendirirken Özbekistanlı şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası Carmen Süitleri’ni de yorumlayacak.

Teona_Dvali
Teona Dvali

Henüz 21 yaşında Mahler Şeflik Yarışması’nda kazandığı ödül ile klasik müzik dünyasında yankı uyandıran Shokhakimov, Avrupa’dan Amerika’ya verdiği konserler ve opera temsillerinde Londra Filarmoni, Dresden Staatskapelle, Fenice Tiyatrosu Filarmoni Orkestrası gibi pek çok önemli orkestrayı yönetti ve 2015 yılında Deutsche Oper am Rhein’ın şefliğine getirildi. 2010 yılında kazandığı Uluslararası Arturo Toscanini Şan Yarışması Özel Ödülü ve Uluslararası Rolanda Nicolosi Yarışması birinciliğiyle kariyerine adım atan soprano Teona Dvali, halen Mariinsky Operası solisti olduğu gibi La Scala Tiyatrosu, Ravenna Operası dâhil pek çok önemli operada konuk solist olarak sahneye çıkıyor. Bolşoy Tiyatrosu’nun yeni prodüksiyonu Eugene Onegin’deki Lensky karakteri ile övgüler alan deneyimli tenor Dunaev ise BBC Proms, Glyndebourne Festivali, Deutsche Oper, Semperoper Dresden ve Los Angeles Operası gibi pek çok önemli opera evi ve festivalin konukları arasında yer alıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.