Kaldırım Serçesi- Edith Piaf’ın Yaşamı Sahnede

0

Kaldırım Serçesi olarak adlandırılan efsanevi sanatçı Edith Piaf’ın yaşamı yıllar sonra tekrar tiyatro sahnesine taşınıyor. Yiğit Sertdemir’in yönetmenliğini yapacağı oyun Altıdan Sonra Tiyatro tarafından sahneleniyor.

Başar Sabuncu’nun tiyatro oyununa dönüştürdüğü Kaldırım Serçesi yakın zamanda kaybettiğimiz Gülriz Sururi’nin canlandırdığı ölümsüz karakterlerden biriydi.  Öyle ki yıllarca hep bu rolü ile hatırlandı. Bu kez Edith Piafı sesi ve oyunculuğu ile başarılara imza atmış bir isim canlandırıyor.

Tülay Günal’ın Edith Piaf’i canlandıracağı bu oyundaCemil Büyükdöğerli, Yeşim Sarı, Pervin Bağdat gibi isimler eşlik ediyor. tiyatro tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa heyecanla beklenen oyunun Kasım Ayı içersinde seyirciyle buluşması bekleniyor.

Sadece sesiyle değil, hayata, müziğe ve aşka olan tutkusuyla da ölümsüzleşen Edith Piaf; 48 yıllık trajik hayatında dibi de gördü, zirveyi de. Kaldırımda doğmuş, yaşamı boyunca yoksulluk ve hastalıklarla boğuşmuş olsa da; hayatı müthiş bir tutku ve cesaretle kucaklayarak, giderek dünyayı sarsan bir efsaneye dönüştü. 1950’ler Fransa’sından 80’ler Türkiye’sine uzanan bu hayat yolu, Tülay Günal’ın etkileyici yorumuyla yeniden bizimle… Kaldırım Serçesi, eseri kaleme alan Başar Sabuncu’ya ve 1982’deki yorumuyla Edith Piaf ile özdeşleşen Gülriz Sururi’ye de bir saygı duruşu niteliğinde…

Oyunun Programıİlk gösterim:

23.11.2019 Cumartesi / 20:30
Caddebostan Kültür Merkezi / İstanbul

24.11.2019 Pazar / 18:00
Caddebostan Kültür Merkezi / İs

23 Kasım 2019 / Tek perde – 100 dak. / Yaş 15+- Kumbaracı50

Yazan: Başar Sabuncu
Yöneten: Yiğit Sertdemir

Oynayanlar:
Tülay Günal, Cemil Büyükdöğerli, Yeşim Sarı, Pervin Bağdat

Dramaturg: Aylin Alıveren
Müzik: Yiğit Öztalay
Koreograf: Büşra Firidin
Işık Tasarım: Cem Yılmazer

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.