Okan Yalabık’ın Anlatıcılığı Zara’nın Sesi ile Anadolu Ezgilerini Dinlemek İsteyenler

0

Vıenna Classical Players ile Mevlana’dan Anadolu Ozanlarına 

Şehrin Kulelerinde sanat rüzgarları esmeye devam ediyor. Bu kez farklı bir proje ünlü müzisyenleri ve oyuncuları bir araya getiriyor. Ünlü oyuncu Okan Yalabık’ın anlatıcılığını üstlendiği Mevlanadan Anadolu ozanlarına projesi Anadolu ezgilerini İş Sanat’ta müzikseverler ile buluşturacak. Semah gösterisi ve klasik müziğinde bir arada verileceği gecede görev alan diğer sanatçılarımız;SABRİ TULUĞ TIRPAN bestelerine ve piyanosuna  şef Martın Kerschbaum eşlik ediyor.  Erdal Erzincan Bağlaması ile Zara güzel sesi ile vokal yaparken Burcu Karadağ ise Ney’i ile ezgilere eşlik edecek. ezgilerimiz gönülden gönüle akarken Su Güneş Mıhladız ise dansları ile gönüllerde geçenleri canlandıracak.

Etkinlik 6  Şubat Tarihinde iş sanat merkezinde gerçekleşecek.

VIENNA CLASSICAL PLAYERS

İş Sanat, Vienna Classical Players ile Mevlana’dan Anadolu Ozanlarına başlıklı özel bir projeye ev sahipliği yapıyor. Konserde piyanonun başında yer alacak Sabri Tuluğ Tırpan’a; şarkıcı Zara sesiyle, sevilen oyuncu Okan Yalabık Mesnevi’den okuyacağı pasajlarla, neyzen Burcu Karadağ nefesiyle ve dansçı Su Güneş Mıhladız modern sema gösterisiyle eşlik edecek. Konserin ilk bölümünde orkestranın seslendireceği iki eserin ardından; bağlama ve vokalde Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumuyla öne çıkan sesi Erdal Erzincan ile piyanoda Sabri Tuluğ Tırpan, Erzincan’ın kendi eserlerinden Anadolu ozanlarına uzanan bir seçki sunacaklar. İkinci bölümde ise Sabri Tuluğ Tırpan tarafından “2007 Mevlana Yılı” dolayısıyla yazılan Mevlana Simyacı Senfonik Şiiri seslendirilecek. Sanatçının, insanın iç yolculuğunda en önemli rehberlerden biri olarak kabul edilen Mevlana ile benzeri bir yol haritasını günümüze taşıyan Paulo Coelho’nun Simyacı’sından esinlenerek yazdığı eser Martin Kerschbaum yönetimindeki Vienna Classical Players tarafından seslendirilecek.
okan yalabık oyuncuları, filmleri okan yalabık kimdir, dizileri, hangi rolleri oynuyor, okan yalabık pargalı

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.