Tiyatro Eğitimi için Bir Alternatif: CAS( Cihangir Atölye Sahnesi)

0

Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi Yazar ve Tiyatro İnsanı Dario Fo’nun en fazla sahnelenen oyunları arasında yer alan “Ödenmeyecek, Ödemiyoruz!” adlı oyunu, bu defa farklı bir yorumla Cihangir Atölye Sahnesinde seyirciyle buluşuyor.  Füsun Demirel’in çevirisi ile sahnelenen oyunun yönetmeni ise aynı zamanda topluluğun Muhammet Uzuner ile birlikte kurucusu olan Arzu Gamze Kılınç.

Cihangir Atölye Sahnesi, (CAS) Tiyatro geçtiğimiz sezon Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner tarafından ‘Ücretsiz Konservatuar Eğitimi’yle adını duyurdu. Kısa sürede büyük ilgi gördü. Yüzlerce başvuru yapıldı. Adaylar zorlu bir elemeden geçirildi. Konservatuar eğitimi alma imkanı olmayan gençlerimizin elinde tutarak onları hayallerine yaklaştırdı. Eğitimlerinin takdirinde rol oynayan etkenlerden biri de; Sadece oyunculuk eğitimi değil, Bu sektörde nasıl ayakta kalacaklarını da öğretiyor olması… Sözleşme nasıl yapılır, yasal sorumlulukları neler, görüşmelerde neler dikkate alınmalı gibi… Bir nevi eğitim yaşamın içine dahil ediliyor. Ayrıntıları röportajı izledikçe öğrenebilirsiniz.


h3>

Cihangir Atölye Sahnesi, (CAS)  Tiyatro, eğitme sürecinde öğrencilerinin oyunlarını seyircisi ile buluşturmanın yanında profesyonel oyuncu kadrosu ile de yılın iddialı yapımlarına imza attı. Özellikle Arzu Gamze Kılınç’ın yönetmenliğini yaptığı Dario Fo’nun ‘Ödenmeyecek, Ödemiyoruz’ ve Muhammet Uzuner’in ‘Raif ile Letafet’ ile tiyatromuzun Anadolu’dan gelen samimi esintisinin yanında birleştiren öğesini de bizlere getirdi. Atölye oyunları ile birlikte bir sezonda toplam 12 oyunu seyircileri ile buluşturdu. Binlerce seyirci kitlesine hitap etti. Bizlerde Diren Sanat olarak bu başarıya kayıtsız kalamazdık. Azim ve birlikte olmanın getirdiği başarıyı konuşmaktan başka seçenek yoktu.

Cihangir Atölye Sahnesini’nin Kurucuları Arzu Gamze Kılınc ve Muhammet Uzuner’in başarısını konuştuk. Türk Tiyatrosu’nun güçlenmesinde katkısı olan bu yolculuğa sizlerde bu videoyu paylaşarak destek olabilirsiniz. Özgün içerikler sunmak için Diren Sanat youtube kanalımıza abone olmanızı bekliyoruz.

Röportaj: Sabit Doğan
www.dirensanat.com
İletişim: info@dirensanat.com
telefon: 0 505 2450184
#cihangiratolyesahnesi #sabitdoğan #dirensanatsöyleşileri

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.