Adıyaman Flarmoni Orkestrası İstanbul’daydı

0

Çağdaş Adıyamanlılar Platformu ve Ataşehir Belediyesi’nin ortak girişimi ile Adıyaman Flarmoni orkestrası İstanbul’da bir konser verdi.

 

Cumhuriyet’in 95.nci Yılı nedeni ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde verilen konsere Adıyamanlılar’ın ilgisi büyüktü. Şef özgür Oğuz’un yönetimindeki konserde Haendel, Brahms ve Vivaldi gibi klasik müzik bestecilerinin eserlerinin yanı sıra orkestra üyeleri Serdar Bozdemir ile Hakan Kaya ve Süleyman Tarman’ın düzenlemelerini yaptığı halk müziği eserleri de seslendirildi. Konser bütün konukların orkestraya eşlik ederek söyledikleri ‘Atam Sen Rahat Uyu, Bekçisiyiz Cumhuriyet’in’ eseriyle sona erdi.

1. Keman; Javid Asadov-Mehmet Emin Kaya-Ezgi Güleken-Gökçe Çiçek

2. Keman; Hakan Kaya-Ferit Yelken-Duhan Kalaylı-Çağdaş Mert Akgün Viyola: Serdar Bozdemir-Abuzer Almaz

Viyolensal: Mehmet Arslanboğa- Serkan Kondu- Mustafa Akan

Kontrabas: Bahar Özşen

Piyano: Burak Ertekin

Solist: Yılmaz Bişer Şef: Özgür Oğuz

Adıyaman Flarmoni Orkestrası ile yaptığımız Röportajı okumak için tıklayın

ÇADAP’ın Hedefleri

ÇADAP- Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu; her ne kadar içersinde bir kent adı barındırsa da buradan yola çıkıp ileriye yönelik modern bir pencere açmayı hedefliyor. Kurucusu olan Aziz Levent Binzet önclüğünde kurulan platform kısa süre içinde gözden kaçmayan bir topluluk haline geliverdi. Onlar için Adıyaman tek bir noktadan değil binlerce renkleriyle anılmalıydı. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehirlerinin özkaynaklarını dünyanın evrensel değerleri ile bütünleştirmeyi amaçladılar. ÇADAP, ana amaçlarının “Doyduğumuz yerden doğduğumuz yere nasıl faydalı oluruz” düşüncesinin yanısıra bilim ve sanatı da içine alan bir platform olmayı hedeflemişlerdir.

Sık sık üyelerini farklı etkinliklerle bir araya getiren platform yöneticileri Kültürel ve Sanatsal paylaşımlarının yanında geride bıraktıkları şehirlerinin ihtiyaçlarıyla da sürekli olarak yakından ilgilendiler. Onca mesafeye rağmen ihtiyaç sahiplerinin hep bir adım yakınında bulunup maddi ve manevi destek oldular. Ataşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa düzenledikleri Cumhuriyetin 95. Yılı kutlamaları çerçevesinde Adıyaman Filarmoni orkestrasını davet etmeleri hem üyelerinden hem de sanatseverlerden büyük takdir topladı.

ÇADAP Yönetim Kurulu: “Biz Çağdaş Adıyamanlılar olarak memleketimizin isminin tarikatlarla, terör örgütleriyle değil, Çağdaş, aydınlık yüzüyle anılması çabasındayız” demekte, “ve bu yöndeki çaba ve çalışmalarının devam edeceğini” söylemektedir.

ÇADAP Yönetim Kurulu:

Başkan: Aziz Levent Binzet

Başkan Yardımcıları: Işık Deniz, İrfan Sarı

Genel Sekreter: Mustafa Türkoğlu

Yönetim Kurulu Üyeleri: Mehmet Baykara, Ender Açıkgöz, Asiye Çabuk Yıldız, Agop Evingülü, Hüseyin Öğüt, Mehmet Ali Tüy, Saime Oğuzhan, Mehmet Şimşek, Hasan Cömert, Zeynep Deniz Odabaş, Kamber Göksu, Hüryaşam Sucu, Nurgül Metin Duğan, Fadime Uyan Şen, Saadet Alan, Özlem Tanç

 

Adıyaman Flarmoni Orkestrası 1. Keman; Javid Asadov-Mehmet Emin Kaya-Ezgi Güleken-Gökçe Çiçek 2. Keman; Hakan Kaya-Ferit Yelken-Duhan Kalaylı-Çağdaş Mert Akgün Viyola: Serdar Bozdemir-Abuzer Almaz Viyolensal: Mehmet Arslanboğa- Serkan Kondu- Mustafa Akan Kontrabas: Bahar Özşen Piyano: Burak Ertekin Solist: Yılmaz Bişer Şef: Özgür Oğuz
1. Keman; Javid Asadov-Mehmet Emin Kaya-Ezgi Güleken-Gökçe Çiçek 2. Keman; Hakan Kaya-Ferit Yelken-Duhan Kalaylı-Çağdaş Mert Akgün Viyola: Serdar Bozdemir-Abuzer Almaz Viyolensal: Mehmet Arslanboğa- Serkan Kondu- Mustafa Akan Kontrabas: Bahar Özşen Piyano: Burak Ertekin Solist: Yılmaz Bişer Şef: Özgür Oğuz

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.