GalataPerform’un 2006 yılından beri devam eden uluslararası projesi Yeni Metin Yeni Tiyatro kapsamında Norveç Büyükelçiğili’nin desteğiyle Avrupa’nın en prestijli tiyatro ödülleri arasında gösterilen İbsen Ödülü sahibi oyun yazarı Finn Iunker İstanbul’a gelerek bir atölye ve oyun okumasına katılıyor.

Ferdi Çetin tarafından Türkçe’ye aktarılan Finn Iunker’in ‘Iphigenia’ isimli oyunu, Yeşim Özsoy’un sahnelemesiyle okuma tiyatrosu olarak ‘A Corner in the World X Bomontiada ALT’ta sahnelenecek.

Finn Iunker, Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında 17 Mart Cumartesi günü GalataPerform’da oyun yazarlığı atölyesini yönetecek. Aynı gün saat 20.30’da gerçekleşecek okumanın ardından yazarın katılımıyla bir söyleşi de düzenleniyor. Iunker’in Euripides’in ‘Iphigeneia in Aulis’ eserinden yola çıkarak yazdığı oyun, Agamemnon’un askeri zaferler için nasıl kızını kurban ettiğini hicivli bir dille anlatıyor. Oyun, 1998 yılında Belçika Antwerp’de, 2006 yılında Norveç’te sahnelendi. Yeşim Özsoy’un yöneteceği okumaya Zeynep Aytekin, Pervin Bağdat, Tolga Çıklaçiftçi, Merve Engin, Onur Gürçay, Erdem Kaynarca, Sezgi Mengi, Ceyda Odman katılıyor.

1994 yılında The Answering Machine isimli oyunuyla uluslararası alanda adından söz ettiren Finn Iunker’in oyunları Avrupa’nın yanı sıra Kanada ve Peru’da çeşitli tiyatrolar tarafından sahneleniyor. Yazar, aynı zamanda Brecht üzerine akademik çalışmalarına devam etmekte… 2014’te tamamladığı doktora tezinin 2018 yılında Almanya’da yayınlanması planlanıyor. Son oyunu ‘Stemmer fra Israel’  2018 yılı içinde Norveç’te sahnelenecek. Halen Oslo Academy of Fine Arts’ta eğitim vermekte.

GalataPerform

Büyük Hendek Cad. No:21/1 Galata Kuledibi Beyoğlu

+90 212 243 99 91

www.galataperform.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.