VisionIST profesyonelleri buluşturmaya devam ediyor

0

Uluslararası Suç e Ceza Film Festivali‘nin 9. yılında, film endüstrisinin buluşmasını sağlayan VisionIST “Endüstri Günleri”nin ikinci gününde yine önemli konular ve konuklar yer aldı. Oyuncu Fadik Sevin Atasoy ve yönetmen Ömür Atay sinema profesyonelleri ile buluştu. 

VisionIST profesyonelleri buluşturmaya devam ediyor

Zeynep Atakan’ın yönettiği “Pitching Stüdyo” çalışması ile başlayan ikinci gün ilk programının ardından ‘Yansımalar’ bölümünde akademisyen Bülent Vardar “Sinema Eğitimi Nasıl Olmalı?” başlığı ile konuklarla tecrübelerini paylaştı. “Sektörde Kadın Olmak” panelinde ise Fadik Sevin Atasoy moderatörlük yaptı. Bu bölümde senaryo danışmanı Simona Nobile, Atasoy’un ve konukların sorularını cevapladı. Öğleden sonra gerçekleşen ‘Atölye’ bölümünde ise cast yönetmeni Harika Uygur “Oyuncu Olmak İstiyorum, “Ne Yapmalıyım?” başlığında bilgi paylaşımında bulundu. Maxine Williamson ise “Asya Pasifik Ödülleri Nasıl Doğdu?” konusunda sanat yönetmenliği tecrübelerini aktardı. Günün son konuğu ise ‘Ustalık Sınıfı’ bölümünde yönetmen Ömür Atay oldu. Atay “Tür Filmlerinde Sanat Yönetimi” başlığında sinemada usta çırak ilişkilerine kendi bakışını Zeynep Atakan’ın moderatörlüğünde anlattı.

Bengi Semerci “Erkekler kota istesinler”

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında devam eden VisionIST “Endüstri Günleri”nde konuşan festival direktörü Bengi Semerci “Uzun metraj yarışma jürimiz beş kişi, dördü kadın, kısa film proje yarışmasınında jüri sayımız üç, ikisi kadın. Amacım bir daha ki yıl erkekler kota istesinler” dedi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.