FKM’DE VİDEO OYUNU EDEBİYAT İLİŞKİSİ TARTIŞILACAK

0

assasins1Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (ITEF) kent ile oyun arasındaki bağı ele alıyor. Sıradan hayatlar ile sayısız entrikanın birbirinin içine geçtiği romanların konusu kent, aynı zamanda, Assasin’s Creed gibi birçok video oyununda, bir dönemin tanığı ve ilham kaynağı olmuştur.

desilets
Fransız Kültür Merkezi’ndeki söyleşide polisiye romanların usta yazarı Ahmet Ümit ile Assassin’s Creed’in yaratıcısı Patrice Désilets bir araya geliyor

Alamut, Slovenyalı yazar Vladimir Bartol’un 1930’lu yılların başlarında Paris’te yaşarken tasarlamaya başladığı romanının adı. Romanda Hasan Sabbah cennetin anahtarının kendisinin elinde olduğunu iddia ederek fedailerini kendine bağlı kalmalarını sağlamaktadır. 1998 yılında  Fedailerin Kalesi adıyla Türkçe yayınlanan roman bugüne dek yirmiye yakın dile çevrilmiştir.

Bartol’un romanı aynı zamanda tüm dünyada 50 milyondan fazla kopyası satılan aksiyon ve macera dolu Assasin’s Creed (Türkçe : Suikastçinin İtikadı)  oyununun da ilham kaynağı.

 

 

 

Fransız Kültür Merkezi’ndeki söyleşide polisiye romanların usta yazarı Ahmet Ümit ile Assassin’s Creed’in yaratıcısı Patrice Désilets bir araya geliyor. Bilgisayar oyunu alanında uzmanlaşmış siyaset bilimci ve oyun tasarımcısı Olivier Mauco’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek bu buluşmada her iki yazar kent ile ilişkilerini anlatırken izleyicileri İstanbul’u roman ve video oyunlarında (yeniden) keşfetmeye davet ediyor.

31 Ekim Perşembe, 19:00  Giriş ücretsizdir. Simültane çeviri olacaktır.


Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.