VİYANA SENFONİ ORKESTRASI İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ’NDE

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_1.php on line 20

Festival, Avrupa’nın en saygın topluluklarından biri kabul edilen Viyana Senfoni Orkestrası’nı, Musical America’nın 2014’te Yılın Şefi seçtiği Pablo Heras-Casado’un yöneteceği, solistliğini ise The Guardian tarafından “müzik dünyasında bir efsane olacak potansiyele sahip” olarak görülen Alice Sara Ott’un üstleneceği konserle sona erecek.

Alice Sara ott
Alice Sara ott

Alice Sara Ott, Chopin Valsleri’nin tamamını yorumladığı kaydı ile 25 ülkede liste başı olurken Echo ödülünü de kazandı. 1900 yılında kurulduğundan bu yana geleneksel Viyana tınısına sahip çıkan Viyana Senfoni Orkestrası klasik müziğin efsane olarak nitelendirilen şefleriyle çalıştı. Bugün orkestra repertuarının temel taşları haline gelmiş birçok eserin ilk seslendirilişleri de Viyana Senfoni Orkestrası imzasını taşıyor. Viyana Senfoni Orkestrası’nın, The Times tarafından “paha biçilmez” olarak tanımlanan yorumuyla, festival temasına gönderme yapan Çaykovski’nin Orkestra için Fantezi Uvertürü ‘Fırtına’yı ve Dvorak’ın 7. Senfonisi’ni, piyanist Alice Sara Ott ise Liszt’in 2 Numaralı Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Konser öncesi Konsere Doğru etkinliğinde Sevin Okyay 19:00’da bir konuşma yapacak.

VİYANA SENFONİ ORKESTRASI – PABLO HERAS – CASADO – ALICE SARA OTT

24 Haziran Cuma – Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı – 20:00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.